Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Síťové karty, parametry
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
ZÁKLADNÍ DESKA.
Sběrnice.
Základy informatiky.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Rozhraní PC.
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
ZÁKLADNÍ ČÁSTI POČÍTAČE 3
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Václav Bartoněk, 6. G MěVG Klobouky u Brna
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 3 © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně Základy.
Periferní zařízení počítače
Hardware a software.
Vstupní a výstupní zařízení
Základy informatiky.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Základy informatiky. 2 Stavba PC PC stolní x přenosné Zdroj: Mironet.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Obsah.  Hlavní součást většiny počítačů  Propojuje součástky (hardware) do jednoho celku a poskytuje jim elektřinu  Postupem času se rozvíjela a obsahovala.
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
1 paralelní (Centronics) pro připojení tiskárny, scanneru Konektor 25 pólový s otvory seriová (COM 1, COM 2, PS/2)myš, modem tato zařízení.
Počítačové sítě Základní prvky
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
ROZŠIŘUJÍ MOŽNOSTI PC ZASUNUJÍ SE DO SLOTŮ. IO KARTA PRO PŘIPOJENÍ PERIFERNÍCH ZAŘÍZENÍ K PC ( VSTUPŮ A VÝSTUPŮ ) OBSAHUJE PORTY: A/ SÉRIOVÉ – COM1, COM2.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
PROCESORY.
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_18.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_PRIDAVNE_KARTY.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC sestava. Základní deska (MB) Chipset Je skupina integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány.
PC základní jednotka.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Zapojení PC NÁZEV ŠKOLY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní desky Anna Daňková
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Autor: Mgr. Václav Chvál
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na základní desce vstup je možný buď z mikrofonu připojeného ke konektoru Microphone nebo z externího zdroje zvukového signálu (audio výstup z televize, rádia, hudební věže) prostřednictvím konektoru Line-In výstup zvukové karty může být buď: linkový (konektor Line-Out) pro připojení k hudební věži či zesilovači, výkonový pro připojení sluchátek či reproduktorů (konektor označený Phone-Out nebo Speakers) většinou obsahuje i tzv. Game Port pro připojení joysticku nebo kláves s rozhraním MIDI pro zájemce o tvorbu hudby

Reproduktory ke zvukové kartě reproduktory (reprobedny) mohou být buď pasivní nebo aktivní pasivní reprobedny obsahují pouze samostatné reproduktory (bez zesilovače) a nevyžadují externí napájení aktivní reprobedny obsahují výkonový zesilovač společně s dalšími obvody (např. pro regulaci hloubek, výšek atd.), vyžadují externí napájení, jsou kvalitnější, po přepnutí se dají používat i jako pasivní

Síťová karta rozšiřující karta sloužící ke vzájemné komunikaci mezi počítači v provedení ISA nebo PCI typ síťové karty musí odpovídat typu počítačové sítě (Ethernet, Token Ring nebo Arcnet) důležitým parametrem je přenosová rychlost dat (obvykle 10Mb/s; 100 Mb/s; 1000 Mbús) může obsahovat tzv. konektor Wake-On-LAN (WOL), který slouží k “probuzení” počítače nacházejícího se v režimu SLEEP ve chvíli, kdy potřebujeme mít na tento počítač přístup z jiného počítače. Tento konektor se musí propojit se stejnojmenným konektorem na základní desce počítače.

Modem periferní zařízení umožňující komunikaci prostřednictvím běžné telefonní sítě (např. pro připojení k Internetu) název vznikl z angl. modulator/demodulator podle provedení se dělí na interní – v provedení ISA (starší) nebo PCI, nepotřebují napájecí zdroj, levnější; nejnovější modemy jsou pro slot AMR (Audio/Modem Riser) externí – snadné přemísťování k jiným počítačům; připojují se buď prostřednictvím sériového portu COM1, COM2 (vyžadují externí napájecí zdroj) nebo na sběrnici USB (nepotřebují napájecí zdroj) max. rychlost 56000 bps (bits per second) = 56 kbps obvykle doplněn faxem (tzv. faxmodem)

Další periferní zařízení Scanner – snímač obrazové předlohy (důležitým parametrem je rozlišovací schopnost v DPI) Digitální fotoaparát Snímač čárového kódu Streamer – magnetopásková zálohovací jednotka Plotter – „souřadnicový zapisovač“ Datový projektor Prostředky virtuální reality – brýle, helma, rukavice, ...

Různá periferní zařízení Grafická karta Stolní scanner Digitální fotoaparát Externí modem

Různá periferní zařízení 3D-obrazovka Kamera http://www.elumens.com/products/visionstation.html LCD monitor ISDN Router