LETY NA LYŽÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie lyžování.
Advertisements

Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Biatlon.
BASKETBAL II..
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
Oddíl skoků na lyžích Vás zve na návštěvu z kterých možná vyrostou mistři světa i vítězové olympiád do světa sportu,lyží a kolektivu dívek a chlapců,
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
SPORTOVEC ROKU 2012 MĚSTA MORAVSKÁ TŘEBOVÁ. 17. ročník Sportovce roku Cíl: ocenit nejúspěšnější sportovce a mimořádné sportovní výkony Poprvé se tak stalo.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Tato prezentace byla vytvořena
1. kolo 7.ročník
CURLING.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
David Beckham -je anglický fotbalista hrající v současnosti za americký Los Angeles Galaxy v Major League Soccer a anglickou reprezentaci. 2-krát skončil.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Transkript prezentace:

LETY NA LYŽÍCH

HISTORIE Závody v letech na lyžích jsou součástí světového poháru ve skocích na lyžích Létat se začalo v roce 1972, kdy se poprvé skákalo z mamutího můstku v Planici Mamutí můstek má tzv. kritický bod za hranicí 200 m V současné době je na světě 5 mamutích můstků (Harrachov – ČR, Planica – Slovinsko, Vikersund – Norsko, Oberstdorf – Německo, Kulm – Rakousko)

HISTORIE II. Lety na lyžích jsou samostatnou částí skoků na lyžích, mají své mistrovství světa V sezoně se na mamutích můstcích létá 2-3x Závodníci mohou na mamutí můstek až po absolvování určitého množství závodních skoků na můstcích menší konstrukce Bodování závodů v letech na lyžích je stejné jako u skoků na lyžích

SOUČASNOST Mistrovství světa v letech na lyžích probíhá v sudých kalendářních letech Česká republika má 2 mistry světa v letech na lyžích – v roce 1975 vyhrál v Kulmu Karel Kodejška a v roce 1994 v Planici Jaroslav Sakala Světový rekord drží z roku 2011 z Vikersundu Nor Johan Remen Evensen výkonem 246,5 m

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ LETCI Mezi nejúspěšnějšími letci historie jsou dvojnásobní mistři světa Švýcar Walter Steiner (štajner), Němec Sven Hannawald a Nor Roar Ljoekelsoey (ljéklsoj) Nejpilnějším sběratelem medailí je Fin Matti Nykänen s pěti individuálními medailemi Posledním mistrem světa v letech na lyžích je z Vikersundu 2012 Slovinec Robert Kranjec

Konec prezentace