Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název Oběhová soustava člověka
Advertisements

O Název Popeleční středa, půst O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo 11 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Bedřich Smetana Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Jakub Jan Ryba Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Název Dělení moderní hudby
Název Zuby, péče o ně   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Název Renesance v Čechách
Název Recyklace skla Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Grafický editor GIMP (13)
Autor: Mgr. Hana Kalousková
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
O Název Romantismus v Čechách O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo HV 5 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
VÝZNAMNÁ SOUČÁST MODERNÍ POPULÁRNÍ HUDBY
Název Dělení hudby   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 4
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název Budovatelské písně
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
přehled – hudební pojmy, osobnosti apod.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Téma: Koncert Klíčová slova: Koncert, hudba, skladba, nástroje Anotace: Žák je seznámen.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Název Tělesné typy lidí
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Název Nebezpečí kouření
EU projekt na ZŠ Horymírova CZ.1.07/1.4.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název Rodokmen   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
Název Vztahy v rodině   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Název Náhradní rodinná péče
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Periodizace nonartificiální hudby
Název Hudební značky, notace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
 Název: Leoš Janáček  Šablona : III/ 2  Číslo : 39  Autor : Vyhnálková Zuzana  ZŠ Choltice „Učíme se pro život“  Klíčová slova: moderní hudba 20.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Giuseppe Verdi –
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_527_Muzikanti, co děláte ? AUTOR: Mgr. Jarmila Šochová ROČNÍK,
 70. – 80. léta – folková a country hudba  DUM je určen pro žáky 9. ročníku dle ŠVP Škola pro život ZŠ Netvořice  Hudební výchova  Prezentace na interaktivní.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_07:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Trampská píseň ČÍSLO.
 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Vážná artificiální.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11/15_ Lidová hudba TÉMA: Lidová hudba ČÍSLO PROJEKTU: CZ /
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Trampská píseň AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola Netvořice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 2. ročníku
Transkript prezentace:

Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/21.2698    Poř.číslo HV 7 Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS Datum 12.4. 2013

Metodika Procvičení vědomostí o hudbě Seznámení s folkovou hudbou Žáci se dokáží orientovat v ukázkách hudby a poznají některé folkové muzikanty

Folková hudba plagát.jpg

Folk vychází z lidové hudby Folk je amatérská hudební tvorba. Folk není vázán na určitý nástroj nebo hudebníka. Folk ve světě: Folk má kořeny v Anglii, původně znamenal anglickou lidovou píseň. Folková tvorba existuje snad ve všech zemích světa!

Folková hudba (tedy hudební folk) vyjadřuje amatérskou hudební tvorbu a její amatérské hudební provozování nebo amatérské písničkářství. folková kapela

Kdy asi vznikl? Přibližně v 60. letech 20. století z lidových a trampských písní. Ve folku je důležitá osobnost autora. Může hrát pouze jeden muzikant nebo celá kapela. (viz ukázky z CD Hudební výchova pro 8. ročník základní školy)

Existuje řada folkových festivalů (hlavně v létě o prázdninách). A současnost? Existuje řada folkových festivalů (hlavně v létě o prázdninách). Je velké množství skladatelů a ještě více interpretů. Každý interpret hraje folkovou skladbu „po svém“. Poslech: J. Nohavica Gronská zem

Co si pamatuješ? Folk vzniknul asi: Před 200 lety Nevíme V 60. letech min. st. Jaká je současnost folkové hudby? Znáš nějaký festival? Jaké znáš české folkové skladatele?

Vyber si nějakou folkovou písničku a pokus se ji se spolužáky zazpívat. Doporučuji k použití zpěvníky Já písnička.

Čerpáno z: MIHULE, J. Hudební výchova pro 8. ročník ZŠ. 1. vyd. Praha : SPN, 1994. SBN 80-7168-172-5. Charalambidis, A. a spol.: Hudební výchova pro 8. ročník základní školy. Praha: SPN, 1998, 125 s. ISBN 80-7235-041-2. http://cs.wikipedia.org/wiki/Folk http://www.fi.muni.cz/~qprokes/folk/folk.html http://www.fi.muni.cz/~qprokes/folk/folk001.htm U obrázků jsou zdroje uvedeny. Autorem textů a obrázků, není –li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Vyhnálková.