La ville Soleil – město krále Slunce – Ludvíka XIV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
• V posledním víkendu o prázdninách jsme jeli do Českého Krumlova.
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
FRANCOUZSKÉ VÝTVARNÉ BAROKO
Procházka Paříží.
FRANCIE ZA VLÁDY LUDVÍKA XIV.
Zájezd do Paříže.
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Hudba: ERNESTO CORTAZAR ‘BERTHA’
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Maintenon Zámek Maintenon se nachází v jihozápadní části oblasti Francie v departmentu Eure-et-Loir a regionu Centre. Od  Paříže je vzdálený 63 km.
Ludvík XIV Autor: Martin Pelák z 1.E . Vytvořeno 28.října 2004.
Francie v době Ludvíka XIV.
Ludvík XIV. ( ).
III/2 XV A
Francie za vlády Ludvíka XIV.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
1 GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271 Autor Mgr. Hana Šplíchalová Číslo materiálu 3_3_D_02 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace Ročník8.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
ČERVENCOVÁ REVOLUCE Po pádu Napoleona vládl ve Francii Ludvík XVIII.
Egyptské pyramidy.
KLASICISMUS EMPÍR.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii.
RENESANCE A HUMANISMUS
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_258_Praha 2 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
PAMÁTKY PRAHA.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Egyptské pyramidy.
Francie.
Francie po 30leté válce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Ludvík XIV. „Král slunce“.
Královéhradecký kraj.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
I T A L I E VILLA ADRIANA TIVOLI VILLA ADRIANA = HADRIÁNOVA VILA MEZI R. 118 – 138 N.L. JI DAL VYBUDOVAT ŘÍMSKÝ CÍSAŘ HADRIANUS NEDALEKO DNEŠNÍHO MĚSTA.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin Dějepis 8.ročník III
FRANCOUZSKÝ ABSOLUTISMUS absolutismus = samovláda: absolutismus = samovláda: politický systém, ve kterém má veškerou státní moc jedna osoba, která vládne.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Konec absolutismu ve Francii. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Konec.
Velká francouzská revoluce a napoleonské války Revoluce na konci 18.st. Z obyvatel – občané Změna v uspořádání státu i celé společnosti Zrušeno nevolnictví.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Francie za Ludvíka XIV. Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Putování po českých krajích.
Klasicismus a osvícenství
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
ŠABLONA III/2 BAROKO Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_ 287_ BAROKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Kremnica.
Anglie a Francie v 17. a na poč. 18. stol.
Anglická revoluce Stuartovci - Karel I. - rozmařilý král
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Francie za Ludvíka IV.. Francie za Ludvíka IV.
Procházka Paříží.
Veronika Danková ZŠ Sačurov VII.B
Francie Označení materiálu: VY_32_INOVACE_04_francie.ppt
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_01_Versailes_zh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Zdena.
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
Procházka Paříží.
Francie v 1. polovině 17. století
Transkript prezentace:

La ville Soleil – město krále Slunce – Ludvíka XIV. Versailles La ville Soleil – město krále Slunce – Ludvíka XIV.

Zámek ve Versailles Nachází se 20 km od Paříže                                                                                               Nachází se 20 km od Paříže Byl postaven v roce 1683 Pracovalo na něm 35000 dělníků Nebyl vůbec komfortní w

Komfortní? Nebyla tam voda ani toalety                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Komfortní? Nebyla tam voda ani toalety Velcí šlechtici smrkali do záclon V pokojích a na chodbách byl strašný smrad, nejvíce v létě Zpříklad drbátka

Panovník Ludvík XIV. Žil v letech 1638-1715 Vládl od svých 5 let Doba trvání jeho vlády byla 54 let – REKORD Říkalo se mu Král Slunce

Zahrady Versailles Rozloha: 100ha Francouzské zahrady Mnoho soch a sousoší Nejkrásnější pohled na zahrady je z terasy A taky FONTÁNY…

Fontány ve Versailles Každý víkend zde probíhají Vodní hrátky od 11:00 Je to největší fontánový komplex Nachází se zde třeba fontány Latone a Apollonova

Trianon – objekt ve Versailles                                                                                                  byl postaven v letech 1670 – 1687 za Velké francouzské revoluce byl zničen dnes je zde muzeum pobýval zde Ludvík XV.

Autor prezentace: Petra Šindelářová