První univerzální stěrka nové generace na trhu – Multi-Baudicht 2K

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malty a maltové směsi.
Advertisements

Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
Přehled stavebních materiálů
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
Doc. Ing. Jan Vodička, CSc., ČVUT v Praze Seminář BETON UNIVERSITY
Tato prezentace byla vytvořena
Materiály Materiály pro staveništní omítky Voda - Druhy omítek Výztuž, nosné konstrukce a lišty Upevňovací prostředky - Podložky.
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
Řešení problémů s vlhkostí a radonem s naším systémem IGLŮ
Obsah Zděné konstrukce obecně Kamenné zdivo Tradiční cihelné zdivo
Izolace proti vodě a zemní vlhkosti (materiály, vlastnosti, použití), technologie provádění, způsoby kontroly těsnosti.
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
Varianty řešení dodatečné hydroizolace stěn se vzlínající vlhkostí ve stávajících objektech a jejich použitelnost pro různé materiály zdiva.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STĚN_S4
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Jak specifikovat beton a další produkty
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Mechanické vlastnosti dřeva
Zateplování staveb.
Lité podlahy sortiment, příklady, použití
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Lepení dřeva Teorie lepení
Ing. Irena Lysoňková FVTM UJEP
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
1 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 28 Anotace.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Řešení Vašich problémů s lepením, tmelením a spárováním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Zkoušení potrubí pro odvod kouře a tepla z pohledu výrobce Ing. Vilém Stanke.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Asfaltové hydroizolační pásy
VRSTVY PODLAH nášlapné vrstvy podlah:
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kámen VY_32_INOVACE_25_500 Projekt.
Digitální učební materiál
Speciální izolace BJ13.
Aby byla podlaha bezproblémová…
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

První univerzální stěrka nové generace na trhu – Multi-Baudicht 2K Multifunkční - 5 možností izolace jednou ranou Thomas Rosenberger, Remmers Baustofftechnik Radim Lovětínský, Remmers CZ

Dosavadní stav v izolačních systémech Systémy na bitumenové bázi Jednosložkové a dvousložkové systémy na bázi živic (asfaltu) s dobrým zpracováním, ale pomalým tuhnutím / vysycháním (Výjimka: SPRITZABDICHTUNG 2K RAPID) Aplikované dle EN a DIN

Dosavadní stav v izolačních systémech Minerální systémy Izolační stěrky bez obsahu živic (asfaltu) pouze na minerální bázi, zpravidla disperze, cementu a plniva – flexibilní povlaky novější generace (např. Flexschlämme 2K) s velice dobrým zpracováním a rychlým tuhnutím / vysycháním Aplikují se na základě speciálních směrnic, ne však podle EN nebo DIN (např. dle směrnice WTA, Deutsche Bauchemie)

Thomas Rosenberger

1

Hydroizolace pod obklady a dlažbu 1 Požadavky Vysoká pevnost v tahu Odolná namáhání teplem Spřažená izolace s keramickými obklady nebo dlažbami Překlenující trhliny do 0,4 mm Přídržnost k vlhkému podkladu 0,5 N/mm²

1 2

Hydroizolace soklu Požadavky Vysoká pevnost v tahu 2 Požadavky Vysoká pevnost v tahu Odolná namáhání teplem Odolná síranům Mechanicky zatížitelná

1 2 3

Vodorovná hydroizolace 3 Požadavky Vysoká pevnost v tlaku Pevně přikotvená k podkladu Ochrana před kapilárním transportem vody (vzlínáním vlhkosti)

1 2 4 3

Hydroizolace paty domu 4 Požadavky Překlenuje trhliny do 2 mm Těsná i při tlakové vodě Zatížitelnost tlakem 0,3 N/mm²

1 2 5 4 3

Izolace zdiva a předstěn 5 Požadavky Překlenuje trhliny do 2 mm Odolná i tlakové vodě Zatížitelnost tlakem 0,3 N/mm²

1 2 5 4 3

Jaké vlastnosti se očekávají od multifunkčního produktu? Izolace pro všechny možné případy na stavbě Jeden produkt pro všechny způsoby aplikace Rychlé proschnutí Snadné nekomplikované zacházení Vysoká spolehlivost utěsnění

Jaké vlastnosti se očekávají od multifunkčního produktu?

Jaké vlastnosti se očekávají od multifunkčního produktu?

Pevnost v tlaku Multi-Baudicht 2K Zkouška zvyšující se zátěží v tlaku, TU München Pevnost v tlaku v N/mm² 1 vrstvá izolace 1 vrstvá izolace 2 vrstvá izolace 3 vrstvá izolace Požadovaná S výztuží Bez výztuže Bez výztuže Bez výztuže

Pevnost v tlaku Multi-Baudicht 2K 0,3 N/mm² 0,6 N/mm² 0,9 N/mm² 90 tun 60 tun 30 tun

Zkouška pro cementové izolační stěrky na vznik trhlin – při tlaku vody z negativní strany 20 Metrů! Tlak Délka/čas Průsaky Poznámka

Multi-Baudicht 2K Přilnavost na různých podkladech odtrh v N/mm² Místo lomu kov 0,60 Lom v materiálu Bitumen 0,40 Lom v bitumenu Beton 0,94 Lom v betonu Natřené dřevo 0,69 Cementová stěrka 0,71 Lom ve stěrce Plast

Multi-Baudicht 2K praktická zátěž za agresivních podmínek (kejdou)

Vlastnosti Multi-Baudicht 2K Vysoká pevnost v tlaku Přemosťování trhlin Chemická odolnost Vysoká tažnost zatížitelnost negativní tlakovou vodu Zatížitelnost tlakovou vodu

Výhoda Multi Baudichtu 2K Spojení vlastností živičných a minerálních stěrek

Představení Multi-Baudicht 2K Přilnavost na různých površích Snadné napojení jednotlivých vrstev

Představení Multi-Baudicht 2K Žádná napojení, překryvy a různé izolační materiály Rychlé zpracování – žádné čekací doby

Představení Multi-Baudicht 2K Vysoká zatížitelnost v tlaku Vysoká odolnost

Představení Multi-Baudicht 2K Těsný proti tlakové vodě z negativní strany

Představení Multi-Baudicht 2K Velká schopnost překlenovat trhliny Vysoká přídržnost k podkladu

Požadavky kladené na Multi-Baudicht 2K Utěsňování starých i nových staveb v souladu normami EN a DIN jako je tomu u živičných izolačních stavebních stěrek (na zákl. speciálního dodatku smlouvy) Použitelnost na stávající živičné izolace bez použití adhezního můstku Sloužící i jako horizontální hydroizolace mezi základovou deskou a zdivem

Požadavky kladené na Multi-Baudicht 2K Slouží jako izolace soklu Izolace přesahu základu Jako hydroizolace pod keramické obklady nebo dlažby

Zatížitelný tlakovou vodu Zatížitelný negativní tlakovou vodu Multi-Baudicht 2K na „všechno“ Bezkonkurenční - plně funkční využití v novostavbě, ale i při rekonstrukcích. Nová generace izolačních stavebních stěrek. Vysoká pevnost v tlaku Vysoká tažnost Přemosťuje trhliny Chemicky odolný Zatížitelný tlakovou vodu Zatížitelný negativní tlakovou vodu

Multi-Baudicht 2K – nová cesta v utěsňování staveb

Děkuji Vám za pozornost.