Švýcarsko Tomáš Černík.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státy střední Evropy.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Východní Evropa.
Švýcarsko Švýcarská konfederace - Confédération suisse
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Nizozemí Eliška Pokorná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední Evropa Severní Evropa Západní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ŠVÝCARSKO.
Rakousko skládá se z 9 spolkových zemí
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Švýcarsko písnička Photograph od Nickelback Jarošová K., 2.B
Jihočeský Kraj David Němec.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
Alpské země.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Pardubický kraj Rudolf Bok & Ondra Kulhánek
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_19
Německo Aneta Bohdálková.
SLOVINSKO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Švýcarsko Lukáš Koucký.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Sweizerische Eidgenossenschaft Confederazione svizzera
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
BELGIE.
Německo.
BRAZÍLIE.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_18.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_ZEMĚPIS Téma: Alpské země Ročník: 8. Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Pobaltské státy Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Z8_Pobaltské.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Antonín Košíček Sára Šobková
Švýcarsko.
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Střední Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
9. c Alpské státy.
ŠVÝCARSKO Schweiz. Vlajka a mapy Základní informace ◦ Oficiální název: Švýcarská konfederace ◦ Hlavní město: Bern (neoficiálně) ◦ Nejvyšší bod: Dufourspitze.
Česká republika
Transkript prezentace:

Švýcarsko Tomáš Černík

Švýcarsko Hlavní město Švýcarska je Bern. Rozloha celého Švýcarska je 42 000 km² Ve Švýcarsku žije přes 8 milionů obyvatel. Měna je Švýcarský frank. Švýcarsko má za sousedy: Německo, Francie, Rakousko a také Itálii.

Znak a vlajka Švýcarsý znak Švýcarská vlajka

Automobily Ve Švýcarsku se vyrábí automobily s názven Monteverdi. Říká se že to je nejhezčí auto v celém Švýcarsku.

Výrobky ve Švýcarsku

Informace V neděli 14.12 roku 2014 se hrál floorball. Hrálo se o třetí místo se Švýcarskem. Češi vyhráli nad Švýcarskem 4:3.

Bern V celém městě Bern žije kolem 350 000 obyvatel. Nadmořská výška je 542 m.n.m. Bern má také svůj znak. Albert Einstein bydlel ve Švýcarsku v Bernu v jedné čtvrti pod názvem Marktgasse.

Albert Einstein Albert Einstein se narodil v Německu žil ve Švýcarsku. Byl to fyzik, který bydlel ve Švýcarsku. V jedné ulici která se nazývala Martgasse. Albert Einstein byl fyzik kvantové mechaniky. Albert Einstein se narodil roku 1879 v březnu a zemřel v roce 1955 v dubnu. Bylo mu tedy 76 let, když zemřel.

Zemědělství V zemědělství převažuje chov dobytka. Chytají se tam ryby např: pstruzi, úhoři a okouni a mnoho různých jiných druhů ryb. V rostliné výrobě převládá vinařství, ovocářství a zelinářství . Pěstují se tam také obiloviny, brambory a cukrová řepa.

Průmysl Jedná se hlavně o výrobu obráběcích strojů (podíl na světovém vývozu je 10%). Energetická zařízení, výrobky přesné mechaniky a optiky (laboratorní, měřící) hodinky, chemikálie - zejména léky, elektronika a vybrané potraviny. Vyrábí se tam také sýry a výborná čokoláda. Švýcarsko má velmi dobrou komunitní siť.

hokejisté Švýcarští hokejisté v roce 2013 vyhráli mistrovství světa proti Čechům 5:2. Pro Čechy to bylo zklamání.

Fotbalisté Švýcarští fotbalisté měli největší úspěch čtvrtfinále na MS v roce 1954. Potom už jinak končili často už v základních skupinách.

Děkuji za pozornost