Staré tisky ZSHML 2005 tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život za vlády prvních přemyslovců
Advertisements

Kutnohorská bible Martina z Tišnova, 1489
Základní škola Bohutín, okres Příbram
Informace z konference Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska v Olomouci se zaměřením na příspěvek Digitalizace map.
Knihovna města Olomouce se jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů Evropské unie, s názvem „Library.
32_09_22: Výtvarné materiály: Jak? Na co?
Knihtisk Johannes Gutenberg Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
„K výzkumu dějin VŠE v Praze“ pracovní kolokvium v rámci mezifakultního studentského vědeckého projektu IGS „Ekonomické, politické a sociální okolnosti.
Strahovský klášter Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Z39.50 ve Vědecké knihovně v Olomouci Martin Vojnar
ZÁKLADNÍ OŠETŘENÍ SBÍRKY STARÝCH TISKŮ
Jednotná informační brána Úvod : Současný stav a výhled Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Automatizace knihoven UK, Praha-Jinonice,
KULTURA VRCHOLNÉHO A POZDNÍHO STŘEDOVĚKU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_587_ Nejstarší písemné památky AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
Renesance a humanismus v českém království
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Historické fondy VKOL - ukázky
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Knihovědné oddělení KNAV a Bibliografie cizojazyčných bohemikálních tisků století on-line Lenka Veselá.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
1 Citace informačních zdrojů PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V nabídce.
 Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem a použitými myšlenkami z jiných zdrojů [Boldiš, 2002].  dokázat vlastní.
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství Rubico,
Staročeská Bible drážďanská a olomoucká: Knihy prorocké a knihy Makabejské (k vydání závěrečného dílu kritické edice) Hana Sobalíková, Markéta Pytlíková.
Literatura v období po bitvě u Lipan Mgr. Ludmila Růžičková
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Opava.
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
Počátky českého státu Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Zpracovávané texty Druhá půle SZ, Knihy prorocké a knihy Makabejské (20 knih) V pozůstalosti Vladimíra Kyase zachovány strojopisné opisy Bible drážďanské.
Doba husitská – Jan Hus Označení materiálu:
EU do škol PhDr. Jana Žáková
Rozšíření Souborného katalogu UP mimo pracoviště KUP Souborný katalog UP SUT 2005 Ivo Hučín Knihovna UP v Olomouci.
KRONIKA A KODEX Mgr. Michaela Nyczová
Název prezentace v zápatí1 Může být Rusko demokratické? Mgr. Josef Šaur.
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Počet obyvatel (2012): (Olomouc: )
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_06 TÉMA: VYNÁLEZY.
„Příběh významné pražské klášterní knihovny“.  svazků (?) rukopisy prvotisky (152) staré tisky (8 000)  Specifika: rozsáhlá kolekce astronomické.
Tematická oblastKodikologie Datum vytvoření Ročník6. ročník osmiletého nebo 1. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsahStudent se seznámí s.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Knihvazačství Ševčíková Martina. Úvod  Seznámení se vznikem písma  Čím se maturitní práce zabývá  Jakého výsledku chci maturitní prací dosáhnout.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
PRAMENY K POZNÁVÁNÍ MINULOSTI Zvídavý člověk si jistě položí otázku, jak mohou dějepisci znát o životě lidí v minulosti tolik informací? Odkud je získali,
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
KRONIKA A KODEX Mgr. Michaela Nyczová
Digitalizace v krajské knihovně (SVK HK)
70. léta 18. století – 50. léta 19. století
Historické fondy VKOL - ukázky
Poznámka: Pokud chcete mít jistotu, že má vizitkový papír správné umístění pro tisk, zkuste si vizitky nejdřív vytisknout na běžný papír. Možná.
KRONIKA A KODEX Mgr. Michaela Nyczová
5. Setkání Humanitně Orientovaných Knihoven
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI Mgr. Jakub Karásek
70. léta 18. století – 50. léta 19. století
Kutnohorská bible Martina z Tišnova, 1489
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis 7. ročník
Význam křesťanství ve středověku
Knihy ve středověku.
Transkript prezentace:

Staré tisky ZSHML 2005

tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách tyto a další tisky jsou k dispozici na stránkách Vědecké knihovny v Olomouci: Vědecké knihovny v Olomouci:

kniha, rukopis kniha, rukopis pergamen pergamen podrobnosti: podrobnosti: Bible olomoucká, I. díl

kniha, rukopis kniha, rukopis pergamen pergamen podrobnosti: podrobnosti: Bible olomoucká, II. díl

kniha, rukopis kniha, rukopis polovina dvacátých let 15. století polovina dvacátých let 15. století podrobnosti: podrobnosti: Bible boskovská

kniha, rukopis kniha, rukopis pergamen pergamen polovina 15. století polovina 15. století podrobnosti: podrobnosti: Evangeliář olomoucký

kniha, rukopis kniha, rukopis papír, pergamen papír, pergamen polovina 15. století polovina 15. století podrobnosti: podrobnosti: Spisy Petra Chelčického

kniha, rukopis kniha, rukopis papír papír počátek 16. století počátek 16. století podrobnosti: podrobnosti: Kniha tovačovská