Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Advertisements

ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Boj proti korupci a lichvě
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Vlastimil Tlustý XVII. Kongres ODS Praha
Sociální zabezpečení a důchodová politika
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Mirek Topolánek V l á d a ODS. Vláda funguje  Díky koaličnímu kabinetu ODS:  Po deseti letech spravuje zemi  Plní volební sliby v maximální míře 
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Konsolidace veřejných financí v České republice “Když poplatník pláče...” Liberální institut & Katedra ekonomie Vysoká škola ekonomická, Praha Ing. Aleš.
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Daňová reforma ČR Konference ODS k reformním krokům vlády ČR Vlastimil Tlustý, 3. května 2007 Návrh nového zákona o dani z příjmů.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Martin Říman Méně byrokracie. Plníme své slovo  Dost bylo šikany:  registrační pokladny.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Společná zemědělská politika Transformace organizací v resortu.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Daňová teorie a politika
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Správa sociálního zabezpečení
Jabok, ETF 2010 Michael Martinek.  Sociální ◦ Politika ◦ Práce ◦ Událost ◦ Vyloučení ◦ Zabezpečení  Sociální politika: ◦ Objekt ◦ Subjekt ◦ Nástroj:
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
„Realistický pohled na stav veřejných financí“ Ministerstvo financí ČR Praha květen 2010 Jan Zikl.
Pokles příjmů obecních rozpočtů a způsoby řešení jeho dopadů Ministerstvo financí ČR Praha listopad 2009 Jan Zikl.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Soustava veřejných rozpočtů Finanční toky ve veřejném sektoru představují příjmy a výdaje veřejných rozpočtů, a to jak uvnitř soustavy veřejných rozpočtů,
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
Ing. Luděk Tesař ekonom Ekonomika ČR v souvislostech rozpočtů.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
1.1. Vývoj dávek nemocenského pojištění v ČR v letech 1993 – 2010 v kontextu hospodářského cyklu Ing. Yvona Legierská.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Ministerstva zdravotnictví ČR
Příjmy a výdaje SR.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Název projektu: Moderní škola
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR

Státní rozpočet Snížení schodku 173,5 miliardy korun Odstranění nejhorších průšvihů maximum údajů opraveno (silnice, ekologie, obnova venkova, krajské projekty, vysoké školy, výzkum… ojedinělá politická dohoda uprostřed krize = rekordní podpora v prvním čtení

Veřejné finance Audit stavu veřejných financí – hrozivá čísla – falešný státní rozpočet – varování voličů pomocí inzerátů – jediná šance Expertní skupina pro záchranu státních financí – stále pracuje pod vedením M. Šichtařové – Dvanáct impulsů proti dluhové povodni

12 impulsů proti dluhové povodni 1.Zjednodušení daňového systému, zejména přímé daně 2.Udržet pod kontrolou důchody ještě před reformou 3.Zamezit nárůstu počtu neoprávněných invalidních důchodů 4.Porodné konvertovat do daňového bonusu 5.Zrušit doplatky do životního minima – motivace k práci 6.Zavedení bonusů za nečerpání péče (státním pojištěncům náleží 50% přiznaného bonusu) 7.Zavedení bonusu za participaci v programech řízené péče (úspory musejí převýšit náklady, opět sdílení bonusu pro státní pojištěnce) 8.Jedno výběrní místo pro daně, sociální a zdravotní pojištění 9.Audit efektivnosti projektů SFDI, detailní kontrola SFRB 10.Hloubkový audit PGRLF a SZIF 11.Stanovení pevné mzdové obálky pro administrativu 12.Napravit demotivaci pro obce/města ve sdílení daní, která nastala změnou systému od roku 2001.

Nový zákon o dani z příjmu Jednoduché daňové přiznání Příprava na rovnou daň Úspora nákladů občanů, podniků i státu Méně daňových úniků

Jedno výběrní místo Výběr daní, zdravotního a sociálního pojištění na jednom místě Příprava na rovnou daň Úspora nákladů a snížení počtu úředníků

Státní pokladna Přehledná a kontrolovatelná struktura rozpočtu Podle požadavků Transparency International a OECD Odhalení neefektivních činností státu

Změna financování fondů EU Zásadní obrat v bilanci ČR: už žádnou další nulu jako v roce 2005 Průběžné čerpání fondů EU místo zpětného proplácení

Spotřební daně Ochrana českého piva před zdražením prosazovaným EU kvůli vinařské lobby Trvalý tlak na zlevnění pohonných hmot Dlouhodobá snaha udržet daně na minimální úrovni

Sociální bydlení Ochrana trhu s byty Udržení DPH v základní sazbě V souladu s prohlášením eurokomisaře Kovácse

Nomura Záchrana desítek miliard korun z kapes daňových poplatníků, soudy jsme prohráli Ukončení všech arbitráží – úspora na právních službách (Mittal, ČSOB)

Závěr I v této situaci jsem udělal maximum pro to, abych ministerstvo zanechal v lepším stavu, než ve kterém jsem ho převzal Prosadil jsem většinu věcí, které jsem slíbil udělat