Cluster---- Pavel Martinec 4.A1. Z Z 2 O mně O projektu Stanovení dílčích úkolů Vlastní řešení projektu Výběr serverů a nákup serverů Zapojení do clusteru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
CIT Pavel POMEZNÝ Centrum informačních technologií Ostravská univerzita v Ostravě /cit.
Počítačové sítě.
SOFTWARE operační systémy
Autor : Ladislav Ullrich.  Automatizované testování Problematika Přínosy  Funkční testování Problematika Princip  Požadavky na ATN  Přehled komerčních.
Maturitní projekt Smíchovská střední průmyslová škola Jan Tlustý Konzultant: Jiří HubáčekGarant: Ing. Jaroslav Zápotocký.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Tvorba webových aplikací
Správa počítačových sítí Nabízíme vám jak kompletní správu vašich informačních technologií, tak zajištění provozu pouze určité vámi určené části. Jedná.
ICT – Informační a komunikační technologie
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Informační podpora managementu
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Protokol TCP/IP a OSI model
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Operační systémy.
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Počítačové sítě LAN Pavlína Kolbábková.
Principy posuzování kvality software podle ČSN ISO/IEC Praha Ing
Marketing & IT Jakub Stránský 19. prosince Marketing? Uskutečnění směny na trhu „Marketing je společenský a řídící proces, ve kterém jednotlivci.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
T1: Základy práce s počítačem
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.2 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Legálnost užívání SW Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Síť a MS Windows.
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
Operační Systémy pro osobní počítače Obhajoba závěrečné maturitní práce Pavel Čurda 4.B 2009/2010.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Jakub Špork 10. ledna ICT – pojmová rozlišovačka  Informační systém - informační technologie - komunikační technologie – hardware -
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
Linux Miniprojekt LINUX LAB na Fyzikálním týdnu FJFI při ČVUT 23. – Supervizor: Ing. V. Chalupecký D. Lessner – Gymnasium B.Bolzana Praha M.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Struktura operačních systémů
POČÍTÁME S JINDROU PETÁKOVOU 8
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vývoj software pro Linuxové distribuce Installfest Praha,
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
RF Ethernet komunikační interface LAN Komunikace po ethernetu
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Internet - historie.
KVALITA rozvojový program kraje
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Identity management v UIS
Počítačové sítě.
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Přednášky z Distribuovaných systémů
Linux - instalace software
Transkript prezentace:

Cluster---- Pavel Martinec 4.A1

Z Z 2 O mně O projektu Stanovení dílčích úkolů Vlastní řešení projektu Výběr serverů a nákup serverů Zapojení do clusteru - Windows Zapojení do clusteru – Linux Cluster – návod a správa Cluster – kompilace testovacího programu Cluster – Testování výkonu Plakát Prostor pro dotazy

Z Z Věk: 19 let Zájmy: technika, PC, sport Mimoškolní zájmy: Bojové sporty Cluster---- Pavel Martinec 4.A3

Z Z Cíle: Možnosti vytvoření clusteru Vytvoření dokumentace Testování funkčnosti clusteru Cluster může sloužit jako pomůcka ve výuce a k propagaci školy na D.O.D. Cluster---- Pavel Martinec 4.A4

Z Z Chronologický přehled úkolů Koupě serverů Úprava, oprava k docílení plné funkčnosti Osazení operačním systémem Windows Osazení systémem Linux Zapojení serverů do clusteru pod systémem Windows Zapojení do clusteru pod systémem Linux Testování funkčnosti na obou systémech, porovnání výkonu mezi nimi Cluster---- Pavel Martinec 4.A5

Z Z Cluster – soubor počítačů Node (uzel) – počítač v clusteru Switch – síťový prvek propojující PC v síti LAN Router – síťový prvek propojující sítě Doména – síť s nadřazeným prvkem Síť P2P – síť bez řídícího prvku Cluster---- Pavel Martinec 4.A6

Z Z Problematika výkonu (školní vyřazené počítače) Finance do 9000,- Kč Problematika kompletnosti kupovaných serverů Sekundární: Otázka vzhledu, jednotnost PC Cluster---- Pavel Martinec 4.A7

Z Z 8

Z Z Vyskytlé problémy Počet počítačů Doména Testování propojení Struktura zapojení Cluster---- Pavel Martinec 4.A9

Z Z 10

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A11

Z Z Vyskytlé problémy Výběr distribuce Výběr clusterovacího softwaru Struktura zapojení Cluster---- Pavel Martinec 4.A12

Z Z kerrighed 2.6 Kerrighed 3.0 Xubuntu Clusteradmin PelicanHPC 2.2 PelicanHPC 2.7 Mandriva (balíčky) Rocks Rocks (jiné) KestrelHPC ClusterByNight ABClinux Clusterknoppix 3.6 Cluster---- Pavel Martinec 4.A13

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A14

Z Z O dokumentu Cíl bodu Cluster---- Pavel Martinec 4.A15

Z Z Původní záměr Problematika jazyka Problematika vzorce Problematika vláken Problematika sítě Cluster---- Pavel Martinec 4.A16

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A17 Vzorec:

Z Z Problematika vláken Cluster---- Pavel Martinec 4.A18

Z Z Využitý software Problematika nefunkčnosti Cluster---- Pavel Martinec 4.A19

Z Z IntelBurn Test - chybová hláška o konfiguraci SiSoftware Sandra Lite – chyba inicializace StressMyPC - správný výkon na jednotlivých PC, nefunguje po síti Systém Stability Tester - chybová hláška o konfiguraci Bench vytíží jen 1 ze 2 CPU, nefunguje po síti Push-to-test - java aplikace, nenainstalovatelná Geekbench - multiplatformová aplikace, neumí zapojit více CPU, nefunguje na síti SuperPI – špatné výsledky mezi počítači Cluster---- Pavel Martinec 4.A20

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A21 Design Myšlenka Software

Z Z Hodnocení projektu Poděkování Cluster---- Pavel Martinec 4.A22

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A23 Program StressMyPC – testování výkonu Správce clusteru v MS Windows Interface správy clusteru v ClusterKnoppix 3.6 Příklad většího clusteru

Z Z Cluster---- Pavel Martinec 4.A24