Francie Petra Kovaříková 8.A 9.12.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Francie.
Advertisements

Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Velká Británie.
Francie 9.A.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Francie.
Francie.
Francie Francie.
FRANCIE.
Island (Islandská republika)
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
SRBSKO.
BELGIE.
Slovinsko Petra Filipová 8.B
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
FRANCIE Geografické údaje.
ŠVÝCARSKO.
Portugalsko Info a obrázky.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
BENELUX.
Andorra.
Oblast: Západní Evropa Andorra
PORTUGALSKO.
FRANCIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Albánská republika Republika e Shqipërise
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
MAKEDONIE.
Švédsko.
RUMUNSKO.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
BELGIE.
Německo.
Západní Evropa Západní Evropa Z_123_Evropa_Západní Evropa Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu:
Francie Miroslav Chmelka.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA Další informace ZDE.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
FRANCIE Jíchová Aneta Faltusová Zdeňka SEPTIMA. Francie Rozloha: km² Počet obyvatel: 60 milionů Hustota zalidnění: 111 ob. / km² Hl. město: Paříž.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Švýcarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Česká republika
Transkript prezentace:

Francie Petra Kovaříková 8.A 9.12.2008

Základní údaje Oficiální název státu: Francouzská republika Rozloha: 643 427 km² Státní zřízení: Poloprezidentská republika

Poloha státu hraniční na severovýchodě s Belgií a Lucemburskem, na východě s Německem a Švýcarskem, na jihovýchodě s Itálií a na jihu se Španělskem, Andorrou a Monakem.

Přírodní poměry Na severu a západě je Francie rovinatá a na zbytku území hornatá. Ve francouzských Alpách se nachází nejvyšší bod západní Evropy Mont Blanc (4 810 m). Další hornaté kraje země zahrnují Pyreneje, Ardenny, Centrální Masív. Největšími francouzskými řekami jsou Loire, Rhône, Garonne, Seina a část toku Rýnu. Jezera: Ženevské jezero,… Podnebí: Většina území Francie má mírné oceánské podnebí, ale směrem do vnitrozemí se zvětšují teplotní rozdíly mezi zimou a létem.

Hospodářství Francie patří mezi nevyspělejší státy Evropy. Francie je největší Evropský producent a vývozce zemědělských výrobků. Ve Francii se pěstuje: pšenice, cukrová řepa, brambory, slunečnice, olivy, chmel, tabák, dokonce i rýže, jablka, broskve, meruňky, švestky a je druhým největším pěstitelem vinné révy. Ve Francii převládá chov skotu, prasat a ovcí. Země je třetím největším producentem dřeva v Evropě Země je výrobcem oceli, automobilů, zbraní, umělých vláken, kosmetických přípravků a pneumatik.

Obyvatelstvo Počet obyvatel: 62 752 136 Hustota zalidnění: 111 ob. / km² Hlavní náboženství:Římskokatolické křesťanství(83-88%) -Islám(5-10%) -Protestantství(2%) -Židovské náboženství(1%) Oficiální jazyk je francouzština, za ní pak následují Němčina a Arabština. Národnostní složení: Francouzi 93,5%, Portugalci 1,3%, Alžířané 1,1%, Španělé 0,4%, Italové 0,4%, ostatní 2,2%

Turistický ruch Lidé jezdí obdivovat Paříž kvůli ,,Eifelově věži, Louvru a spoustě jiných památek…, do Normandie v níž je jeden z mála symbolů Mont-Saint-Michel Já bych se nejradši podívala doté Normandie.

Mont-Saint-Michel

Zajímavosti Zaujala mě památka Louvre, velká vstupní skleněná pyramida ze skla a oceli. Na Francii by mě vadilo asi jenom hodně turistů jinak mě nic jiného nenapadá Ve Francii bych chtěla bydlet protože, se mi líbí a na první pohled mě zaujal.

Shrnutí Nejvyšší hora: Mt. Blanc(4807m) Počet obyvatel: 62 752 136 Hlavní město: Paříž (Paris) Kontinent: Evropa Nejdelší řeka: Loira (1020 km) Měna: Euro (1 euro=100 centů) Francie je typická památkami a pěstováním vinné révy.

Zdroj informací Internet: www.wikipedie.cz www.zemepis.net Knihy