Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. – 16. 3. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jak se uplatnit na trhu práce
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Přijímací pohovor nanečisto
CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem,
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
SETKÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ FHS proděkanka pro celoživotní vzdělávání a praxe FHS Anna KRÁTKÁ – tel.:
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Praktické dovednosti absolventa
Seminář pro výchovné poradce SŠ
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Praktické dovednosti absolventa
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Název operačního programu:
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro gymnázia
Transkript prezentace:

Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –

Kariérové poradenství na ZČU Cílem poradenských služeb je především rozvoj vědomostí, dovedností a návyků studentů, které jsou rozhodující pro úspěšné uplatnění na trhu práce:  samostatnost v práci a rozhodování,  plánování a organizaci práce,  schopnosti komunikovat a kooperovat se spolu pracovníky i klienty,  zvládat zátěž a stres,  umět reprezentovat i sebeprezentovat,  umět se orientovat se v informacích.

Kariérové poradenství na ZČU Výzkumy potvrzují, že české vysoké školy připravují své absolventy výborně po odborné stránce, ale pro úspěch v zaměstnání jsou často důležitější tzv. klíčové/měkké kompetence. Jedná se především o vědomosti, dovednosti a návyky, které jsou rozhodující pro úspěšné uplatnění na trhu práce a jejichž úroveň je často hodnocena jako nedostačující.

Kariérové poradenství na ZČU Cílovou skupinou jsou studenti všech fakult a pracovišť Západočeské univerzity v Plzni. Jedná se především o studenty vysokých škol a čerstvé absolventy škol, kteří bývají často znevýhodněni krátkou nebo žádnou pracovní zkušeností a nedostatkem relevantní praxe. Prostřednictvím kariérové poradny jim umožníme, aby brali nabízené aktivity jako běžnou součást výuky a s vědomím, že následně vstoupí na trh práce dostatečně vybaveni dalšími kompetencemi potřebnými k získání udržitelného zaměstnání.

Kariérové poradenství na ZČU Kariérová poradna ZČU Každou středu od do hod. v konzultační místnosti IPC ZČU v Jungmannově ul. 3 (mimo provozní dobu konzultace na základě ové nebo telefonické dohody) Kontakt: tel.:

Kariérové poradenství na ZČU V rámci individuální konzultace nabízí poradna tyto služby:  informace potřebné pro správnou volbu povolání  hledání zaměstnání a orientace na trhu práce  životopis, motivační dopis  příprava na pohovor a jeho průběh  problematika Assessment center a psychologické diagnostiky Konzultace standardně trvá cca 30 minut. Doporučujeme proto předem se em objednat. Pro efektivní využití času je také vhodné zaslat při sjednávání termínu Váš životopis a motivační dopis.

Kariérové poradenství na ZČU Stránky obsahují:  základní informace o kariérové poradně (místo, provozní doba, kontakt na jednotlivé poradenské pracovníky)  pravidelně aktualizovanou nabídku pracovních míst  pravidelně aktualizovanou nabídku aktivit poradny (semináře a workshopy tržně vyžadovaných znalostí a dovedností, přednášky odborníků z praxe, nabídku praxí a stínování)  praktické informace (návody na psaní životopisu, motivačního dopisu, informace, jak se připravit na pohovor, jak „přežít“ první dny v novém zaměstnání apod.)

Závěr Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v Plzeňském kraji (SyKaPo) CZ.1.07/2.2.00/

Užitečné odkazy Nabídka pracovních míst: