Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hosting informačního systému K2
Advertisements

Elektronizace agend nejen ve státní správě
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
>> 1 Ing. Zdeněk Vejvoda Technologická podpora liberalizace Bratislava
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Představení administračního systému WebSunTool WebSun.eu.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Lokální distribuční soustavy, data pro IS operátora trhu
Dokumentace objektů a zveřejnění funkcí
Předávání dat od provozovatelů LDS - shrnutí
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Rok 2003, novinky v provozu OTE pro rok 2004, dopad na oprávněné zákazníky Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM Spotřebitel energie v roce 2003, výhled na.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Vyhledávací služby nové generace GovSearch.cz inteligentní vyhledávání nad internetovými zdroji veřejné správy a samosprávy Martin Tax, předseda představenstva.
Předávání dat a komunikace s OTE
Špička v každém směru IT 3 Od elektronické podatelny k řešení problému elektronického podání Ing. Martin Vimr obchodní ředitel.
Analýza vývoje odchylek ve vazbě na vývoj trhu s elektřinou v ČR Pavel Kašpar AEM Praha.
Realizační tým ICZ duben 2005
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Práce operátora trhu – roční zkušenost Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM „Otevření trhu s elektřinou – první rok zkušeností a jak dále“ 5. března 2003.
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
Milan Cerman předseda představenstva AKCENTA CZ, a. s.
Liberalizace energetiky a její vliv na PRE
VARIANTY ŘEŠENÍ PRO DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Janda
SOA = Architektura orientovaná na služby
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
Jaroslav Hendrych Jindřich Šenbauer
Pohled operátora trhu na energetickou legislativu a příprava úprav při otevírání trhu s elektřinou Jaroslav Müller Seminář AEM Revize plynoucí z aplikace.
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
CYGNI SOFTWARE, spol s r.o Opletalova 23, Praha 1 O společnosti Partnerské společnosti Zaměření na IT v energetice.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
Nový obchodně technický systém ČEPS, .a.s
PRODEJ PROSTŘEDNICTVÍM BURZY Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce Seminář Praha Luděk Horn, ředitel sekce.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
B2B Systémová integrace Jiří Macháček. Osnova ► Úvod ► Terminologie ► Parametry – požadavky ► Způsoby integrace ► Web-Services ► Příklady.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Web services – když si Java sedne s M$ na kus řeči Ing. Petr Přibyl CCA Group a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Učíte systémy rozmlouvat
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Energetická maturita úsek Síťové služby útvar měření
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006

špička v každém směru IT 3 Program presentace Kdo je DELTAX Systems a.s. Kdo je DELTAX Systems a.s. Proč je efektivní komunikace důležitá v obchodě s elektřinou Proč je efektivní komunikace důležitá v obchodě s elektřinou SOAP – co to je? SOAP – co to je? Naše řešení Naše řešení Naše reference Naše reference Dotazy Dotazy Závěr Závěr

špička v každém směru IT 3 DELTAX Systems a.s. Jeden z ryze českých systémových integrátorů. Jeden z ryze českých systémových integrátorů. Na trhu IT od roku Na trhu IT od roku Řešení pro energetický trh se opírá o partnerský produkt MDMS norské společnosti Powel ASA. Řešení pro energetický trh se opírá o partnerský produkt MDMS norské společnosti Powel ASA. Více informací Více informací

špička v každém směru IT 3 Proč je důležitá komunikace Obchod s elektřinou se často vyznačuje velkými objemy předávaných dat. Obchod s elektřinou se často vyznačuje velkými objemy předávaných dat. Pro komunikaci jsou definovány časové limity, které musí být splněny (uzávěrky obchodování). Pro komunikaci jsou definovány časové limity, které musí být splněny (uzávěrky obchodování). Bez vhodného vyřešení automatizace se jedná o velký objem ruční práce => chybovost, nízká efektivnost. Bez vhodného vyřešení automatizace se jedná o velký objem ruční práce => chybovost, nízká efektivnost.

