Nutritional aspects of health consumers – diet, health and well-being food components  High biological value protein  Micronutrients – vitamins A 1,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o stavu zemědělství za rok 2010 a aktuální situace v resortu.
Advertisements

Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_72_ČR – zemědělství AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Zemědělství Jižní Ameriky
(personality adjectives, clothes, physical appearance) (Popis osob)
1 VUT v Brně Fakulta chemická Ústav fyzikální a spotřební chemie Miroslav KALOČ 2 2 VŠB-TU Ostrava Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství Katedra.
Pohybová aktivita a obezita
Jitka Škopová & Radek Marták ALCOHOLS. Main characteristics: Contains -OH hydroxyl group Common formula is R-OH –alcohols: R is alkyl group (e. g. methyl,
Bilanční centrum Ing. Pavel Brychta, CSc. ředitel Bilančního centra
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_13_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Slovní zásoba-ovoce, zelenina Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Project 3 My project about aeronautics. History aeronautics In the past were aircraft from wood and paper, because paper and wood are very light. But.
GEOGAFIE ZEMĚDĚLSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
FP6 tematická priorita „Food“
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_14_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Malta.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_AJ_FT Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
BELGIE.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
VYSOCE NENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY (VNMK)
CENA - PRICE - PREZZO - PRIX - PREIS - PRECIO Jitka Dvořáková duben 2015.
ZEMĚPIS Téma: Austrálie
PŘÍRODNÍ POLYMERY Dřevný olej, naftenát kobaltu DODATEK II K PŘEDNÁŠCE
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
COMMUNITIES Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Tvůrce anglické verze: Mgr. Milan Smejkal Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ35 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace AUTOR: Mgr. Marta Rozsívalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Angličtina 9.ročník TEMA: Advice ČÍSLO PROJEKTU:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_10_Anglický jazyk 6.ročník_Fruit Téma: Fruit CZ.1.07/1.4.00/
Název SŠ: SŠ-COPt Uherský Brod Autor: Ing. Hana Kubišová, Ph.D. Název prezentace (DUMu): Non-Metalic Materials Název sady: Technical English for students.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vladimír Víšek Manažer pro udržitelný rozvoj Česká republika, Slovensko, Maďarsko.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Geopolitické souvislosti krize v oblasti.
Hospodářská politika a integrace České zemědělství Základní ukazatele.
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství Cvičení z geografie zemědělství Michael Král.
Gymnázium, třída Kapitána Jaroše 14, Brno Nutriment for the athletes Author: Petr Jareš.
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Interstate 75 South Tematická oblast Angličtina: The USA
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Evropská integrace Společná zemědělská politika
Potravinářský průmysl renesanci neprožívá
Standardní obchodní model
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_15_Hower Dam - 1.část_zh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor:
Digitální učební materiál
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
Austrálie a Oceánie - hospodářství
PŘÍRODNÍ POLYMERY Dřevný olej, naftenát kobaltu DODATEK II K PŘEDNÁŠCE
PŘÍRODNÍ POLYMERY Dřevný olej, naftenát kobaltu DODATEK II K PŘEDNÁŠCE
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_19_The Time Warner Center_zh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_33_ Advertising in the USA _zh_1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_01_Versailes_zh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Zdena.
Jídlo (Food, Meals) B2 Tematická oblast Angličtina: ústní zkouška
Hospodářská politika a integrace České zemědělství
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Petr Michálek Datum konání:
A colorimetric and fluorescent probe for detecting intracellular GSH
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Prognóza Exportu Raiffeisenbank a Asociace exportérů Praha
Transkript prezentace:

Nutritional aspects of health consumers – diet, health and well-being food components  High biological value protein  Micronutrients – vitamins A 1, B 6, B 12, D, E, iron, zinc, selenium

Fatty acids in beef Polyunsaturated fatty acids (PUFA)  linoleic acid (18:2n-6)   -linolenic acid (18:3n-3)  eicosapentaenoic acid (20:5n-3; EPA)  docosapentaenoic (22:5n-3 DPA)  docosahexaenoic acid (22:6n-3; DHA)  conjugated linoleic acid (CLA) Monounsaturated 18:1 n-9 Saturated 14:0; 16:0 and 18:0

Polyphenol oxidase (PPO) in red clover Oxidises phenols to quinones in the presence of oxygen Quinones are very reactive Quinones bind to proteins to give protein, quinone complexes Complexes are more resistant to lipolysis (and proteolysis)

Effects on colour shelf life, physical and sensory attributes Red clover PUFA Lipid stability Colour shelf life, physical and sensory Antioxidants

Drivers for enhanced food quality and differentiation consumers safe healthier consistent convenient globalisation commodity prices world trade negotiations animal welfare environmental traceability commodity production

Fred Stephens IFIF Růst populace a spotřeby masa

Stavy skotu v ČR

Stavy prasat v ČR

Vývoj stavů drůbeže v ČR

Podíl spotřeby jednotlivých druhů masa od roku 1980 do roku 2010 ve světě

Zásoby pšenice jsou nejnižší od r Zásoby pšenice jsou nejnižší od r Fred Stephens IFIF

Světová produkce ethanolu a biodieselu Fred Stephens IFIF Světová produkce ethanolu a biodieselu

Pokles ploch zemědělsky obdělávané půdy Fred Stephens IFIF Pokles ploch zemědělsky obdělávané půdy ha/osobu