Větrná elektrárna Autoři: Jakub Vlasák Jiří Folta Nabídka pro ministerstvo průmyslu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z obnovitelných zdrojů
Advertisements

Obnovitelné zdroje energie P1.B SŠIEŘ Rožnov pod Radhoštěm
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
Výroba a distribuce elektrické energie
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
Sluneční elektrárna.
Solární Střešní solární elektrárna Informace pro majitele nemovitostí.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Alternativní zdroje energie
Zákon o podporovaných zdrojích energie
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Registrační číslo projektu
Využití obnovitelných zdrojů energie, energeticky soběstačné obce
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Fotovoltaická elektrárna
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
Autoři: Adam Lavička Martin Novák Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Energetika. Snímek č. 2 Snímek č. 3 Snímek č. 4.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Vypracoval: Michal Schöniger Výroba el. energie, bezpečnost v elektrotechnice.
Větrná energie.
PŘÍRODNÍ ZDROJE A ENERGIE Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Společnost Skanska je tu pro vás
Energetika.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Společenské a hospodářské prostředí
Přírodní a civilizační rizika - 2
Autoři: Martina Pojerová Veronika Dvořáčková
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Adam Jur č o 4.A Obnovitelné Zdroje. Co jsou obnovitelné zdroje ? „Obnovitelné p ř írodní zdroje mají schopnost se p ř i postupném spot ř ebovávání č.
Výroba elektrické energie
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Vodní Elektrárny.
Zkušenosti s vyhláškou 482/2005 Sb., o stanovení druhů, způsobů využití a parametrů biomasy při podpoře výroby elektřiny z biomasy Doc. Ing. Miroslav Hájek,
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
aneb ,,Proč neušetřit?“ Vypracoval: Filip Gigal Jaroslav Horníček
Odvětví průmyslu Česka
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Využití energie Slunce
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
Těžký průmysl Energetika.
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Obnovitelné zdroje energie Mýtus nebo záchrana? Petr Jeník OHK Most, odborná sekce životního prostředí, Jednatel sekce Regionální energetické fórum, Ústí.
Autor: Kateřina Lapáčková. Vznik Vzniká uvnitř planety Země. Jedná se o energii, kterou Země částečně dostala již při svém vzniku z mlhoviny a následnými.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Obnovitelné zdroje energie
Podpora obnovitelných zdrojů elektřiny
Toky energií v přírodě a v člověkem ovlivněné krajině, efektivní využití energie Kristina Zindulková, 2016.
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
Transkript prezentace:

Větrná elektrárna Autoři: Jakub Vlasák Jiří Folta Nabídka pro ministerstvo průmyslu

Větrné elektrárny v ČR čís. umístění (blízká obec, přírodní útvar, okres) v provozu od roku instalovaný výkon 1Pavlov20062x850 kW 2x2000 kW 2Kámen kW 3Břežany20065x850 kW 4Hostýn kW 5Mladoňov kW 6Klíny20072x2000 kW

čís.umístění (blízká obec, přírodní útvar, okres) v provozu od roku instalovaný výkon 7Loučná20043x600 kW 8Pchery20073x3000kW 9Lysý vrch20046x500 kW 10Lipná kW 11Maletín kW 12Boží Dar kW

Obnovitelné zdroje znamená, že jsou téměř nevyčerpatelné. Je to: sluneční záření, větrná energie, vodní energie, energie přílivu, geotermální energie, biomasy definice: Obnovitelné přírodní zdroje mají schopnost se při postupném spotřebovávání částečně nebo úplně obnovovat, a to samy nebo za přispění člověka.

Výhody Minimální dopad na životní prostředí „Zelená“ energie vyráběná z obnovitelného a prakticky nevyčerpatelného zdroje

Vedlejší produkty výroby Teplo

Negativní důsledky výroby Někdy pokles cen nemovitostí V zimě odlétávají kusy ledu

Provozní náklady Zaměstnanci (velice levné) Servis (cena neznámá)

Děkuji za pozornost Firemní kontakt: Energo Folta  Vlasák s.r.o.