TOČIVÉ DISCIPLÍNY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
Advertisements

Trénink v tyčích Úvod Cílem závodního lyžování je co nejrychlejší projetí vytyčené trati, díky optimálně zvolené linii. Nejdůležitější předpoklady pro.
Minikárový sport Minikárklub Mladá Boleslav při ÚAMK AMK ŠKODA.
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Naše chalupa před x-lety. a náš hotel dnes ranní nástup na výcvik.
Ukázková prezentace HORY 2012.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
< < < < < < < <<< <<<
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
Orientační sporty a jejich aplikace
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
C) Slovní úlohy o pohybu
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
Pravidla atletiky 2014/2015.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Digitalizace výuky Příjemce
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Pořádá: SK Hasiči Praha + Snowhill a.s. + ČHSF a HZS hl.m. Prahy, mediální partner Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Zimní sport pro vás a pro vaše psy.
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
VYSOKOVSKÁ HVĚZDA 2016.
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Jednočipové počítače – I2C sběrnice
Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Strojírenská technologie , DIC
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Test lyžařských dovedností
Transkript prezentace:

TOČIVÉ DISCIPLÍNY

Obří slalom Trať pro obří slalom je delší než pro slalom, ale kratší než pro Super G Podobné je to se vzdáleností branek – branky jsou dále než u slalomu, ale blíž než u Super G Dosahované rychlosti jsou vyšší než u slalomu, ale nižší než u Super G Oblouky na trati jsou díky vzdálenosti branek kratší než u Super G, branky výrazněji ovlivňují sjezdařovu stopu na trati

Obří slalom II. Závody se jezdí dvoukolově Zatímco do 1. kola jsou závodníci nasazováni podle umístění ve světovém poháru (čím výše v poháru, tím lepší místo ve startovní listině), do druhého kola nastupují podle umístění v 1. kole v opačném pořadí od nejhoršího k nejlepšímu Do 2. kola postupuje 30 nejlepších závodníků z 1. kola

Obří slalom III. Každé kolo obřího slalomu se jede na jiné trati Každé kolo staví vždy jiný vylosovaný trenér Časy z obou kol se sčítají Vítězem se stává závodník s nejnižším součtem časů z obou kol Pokud závodník neprojede brankou v 1. kole, je diskvalifikován a nepostupuje do 2. kola Pokud neprojede brankou ve 2. kole, nezapočítává se mu žádný čas a je také diskvalifikován

Obří slalom IV. Systém závodů v točivých disciplínách je takový, že 1. kolo se jede v dopoledních hodinách a 2. kolo v odpoledních hodinách jednoho dne Každé kolo si může závodník prohlédnout před startem závodu při procházce kolem trati Lyže pro obří slalom jsou kratší a vykrojenější než u Super G

Konec prezentace