Elektronické učebnice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Nový přístup k aplikacím Vema
Přehled mobilních zařízení
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
Knihovna do dlaně - mobilní aplikace Národní technické knihovny
Tvorba webových aplikací
E-knihy v Nakladatelství Academia. Obecný úvod Počátek e-knih v Nakl. Academia - 2. pol – založena pracovní skupina zabývající se e-knihami - Listopad.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Výrobní linka pro přípravu a distribuci elektronických knih Tomáš Businský MBA. Nezávislý konzultant V Praze dne
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Příspěvek na konferenci „Informační gramotnost“Listopad 2011 | Brno.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Architektura systému e-deposit Jiří Dobrovolný, Jiří Pavlík E-KNIHY 3, NTK,
Operační systémy.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
E-learning ve výuce na SŠ
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
 knihovny se výrazně podílejí na snížení dopadu digitální propasti (digital divide), který existuje mezi těmi, kteří mají, a těmi, kteří nemají přístup.
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
Operační systém Android
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
E-knihy na MUNI Realizace el. knihovny na FSpS MU.
Tablety (mobilní zařízení)
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Referát č.8 Daniela Venusová.
Trendy v el. publikování Shrnutí poznatků z procesu elektronického publikování v různých informačních systémech Pavel Hanousek.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce.
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Mobilní telefony a tablety
SOFTWARE Operační systémy.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Letecká informační služba pro GA 2017
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Čtečky a tablety na FF UK
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Elektronické učebnice formáty el. učebnic práce s různými čtečkami čtení dokumentů podle jejich druhu Igor Červený

formáty el. učebnic Dříve byly vyhotovovány elektronické knihy / učebnice především ve formátech: .txt, .chm, .pdf, .ps, .lit, .pdb, .prc, .mobi, .epub, .azw, .opf, .tr2, .tr3, pkg, .ceb, .xeb, bin, .lbr, lrf .lrx, .pdf, .dnl, .exe, .djvu, .xml, .fb2, dtb, .htm, .html a mnohé další.

formáty el. učebnic V současné době se na základě zkušeností osvědčuje za nejvýhodnější užívat formát HTML5. Tento formát přináší podstatné změny v technologiích, především možnost vytvářet interaktivní a multimediální aplikace (učebnice), s nimiž mohou uživatelé pracovat v režimu offline (bez připojení k internetu) a které při studiu uživateli pomáhají zapojit všech pět smyslů (interaktivní grafy, 3D objekty, kontrolní testy, mluvené slovo, hudba, videa, fotogalerie a dalších média).

práce s různými čtečkami Pro zajištění distribuce ověřených informací, v podobě elektronických učebnic, doporučujeme zvolit distribuci za pomocí nativních čteček / uceleného systému, který je multiplatformní - uživatel může s daty pracovat jak na klasických počítačích (Windows či OS X), tak i na mobilních zařízeních (tablety iOS či Android). Výhody užívání distribučního kanálu : zamezení šíření nepravd upozornění na aktualizaci el. učebnic ucelené a jednotné ovládání napříč platformami

práce s různými čtečkami V současné době lze využívat k publikování el. učebnic / knih několik systémů, které nabízejí následující společnosti: www.publi.cz FRAUS Publero.cz Dotyk Alza.cz

názorná ukázka práce se čtečkou el. učebnic od publi.cz Během ukázky budou popsány následující body: nativní aplikace elektronická knihovna popis distribuce el. učebnic elektronická učebnice interaktivní prvky el. učebnice uživatelské nástroje pro práci s el. učebnicí monitoring a udržitelnost projektů s el. učebnicemi

Elektronické učebnice Děkuji za Vaši pozornost Igor Červený