Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Karlovarském kraji
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Mgr. Jana Slaninová (OŽP) Ing. Stanislava Bulantová (OLVHZ)
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
Individuální projekt OP VVV
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
EVVO v operačních programech
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Mabistrát hlavního města Prahy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích

Aktuální situace Realizuje se schválený AP KK EVVO na rok 2010 Koordinace EVVO na MHMP - krajský koordinátor EVVO + odborní pracovníci z oddělení informací o ŽP - spolupráce s odborem školství, mládeže a tělovýchovy - grantový program MHMP na podporu ochrany ŽP Cíle koncepce EVVO - systematické, cílevědomé a dlouhodobé působení na obyvatele hl.m.Prahy - systematická spolupráce s úřady MČ v oblasti EVVO - informovanost obyvatel o ŽP v Praze - „zasíťování“ SEV a služeb EVVO v Praze - dlouhodobá a metodická podpora škol všech úrovní v Praze - podpora SEV a NNO v oblasti EVVO v Praze

Systémově podporované a realizované aktivity: - ekologické vzdělávací programy pro školy - dlouhodobé projekty pro školy s NNO - systematické vzdělávání pedagogů - exkurze pro školní kolektivy (ZŠ, SŠ) - ekoporadenství - akce pro veřejnost Spolupráce se SEV: - podpora činností SEV formou systémových zakázek - spolupráce při koordinaci EVVO účastí zástupců SEV v PS EVVO - úzká součinnost se SEV Lesů HMP (od r.2008) – příspěvková org. HMP

úspěchy - podpora dlouhodobých programů a projektů pro školy formou dvouletých zakázek (GLOBE, Ekoškola, Monitoring Kavky) - realizace specializačního studia školních koordinátorů EVVO pro MŠ - systémová podpora ekoporadenské činnosti - fungující SEV Lesů HMP zaměřující se na lesní pedagogiku - pokračování v projektu Exkurzí pro školy (téma odpady) 2010

Systémové zakázky EVVO (pravidelně opakované, dlouhodobé) 1.Ekologické vzdělávací programy SEV Na celou zakázku je pevně stanoven rozsah ve vzdělávacích jednotkách, v účastníkohodinách. Stanovená kriteria zadávacího řízení: Cena za účastníkohodinu(60 %) Počet programů(40 %) Rozsah zakázky je nastaven tak, aby byly přibližně pokryty programy významnějších ekocenter na území Prahy. Současně tak jsou uchazeči nuceni podat nabídku současně, resp. subdodávkami více organizací (SEV). Pro rok 2010 (1.2. – ) je rozsah zakázky účastníkohodin v přípravě je vyhlášení ZŘ na rok 2011 (cca 1.2. – ) předpokl. rozsah ÚH

Systémové zakázky EVVO (pravidelně opakované, dlouhodobé) 2.Dlouhodobé programy a projekty se školami Koncem roku 2008 vyhlášena zadávací řízení na zakázky programů a projektů se školami, přičemž bylo vyhlášeno více prioritních témat: Pozorování živé přírody(Monitoring kavky v Praze – Ornita) Pozorování neživé přírody(Program GLOBE – Sdružení Tereza) Ekologizace školy (Program Ekoškola – Sdružení Tereza) Historické souvislosti v krajině(žádné nabídky) Zapojování veřejnosti do školních projektů(žádné nabídky) Jedná se o projekty, které pokrývají jeden školní rok, resp. dva kalendářní roky. Požadavky: min. 10 pražských škol, pgm probíhal jíž min. 1 rok, metodika, materiály, … Nově připravená témata (vyhlášení VZ – prosinec 2010) projekty na roky 2011 – Monitorování a sledování ukazatelů ŽP - Poznávání přírodních ekosystémů v okolí škol s využitím terénní výuky - Poznávání a sledování jednotlivých živočišných nebo rostlinných druhů - Ekologizace provozu škol s aktivním zapojením žáků - Zapojení škol do komunitního rozvoje a místních Agend 21

Systémové zakázky EVVO (pravidelně opakované, dlouhodobé) 3.Specializační studium školních koordinátorů EVVO - 25 účastníků kurzu realizovány již dva kurzy pro ZŠ a SŠ (2008/2009 a 2009/2010) V současné době probíhá Specializační studium koordinátorů EVVO pro MŠ - 22 účastníků kurzu 4. Exkurze pro školy do provozoven zpracování odpadu Obsahem zakázky je exkurze školních kolektivů do provozoven souvisejících se zpracováním odpadu a vytříděných složek, na jeho další využití a recyklaci.

Rezervy, výzvy  posílit spolupráci s MČ - podchytit vzdělávání firemní oblasti - zdokonalit informační systém EVVO – www stránky - Důležité je nastavení zadávacích řízení a zadávací dokumentace bariéry - přebujelá administrativa - časté změny v politickém vedení města

Úkoly do příštích let  2011  …. viz rezervy + - zadání nového loga EVVO v Praze - příprava nového AP KK EVVO na období 2012 – mapa ŽP hl.m.Prahy - zavedení sledování účinnosti EVVO – indikátory a evaluace - nastavení vyšší finanční podpory ekoporadenství

Děkujeme Vám za pozornost a přejeme krásný den tel: mobil: Mgr. Ing. Petr Holý Krajský koordinátor Ekologické výchovy v Praze Odbor ochrany prostředí, Magistrát HMP Pracovníci oddělení informací o ŽP OOP MHMP a oddělení koncepční a projektové SMT MHMP