Seminární práce Macocha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM,VLAŠIM,TYLOVA
Advertisements

Jihomoravský kraj - procvičování
Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
Veřejně přístupné jeskyně v Moravském Krasu
JESKYNĚ ČR KLÁRA MICHLÍČKOVÁ. OBSAH ÚVOD ÚVOD ÚVOD MAPA MAPA MAPA ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ POJMY ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ POJMY ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ.
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_2 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI02 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Krasové oblasti Název školy
Závěrečný projekt Stránská skála Václav Janda a Václav Hrabovský.
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Českomoravská subprovincie
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Jihomoravský kraj.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
CZ.1.07/1.1.10/
Macocha Lucie Kántorová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem uhličitanu.
Česká republika Horopis II.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název Exogenní pochody – krasové pochody Předmět, ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_210_Činnost vody AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Zvětrávání.
CHKO MORAVSKÝ KRAS.
Krasové jevy.
Činnost vody v krasových oblastech
Olomoucký kraj přírodní poměry
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
PŮSOBENÍ VODY VE VÁPENCÍCH Př_150_Geologie_Působení vody ve vápencích Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
CHKO Moravský kras Jana BENEŠOVÁ.
1. ÚKOLY: Najdi, kde leží Jihomoravský kraj. Vyjmenuj kraje se kterými sousedí. Vyhledej, se kterým krajem má nejmenší hranici. 2.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Kras povrchové i podzemní jevy vzniklé v rozpustných a propustných horninách (zejména vápencích, dolomitech, sádrovcích a solích – NaCl) Kras se člení.
Vysočina a Jihomoravský kraj územní jednotka – Jihovýchod Kraj Vysočina- dominantou tohoto území je Českomoravská vrchovina- Vysočina s centrem Jihlavou,
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Jihomoravský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_Z6-002 Předmět ZEMĚPIS 6.ROČNÍK.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření16.11.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Ochrana přírody ČR Moravský kras. Ochrana přírody ČR Moravský kras.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
  Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_54_Moravský kras
VY_32_INOVACE_19_Moravský kras
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
6. Českomoravská soustava
KRASOVÉ JEVY POVRCHOVÉ X PODPOVRCHOVÉ PRIMÁRNÍ X SEKUNDÁRNÍ
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Školní výlet - moravský kras
Transkript prezentace:

Seminární práce Macocha Daniel Vítek

Poloha

Popis cesty Vyjeli jsme autobusem od školy ZŠ Měšťanská a cíl cesty bylo dojet k propasti Macocha v Moravském Krasu.Autobus zastavil kousek od města Blansko u penzionu Macocha.Odtud jsme se vydali pěšky k Punkevním jeskyním.Prohlídka trvala asi hodinu a pul a potom jsme se vydali pěšky,někteří lanovkou na vrchol k propasti.Pak jsme šli asi třičtvrtě hodiny cesty,abychom se podívali do Kateřinky.Po prohlídce jsme odjeli domu.

Punkva Punkva je ponorná řeka v okrese Blansko v České republice. Je dlouhá 29 km a je nejdelším podzemním vodním tokem v České republice. Punkva vzniká v podzemí Moravského krasu v nadmořské výšce 350 m n.m. soutokem Sloupského potoku a Bílé vody.

Kateřinka Nalézá se na začátku Suchého žlebu.Je součástí staré výtokové jeskyně, o čemž svědčí nápadné stopy po proudících vodách a jejich erozní činnosti. Kateřinská jeskyně byla též bohatým nalezištěm kostí pleistocénních zvířat, především medvědů. Pro veřejnost je otevřena od roku 1910.

Moravský kras patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Na celém území je známo více než 1100 jeskyní, z nichž pět je přístupných veřejnosti Stalaktit-vyrůstá od stropu jeskyně Stalagmit-vyrůstá od podlahy jeskyně Stalagnát-srůst stalaktitu a stalgmitu