Vincent Van Gogh 30.3.1853 – 29.7.1890. Umělecký směr Svým stylem zapadá van Gogh nejvýrazněji mezi fauvisty, expresionisty, z části pak i mezi ranou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu.
Advertisements

Vincent van Gogh
Vincent van Gogh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Umění 20. Století Malířské proudy a směry počátku 20. století
Patří k nejvýznamnějším poutním místům Itálie. Zasloužil se o to místní rodák Giovanni Battista Bernardone syn bohatého kupce. ASSISI Itálie Neklikej.
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
POSTIMPRESIONISMUS VY_52_INOVACE_DEK_39.
Románský sloh.
Nizozemští krajináři 17.století
Georg Simon Ohm ( století).
GIOVANNI GABRIELI. VE ZKRATCE  Narodil se v Benátkách v roce 1557 a zemřel v tomtéž městě 12. srpna 1612  Byl to významná italský skladatel a varhaník.
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu.
Umělecké směry 19. století
,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,
Zakladatel moderního malířství?
Gotická kultura.
Gustave Courbet Barbizonská škola
Adam Kučera, Jan Starý Vincent van Gogh.
Abstraktní expresionismus
Předpoklady nástupu moderních směrů 20. století
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY 1905 – 1914
Postimpresionismus - Gogh Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Vincent van Gogh ŽIVOT Nizozemský malíř a kreslíř Byl jednou z největších osobností světového výtvarného umění a je dnes pravděpodobně.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
VY_52_INOVACE_DEK_46 PRVNÍ UMĚLECKÉ SLOHY 20. STOLETÍ
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
VY_52_INOVACE_DEK_41 EXPRESIONISMUS VINCENTA VAN GOGHA
Antonín Dvořák a jeho život
IMPRESIONISMUS.
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Vojtěch Hynais.
Musée D´ Orsay Paříž Francie.
Vincent van Gogh.

Umělecké směry 20. století
Rembrandt (Rembrandt Harmenszoon van Rijn )
Vincent van Gogh MgA. Lukáš Psík
Emil František Burian
Mistr Jan Hus.
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
Poezie 1. pol. 20. století Skupina 42. Skupina 42 Skupina 42 České umělecké sdružení, vzniklo v roce 1942, odtud označení celé skupiny Sdružovala výtvarníky,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Jelínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_05B_08_Postimpresionismus – Vincent.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
GUSTAV PAULI BcA. Veronika Štěrbová GP3MP_HTGP Historie a teorie galerijní pedagogiky Vyučující: Mgr. Alice Stuchlíková 2011.
PROVENCE pro náročné. Za kouzlem Provence a Azurového pobřeží dovolení v nejkrásnějším francouzském regionu program podle Vašich přání letecky z Prahy.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Jean François Millet a Barbizonská škola Vladimír Sobota.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Úvod do romantismu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Impresionismus a postimpresionismus
POSTIMPRESIONISMUS – pracovní sešit
Marie Curie Sklodowska
Obrazy jakou autobiografie
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Poezie ve světě v 1.polovině 20.století
Výtvarná výchova pre 9. ročník
Prokletí básníci pojmenování pro francouzské básníky dekadentního ražení dekadence – úpadek, pocit umělců znechucených společností = neúcta k pravidlům.
Dějiny ČR Marie Terezie - osvícená panovnice
Název materiálu: Impresionismus
Transkript prezentace:

Vincent Van Gogh –

Umělecký směr Svým stylem zapadá van Gogh nejvýrazněji mezi fauvisty, expresionisty, z části pak i mezi ranou abstrakci. Novátorským pojetím reality změnil náhled na tradiční impresionistickou malbu a z uměleckého hlediska významně ovlivnil především první polovinu 20. století. Byl ohromen a ovlivněn Jeanem-Françoisem Milletem. Svým stylem zapadá van Gogh nejvýrazněji mezi fauvisty, expresionisty, z části pak i mezi ranou abstrakci. Novátorským pojetím reality změnil náhled na tradiční impresionistickou malbu a z uměleckého hlediska významně ovlivnil především první polovinu 20. století. Byl ohromen a ovlivněn Jeanem-Françoisem Milletem.fauvisty expresionistyabstrakciimpresionistickou20. století Jeanem-Françoisem Milletemfauvisty expresionistyabstrakciimpresionistickou20. století Jeanem-Françoisem Milletem

Životopis Narodil se do protestantské rodiny v Zundertu. Narodil se do protestantské rodiny v Zundertu. V šestnácti letech začal pracovat pro galerii Goupil & Cie v Haagu. V šestnácti letech začal pracovat pro galerii Goupil & Cie v Haagu. Stal se učitelským asistentem v Ramsgate Stal se učitelským asistentem v Ramsgate Ramsgate Po vyloučení v roce 1878 se stal laickým farářem v Belgii. Po vyloučení v roce 1878 se stal laickým farářem v Belgii.1878

Trpěl silnou depresí a v roce 1889 byl na jeho vlastní požádání přijat do psychiatrického centra v Klášteře Svatého Pavla v Saint Rémy de Provence. Trpěl silnou depresí a v roce 1889 byl na jeho vlastní požádání přijat do psychiatrického centra v Klášteře Svatého Pavla v Saint Rémy de Provence.1889Saint Rémy de Provence1889Saint Rémy de Provence 27. července 1890 se ve věku 37 let postřelil do hrudníku a dva dny na to zemřel. 27. července 1890 se ve věku 37 let postřelil do hrudníku a dva dny na to zemřel. 27. července července1890

Kosatce Obraz namaloval krátce poté co se dostal do psychiatrické léčebny. Obraz namaloval krátce poté co se dostal do psychiatrické léčebny.

Havrani nad obilným polem Obilné pole s Havrany vyniká jako jeden z nejsilnějších a nejvíce zlostně působících obrazů Obilné pole s Havrany vyniká jako jeden z nejsilnějších a nejvíce zlostně působících obrazů

Červená vinice Jediný obraz prodan ý za jeho života. Jediný obraz prodan ý za jeho života.

Jedlíci brambor

Kosatce ve váze