VALNÁ HROMADA AVOŠ 19. dubna 2012. Priority KV AVOŠ Důraz na užší spolupráci členů KV AVOŠ – vedoucích sekcí, se školami podle oborového zaměření v průběhu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VALNÁ HROMADA AVOŠ 15. duben 2014
Advertisements

Zpráva o činnosti SK RVŠ Prezentace pro 4. schůzi P RVŠ Ján Říha.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ dne 29. dubna Kontrola usnesení poslední valné hromady Zpráva o činnosti -složení KV AVOŠ -členská základna -přehled nejdůležitějších.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 23. dubna Priority KV AVOŠ Důraz na : Aktivní spolupráci KV AVOŠ s UZS ČR,NUV a odborem pro VOV a další vzdělávání MŠMT Pokračování.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Asociace Ředitelů Zdravotnických Škol České republiky 10. dubna 2012 ______________________________ SZŠ a VOŠ zdravotnická Praha, 5. května JARNÍ SEMINÁŘ.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 12. dubna  Kontrola usnesení Valné hromady AVOŠ z 20. dubna 2010  Priority KV AVOŠ na školní rok 2010/2011.
vedoucí pracovní skupiny
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna Kontrola usnesení poslední Valné hromady AVOŠ Zpráva o činnosti - složení Koordinačního výboru AVOŠ - členská základna.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Implementace EQAVET v ČR
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
SLOŽENÍ PŘEDSTAVENSTVA Ivan Plicka předseda Pavel Hnilička 1. místopředseda Jaroslav Šafer 2. místopředseda.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 14. duben 2015
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Bc. Magdalena Zábranská
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

VALNÁ HROMADA AVOŠ 19. dubna 2012

Priority KV AVOŠ Důraz na užší spolupráci členů KV AVOŠ – vedoucích sekcí, se školami podle oborového zaměření v průběhu celého školního roku. Zjišťování a statistické vyhodnocování počtu přihlášených, přijatých a skutečně studujících na VOŠ ve školním roce 2011/2012 Analýza počtu absolventů škol sdružených v AVOŠ v roce 2011 a jejich uplatnění na trhu práce dle oborů

Koordinační výbor AVOŠ zvolený Valnou hromadou dne 12. dubna 2011 (po kooptaci za odcházející členy) Ing. Markéta Pražmová předsedkyně AVOŠ Mgr. Karel Štix místopředseda AVOŠ za sekci ekonomickou: PhDr. Dana Čapková Ing. Milena Kolářová PhDr. Eva Svobodová za sekci humanitní: PhDr. Jan Sehnal PhDr. Hana Thielová PhDr. Marie Bílová za sekci technickou: RNDr. Jiří Homolka Mgr. Ivana Vitisková, Ing. Radek Loub do za sekci zdravotnickou: Mgr. Karel Štix PhDr. Miroslava Zoubková PhDr. Dagmar Sitná, PhD. za sekci zemědělskou: Ing. Miroslav Merten Ing. Jiří Ježek do Ing. Markéta Pražmová

Dozorčí rada zvolená Valnou hromadou AVOŠ dne 12. dubna 2011 (po kooptaci za odstupujícího člena) Mgr. Václav Kočovskýpředseda Ing. Ludvika Jakešová místopředsedkyně PhDr. Věra Kmochová PaedDr. Josef Erhart Mgr. Ing. Michal Pospíšil

Počet a struktura členů AVOŠ k podle oborů a zřizovatele /z toho samostatné/ obory ve ř ejné soukromé církevní celkem EKO 13/0 15/ /8 HUM 14/1 3/2 3/1 20/4 TECH 23/0 2/2 0 25/2 ZDRAV 24/1 6/4 1/0 31/5 ZEM 9/ / Celkem 83/2 26/16 4/1 113/19

Informace o aktivitách a tématech projednávaných KV AVOŠ tvoří: Zápisy na stránkách Aktivní účast na klíčových jednáních na MŠMT, Ministerstvu zdravotnictví včetně jednání pracovních skupin,připomínková řízení k normám, stanoviska KV AVOŠ k zásadním dokumentům. (Věcný záměr Zákona o VŠ, Dlouhodobý záměr rozvoje vzdělávací soustavy ČR do doku 2015).

Shrnutí činnosti - výstupy -Výsledky zjišťování a statistické vyhodnocení počtu přihlášených, přijatých a skutečně studujících na VOŠ ve školním roce 2011/2012 dle oborů vzdělání. -Statistika počtu absolventů škol dle oborů vzdělání a jejich uplatnění. -Statistika počtu škol, které vydávají dodatky k diplomům absolventa.

