Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Vstup absolventů středních škol na trh práce
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
VII. Setkání koordinační skupiny , Hospodářská komora Mistelbach 2011: Společně na trhu práce Vysočina – Dolní Rakousko, reg. č. M00190.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
II. Setkání se starosty obcí
V. Setkání se starosty obcí
III. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007

CEBRE provedlo ve spolupráci s portálem BusinessInfo.cz během září a října 2007 průzkum mezi českými podnikateli On-line průzkum na portálu BusinessInfo.cz Respondenti: podnikatelé a management Období dotazování: září - říjen 2007 Počet respondentů: 568 Informace o anketě Mediální partner ankety:

Zmapovat mezi firmami a podnikateli: 1.Znalosti jednotlivých fondů a programů EU 2.Nejužívanější informační zdroje 3.Zkušenosti s podáváním žádostí o podporu a jejich úspěšností včetně obtíží při realizaci podpořených projektů 4.Chybějící pomoc při přípravě a realizaci projektů a zájem o využívání externích firem pro zpracování žádostí o podporu Cíl ankety

1.Téměř všechny firmy se zajímají o možnost získat dotaci z fondů a programů EU a dvě třetiny se již aktivně ucházely. 2.Znalost strukturálních fondů (operačních programů) je velmi dobrá, v oblasti komunitárních programů jsou ale znalosti firem bohužel velmi malé a v oblasti rozvojové spolupráce mizivé. 3.Nejčastějším důvodem odmítnutí projektu bývají formální nedostatky projektu nebo vyčerpání rozpočtu daného programu. 4.Jen malá část firem vyzkoušela konzultantskou firmu, skoro všichni ale byli s takovými službami spokojeni. 5.Podnikatelé by nejvíce ocenili cílený monitoring výzev a předběžné posouzení záměru. Hlavní závěry

Velikost firem (dle počtu zaměstnanců) Charakteristika vzorku

Hlavní činnost firmy

Otázka 1: ZÁJEM PODNIKATELŮ Zajímá se Vaše firma o zapojení do fondů a programů EU?

Otázka 2: ZNALOST PROGRAMŮ Které z následujících fondů nebo programů znáte? Strukturální fondy i

Otázka 2: ZNALOST PROGRAMŮ Které z následujících fondů nebo programů znáte? Komunitární programy a programy zahraniční rozvojové spolupráce

Otázka 3: INFORMAČNÍ ZDROJE Odkud čerpáte VŠEOBECNÉ INFORMACE o fondech a programech EU a jejich obsahu?

Odkud získáváte informace o KONKRÉTNÍCH VÝZVÁCH k předkládání projektů v rámci fondů a programů EU?

Otázka 4: ZKUŠENOSTI FIREM Máte již s některými fondy a programy EU osobní zkušenost?

Jak byla Vaše firma úspěšná při ucházení se o finance z fondů a programů EU?

S jakými obtížemi jste se setkali při přípravě projektů?

Otázka 5: DŮVODY NEÚSPĚCHU Jaké jsou nejčastější důvody neúspěchu při předkládání projektů financovaných z fondů a programů EU?

Co považujete za největší problémy při realizaci projektu financovaného z programů EU?

Otázka 6: KONZULTANTSKÉ FIRMY Využili jste pro zpracování přihlášky projektu externí konzultantskou firmu?

Jaká byla Vaše kritéria při výběru konzultantské firmy?

Spokojenost se službami konzultantské firmy

Otázka 7: DALŠÍ PLÁNY V OBLASTI FONDŮ S jakými projekty byste se chtěli zapojit?

Jakou pomoc byste ocenili při zapojení se do fondů a programů EU?

Působí v Bruselu s podporou MPO (CzechTrade) již od roku Hlavním posláním CEBRE je: obhajoba zájmů českých podnikatelů na evropské scéně poskytování cílených informací o EU pro firemní sektor Pro firmy poskytuje celou řadu služeb spojených s problematikou EU – monitoring oborových aktualit, manažerské stáže, komplexní poradenství v oblasti fondů a programů EU, zpracování analýz a další zakázkové služby. CEBRE – Česká podnikatelská reprezentace při EU

Děkuji za pozornost! Blanka Jakubcová ředitelka CEBRE