Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, 6.10.2011 Brno, 5.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Zápis záznamů šedé literatury do ASEP, NUŠL J. Doleželová, Z. Chmelařová Knihovna AV ČR, v. v. i. 1. Pracovní setkání zpracovatelů NUŠL v AV ČR ,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Iniciativa open access v roce 2011 Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
Model řešení otevřeného přístupu Akademie věd ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha,
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
Otevřený přístup (nejen v AV ČR) Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Open Access Week 2012.
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Open Access v AV ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Ostrava,
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,

OBSAH SBĚR 2011 – hodnocení výsledků, vyjádření, mazání SBĚR 2012, konference SBĚRNA ARL – úpravy, požadavky REPOZITÁŘE ASEP, NUŠL Diskuze

Hodnocení 2009, 2010, ?? „Modrý RIV“ – 2004, 2005, 2006, 2007, „Oranžový RIV“ 2005, 2006, 2007, 2008, „Žlutý RIV“ 2006, 2007, 2008, 2009, „??? RIV“ 2007, 2008, 2009, 2010, 2011

Hodnocení ANALYTIKA ASEP Výsledek může být v r různě ohodnocen oproti letem minulým (jiný výpočet) Výsledek je vyřazen z hodnocení, ačkoliv byl již 2x hodnocen Bodové ohodnocení: 2,703 Bodové ohodnocení : 2,703 Faktor korekce1,170 Korigované bodové ohodnocení 3,162 Údaje z Hodnocení 2011: Předkladateli byly vyřazeny všechny výskyty tohoto výsledku Výsledek vyřazen, protože v předchozím hodnocení byla vyřazena celá kniha

Hodnocení nejčastější vyřazení, vyjádření V NKP není povinný výtisk. Kniha nebo kapitola v knize, která byla vyřazena v předchozím hodnocení. Výsledek neodpovídá definici druhu. Chybně určený výsledek nebo chybně zařazený do poddruhu. Chybný druh výsledku. Výsledek neprezentuje/nerealizuje/nechrání původní výsledky výzkumu Nepravdivý údaj (§ 12)

Mazání v RIV 2011 Všechny záznamy, které byly v souborech mazání, byly vymazány. Je potřeba teď záznamy vymazat/opravit v ARL. Postup v klientovi: Vytvoříte výstup X5.2, abyste získali SYSNA. Otevřete xml a najdete záznam. Zkontrolujete, zda je opravdu smazaný. V poli C51f pokud je záznam odstraněn napíšete 1. Pokud není záznam odstraněn od jiného poskytovatele, napíšete do pole C51d rok Přesný popis

SBĚR 2012 Konference SBĚRNA Nový formát v IPAC – Údaje do RIV - Jak je zařazeno v ASEP a v RIV (i poddruhy) - Kdo je označen za garanta - Všechny údaje k druhu dokumentu, které se exportují do RIV - Kontakt na zpracovatele Hlášení ISBN Hlášení oprav

SBĚR 2012 Konference SBĚRNA Nový formát v IPAC – Údaje do RIV - Jak je zařazeno v ASEP a v RIV (i poddruhy) - Kdo je označen za garanta - Všechny údaje k druhu dokumentu, které se exportují do RIV - Kontakt na zpracovatele

Vývoj systému ARL Úpravy systému, které byly realizovány Úpravy systému, které se chystají Repozitář ASEP Analytika ASEP – vazba na projekty Repozitář NUŠL

REPOZITÁŘ ASEP Informace 1 KNAV připravuje repozitář ASEP, do kterého bude možno vkládat plné texty (dále FT) ke všem záznamům, které jsou uloženy do ASEP. Repozitář bude vytvořen jako nadstavba systému ARL, který používáme pro ukládání, zveřejnění a export dat do RIV. Výhodou je, že se pouze rozšíří funkčnost již zaběhnutého systému. U každého FT bude nastavena forma zveřejnění – buď OTEVŘENÝ přístup - OPEN ACCESS(OA) – přístupný pro všechny, nebo přístup bude OMEZEN pouze na ústav. FT budou moci přikládat nejen zpracovatelé, ale i autoři, kteří si vytvoří své konto (myASEP), přes které se dostanou ke svým záznamům. Zpracovatelé budou proškoleni v KNAV, aby nedošlo k porušení autorských práv a budou schvalovat všechna nastavení u souborů.

REPOZITÁŘ ASEP Informace 2 Všichni autoři z AV a ostatní autoři, u kterých bude uvedena ová adresa (např. korespondenční autor, garant), budou informováni o tom, že FT bude uložen v repozitáři, v případě OA se budou moci vyjádřit, zda s otevřeným přístupem souhlasí či nesouhlasí (pokud jeden autor nebude souhlasit, přístup bude změněn na OMEZENÝ) Dokumenty s omezeným přístupem budou poskytnuty/neposkytnuty na vyžádání (možnost zapojení knihoven), u každého dokumentu bude zveřejněn počet stáhnutí Ukládání FT do repozitáře bude možné od , podmínkou je podepsání rámcové licenční smlouvy mezi ústavem a KNAV, která bude k dispozici na konci října 2011.

REPOZITÁŘ ASEP Informace 3 Po uzavření rámcové licenční smlouvy mezi KNAV a ústavem AV ČR, může ústav ukládat plné texty do repozitáře AV ČR Systém: ARL Vstup metadat : webové formulářewebové formuláře Přidání plného textu (FT) : webové formuláře, IPAC25 Právo přidání FT : zpracovatel, přihlášený autorpřihlášený autor Schválení FT: vždy zpracovatel Souhlas se zveřejněním FT: spoluautoři AV + autoři s + (spoluzpracovatel) Informace o uložení: spoluautoři AV + autoři s + (spoluzpracovatel) Zveřejnění FT: IPAC25

REPOZITÁŘ ASEP KONEČNÝ VÝSLEDEK Původní název souboru Formát, velikost VerzePočet staženíPoznámkaPřístup Nazev1.pdfpdf, 259kB-15032prezentaceOA Nazev2.pdfpdf, 56kBVydavatelský postprint 1Na vyžádání

REPOZITÁŘ ASEP ČASOVÝ HARMONOGRAM Podepsání rámcové licenční smlouvy do Pracovní setkání zpracovatelů (první informace) SHERPA/ROMEO, EMBARGO, verze dokumentů (pro zpracovatele) SEMINÁŘ ASEP Testování úprav systému ARL vKNAV Převzetí systému Školení a testování se zpracovateli Začínáme

REPOZITÁŘ ASEP Příprava ů Vkládání přímo do autorit autorů Seznam autorů a ů zaslat do KNAV v EXCELU

ANALYTIKA ASEP Projekty CEP

Informace o projektu v CEP Vyhledání záznamů v IPAC Seznam záznamů k tisku

ANALYTIKA ASEP Projekty CEP

REPOZITÁŘ NUŠL Informace na: Nové: Právní rozbory

Shrnutí Výsledky hodnocení 2011 – prosinec 2011 Vymazané záznamy v RIV nutno zaktualizovat v ARL SBĚR 2012 – struktura dat, struktura xml, hodnocení 2012 – informace Repozitář ASEP - průběžné informace, školení (podzim 2011) Děkujeme za pozornost!!