Statistika počtu studentů na VOŠ sdružených v AVOŠ ve školním roce 2011/ V oborovém členění - Podle počtu přihlášených, přijatých a zapsaných

Denní forma vzdělávání ve šk. roce 2011/2012 srovnání s rokem 2010/2011 přihlášeni přijati nastoupili EKO - 7,04 % ZDRAV + 9,09 % HUM - 2,54 % TECH - 13,22 % ZEM - 20,45 %

Dálková forma vzdělávání ve šk. roce 2011/2012 srovnání s rokem 2010/2011 přihlášeni přijati nastoupili EKO - 24,02 % ZDRAV + 25,08 % HUM - 13,21 % TECH - 66,83 % ZEM - 21,31 %

SekcePočet škol s evidencí uplatnění absolventů /počet absolventů Počet abs. studujících na VŠ Počet absolventů zaměstnaných v oboru/mimo Počet absolventů nezaměstnaných Jiné důvody-- neeviduje -nemá absol. škola nedodala EKO (29) 17/ /101365/34 TECH (25) 14/ /3424/25 ZDRAV (31) 26/ /391122/21 HUM (18) 15/ /8701/02 ZEM (9) 5/ /718 4 Celkem AVOŠ (112) 77/ % % 1777I67 62,5% ,5% 12/7 17% 16 14%

Shrnutí statistického zjišťování mezi 113 členskými školami AVOŠ o počtu vydávaných (Diploma Supplement) - školy, které nevydávaly dodatky k diplomům 42 (školy neměly v roce 2011 žádné absolventy) 6 - celkový počet absolventů těchto škol (42) (bez dodatků) 1 652

Shrnutí V roce 2011 VOŠ sdružené v AVOŠ vykazují celkem absolventů, kterým bylo vydáno dodatků k diplomům. Téměř 1/3 škol zatím dodatky nevydává !!!!

Celkový počet vydaných dodatků k diplomům absolventa členskými školami dle oborů Školy podle oborů 107 škol Počet absolventů Počet vydaných dodatk ů EKO ZDRAV TECH HUM ZEM

Počet škol, které vydávaly dodatky k diplomům - 65 (6 škol nemělo absolventy) Z toho podle oborového zaměření : NE ANO EKO (28) ZDRAV (31) TECH(25) HUM(20) ZEM (9) Celkem

Problematika VOŠZ Návrh Ministerstva zdravotnictví novelizovat zákon o nelékařských povoláních se záměrem převést dosavadní vzdělávací programy VOŠZ na Bc. programy VŠ z důvodu tzv. dvoukolejnosti vzdělávání.

STANOVISKO KV AVOŠ a MŠMT Jednání zástupců AVOŠ s vedením MŠMT, MZ, s poslanci a senátory. Zásadní nesouhlas s návrhem - zamítavé stanovisko ministra školství.

- Monitorovat výstupy projektu Q-RAM, účast na seminářích dle oborů. - V případě schváleného projektu IPN aktivně se zapojit do realizace KA určené hlavně pro stabilizaci VOV. Aktuální úkoly

Hlavní aktivity KV AVOŠ Monitorovat a jednat: - o naplnění obsahu schválených dokumentů - prosazovat zařazení absolventů VOŠ do úrovně EQF 6 - zapojit školy v případě schválení IPN do aktivit při jeho realizaci

Aktivní spolupráce se zaměstnavateli při tvorbě nového vzdělávacího programu - důraz na profil absolventa, požadavky trhu práce. Spolupráce s VŠ s podobnými obory vzdělání při tvorbě modulů a kreditů s možností prostupnosti absolventa při uznání 120 ECTS získaných na VOŠ. Výzva k členským školám

DOPORUČENÍ a žádost KV AVOŠ: Sledovat pravidelně všechny aktuality na  Neprodleně informovat o všech změnách v údajích o škole paní Růžičkovou.  Inovovat nové vzdělávací programy ve spolupráci s VŠ a zaměstnavateli s důrazem na požadavky trhu práce.  Aktivně se zapojit do programů Domu zahraničních služeb (NAEP), hlavně ERASMUS a SVES.  Důsledně vydávat každému absolventovi Dodatek k diplomu v anglickém jazyce. Kontakt: Franzová Ester, NÚOV, Oddělení mezinárodní spolupráce Národní centrum Europass ČR, tel  Zjišťovat údaje o počtu absolventů a jejich uplatnění.

Děkuji Vám za pozornost a přeji nám všem hodně optimismu Ing. Markéta Pražmová předsedkyně AVOŠ