špička v každém směru IT 3 Příklad datových toků, se kterými se setkává RÚT

špička v každém směru IT 3 SOAP – co to je? 1. Zkratka pro Simple Object Access Protocol (nebo též Service-Oriented Architecture Protocol). 2. Anglicky mýdlo. SOAP komunikace je základním kamenem všech B2B aplikací, které na svých rozhraních komunikují pomocí webových služeb (web services).

špička v každém směru IT 3 Naše řešení SOAP Operátor trhu IS OTE / CDS RÚT_2RÚT_1 Internet SOAP

špička v každém směru IT 3 Naše řešení SOAP IS OTE/CDS Damas DELTAX SOAP řešení (synchronní a asynchronní obousměrná komunikace XML zpráv, podepisovaných certifikátem I.CA) https: (SSL) Pro_OTE Od_OTE Internet XML

špička v každém směru IT 3 SOAP komunikace funkční schéma našeho řešení

špička v každém směru IT 3 Výhody našeho řešení jsou: výhodný poměr výkon / cena licence – standardní Microsoft technologie (MS Windows, MS IIS, MS Frameworks), výhodný poměr výkon / cena licence – standardní Microsoft technologie (MS Windows, MS IIS, MS Frameworks), akceptace ze strany OTE, a.s. jako řešení bezproblémové při implementaci a uvádění do provozu, akceptace ze strany OTE, a.s. jako řešení bezproblémové při implementaci a uvádění do provozu, druhým rokem je v provozu bez závažných výpadků u významných zákazníků, druhým rokem je v provozu bez závažných výpadků u významných zákazníků, obecné řešení komunikace nezávislé na obsahu zpráv a účelu komunikace, obecné řešení komunikace nezávislé na obsahu zpráv a účelu komunikace, rychlost a tím i cena implementace s nabídkou následné podpory a údržby. rychlost a tím i cena implementace s nabídkou následné podpory a údržby.

špička v každém směru IT 3 Naše reference Pražská teplárenská a.s. Pražská teplárenská a.s. Lumius, spol. s r.o. Lumius, spol. s r.o. Pražská energetika, a.s. Pražská energetika, a.s. Plzeňská teplárenská, a.s. Plzeňská teplárenská, a.s. č energetika, a.s.) ČEZ Prodej, s.r.o. (dříve Východočeská energetika, a.s.)

špička v každém směru IT 3 Přínosy zavedení SOAP komunikace dle PT,a.s. Bezpečnost – eliminace lidského faktoru při manipulaci s daty, zajištění správnosti dat a jejich umístění (fyzická bezpečnost). Bezpečnost – eliminace lidského faktoru při manipulaci s daty, zajištění správnosti dat a jejich umístění (fyzická bezpečnost). Úspora času – minimalizace lidské práce. Úspora času – minimalizace lidské práce. Rychlost reakce na situaci v obchodě (možnost automatizovat procesy), on-line integrace se systémem OTE, a.s. Rychlost reakce na situaci v obchodě (možnost automatizovat procesy), on-line integrace se systémem OTE, a.s. Komfort – „Odborníci dělají odbornou práci, protože pracují s výsledky a ne s daty, která mají navíc na jednom místě, rychle a jednoduše dostupná“. Komfort – „Odborníci dělají odbornou práci, protože pracují s výsledky a ne s daty, která mají navíc na jednom místě, rychle a jednoduše dostupná“.

špička v každém směru IT 3 Dotazy

špička v každém směru IT 3 Závěr Jsme připraveni implementovat SOAP komunikaci Jsme připraveni implementovat SOAP komunikaci - rychle - efektivně. Můžeme pomoci i v jiných fázích rozvoje obchodu s elektřinou… Můžeme pomoci i v jiných fázích rozvoje obchodu s elektřinou… Děkuji za pozornost. Petr Zápařka