D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Statistika a vyhodnocení formovací směsi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní systém studeného konce
Advertisements

KOLESOVÉ RÝPADLO KU Severočeské doly a. s
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Bezpečnější a účinnější provoz jeřábů
Projekt ePreskripce a poskytování údajů o vydaných LP
a Internetové dispečinky
Energetický management budov
Optimalizace modelováním procesu
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH GUT „go future“ G U T GmbH Giesserei Umwelt Technik - slévárenská zařízení – - informační.
Optimalizace provozu vašeho čerpadla
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Bezpečnostní kultura a moderní přístup k bezpečnosti v letecké dopravě
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Ifm electronic s.r.o Michal Nevěřil. © i-for-T GmbH, 2009 Seite 2 Běžný on-line systém Nevýhody  Velice drahé – díky ceně umožňuje nasazení pouze na.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Automation and Drives pro velkoobchody TIA na dosah.
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
© 2012 Ness Technologies – Proprietary and Confidential Ness Technologies Prolínání Smart světů Tentokrát na téma „Fúze měření a řízení“ Jiří Stich Business.
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Distribuované ZOS kraje aneb příspěvek k úvahám o možnostech operačního řízení ZZS v rámci kraje MUDr. Ondřej Franěk, ZZS HMP – ÚSZS.
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Dispečerské řízení pražského metra
1 Encontrol s.r.o. POHODLÍ | ÚSPORY | BEZPEČNOST.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Chytré sítě Smart grids.
INSTAR ITS Předávání dat z LDS dodavatelsky, co odběratel může žádat po dodavateli Aleš Kij INSTAR ITS Ostrava, a.s. 5.listopadu 2003 AEM.
Integrované dopravní systémy
VŠB - TU Ostrava, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky Rozvoj RCM v elektroenergetice Ing. Jan Gala.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
© Emotron AB Účinný a spolehlivý provoz Ventilátory Kompresory Dmychadla.
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Přehled
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Zvyšování bezpečnosti letecké dopravy
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
SITRAFFIC Scala (UTC) SITRAFFIC Concert (TMS)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Komplexní produktivní údržba (TPM)
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Manufacturing Execution Systems
Chytré sítě Smart grids.
Témata pro spolupráci s VUT Petr Hill
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
Jak se zapojit? Jiří Průša Národní informační den, , Praha 2 / 10 Předkladatel (koordinátor) Nese hlavní díl zodpovědnosti.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
BW06/56 – STAVEBNÍ STROJEIng. Svatava Henková, CSc. Mechanizace stavebních prací Obecné informace o stavebních strojích 1.Přednáška.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Proč pořídit monitoring vozidel ? Víte kde Vám stojí … ?
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Záznam o pohybu vozidla.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
BW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍBW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍ Ing. Svatava Henková, CSc. Mechanizace práce ve stavebnictví Základní konstrukční prvky strojů 1.Přednáška.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Mikropočítačová technika Úvod do mikropočítačové techniky a její aplikací.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Stroji milý, co to děláš Michael Hahn
Základní pojmy v automatizační technice
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Vážení vozidel za jízdy WIM
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Statistika a vyhodnocení formovací směsi

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Rozvaděč s ovládacím systémem zařízení GUT  standard: PLC Siemens S7  automatický bezobslužný provoz  na přání s dálkovým zásahovým systémem  hlášení poruch a provozních stavů  možno integrovat do stávající informační podnikové sítě  vizualizace a bilancování jako opce  Kontrola správnosti chodu

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Podnikový informační systém Obsluha a sledování Statistika a logistika Hlášení poruch, protokolování Znázornění provozních stavů Bilancování a vizualizace Komunikace napřímo nebo ASI (RS485) PLC ETHERNET Centrální podnikový a informační systém Distribuce Úroveň ovládání jednotlivých zařízení Monitoring a řízení (optimalizace, infosystém) Proces PROFIBUS / RS485

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Příklad měření množství písku v regeneraci Vyhodnocení:  bilančním software nebo přes Informations-Management-System (IMS) Vyhodnocení:  bilančním software nebo přes Informations-Management-System (IMS) Vstupní signály z PLC:  Provozní časy motorů (např. mísiče)  Takty z pneumatické dopravy  Zjišťování spotřeby formovacích látek u různých spotřebitelů ve slévárně umožní provádět kontrolu nákladovosti na jednotlivých pracovištích (controlling a kalkulace)

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Racionální využívání informací ve slévárně S vlivem na: Provozní spolehlivostiDodržení kvality KonkurenceschopnostiZvyšování produktivity Úspory energie Redukci časů a nákladů... Motto: komplexní řešení namísto jednotlivých neprovázaných řešení...Příklad: Informační systém jako spojka mezi jednotlivými zařízeními a PPS systémem... Racionální využívání informací díky novým IT řešením není žádná vize

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Vizualizace – ovládací systém

D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Bilanční protokol