PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Tečna ke kružnici – vlastnosti, využití Thaletovy kružnice
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Nepravidelné mnohoúhelníky
Matematika – 8.ročník Pythagorova věta
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník : 5.
Matematika – 8.ročník Thaletova kružnice
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Konstrukce trojúhelníku - Thaletova kružnice
VLASTNOSTI TROJÚHELNÍKŮ
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
Vytvořila Helena Černá
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
Anotace: Žák zjišťuje vlastnosti Thaletovy kružnice a její využití.
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
Vzájemná poloha dvou kružnic
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Konstrukce trojúhelníku 4. ročník
AnotacePrezentace, která se zabývá celkovým opakováním goniometrických funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují goniometrické.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_617_5TR_M Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty SSS AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
Sestrojení úhlu o velikosti 90° pomocí kružítka.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK V ROVINNÝCH GEOMETRICKÝCH OBRAZCÍCH
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Pravoúhlý trojúhelník (procvičování)
Vyvození a procvičení učiva
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová BRAINSTORMING VŠECHNY OBRÁZKY BY SE DALY SHRNOUT DO JEDNOHO TÉMATU KONSTRUKCE.
M ATEMATIKA 9. ROČNÍK Opakování na 1. čtvrtletní práci.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Konstrukce trojúhelníků (sus)
Pravoúhlý trojúhelník, Pythagorova věta, přepona, odvěsna
Vyvození a procvičení učiva
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
ÚSEČKA Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Opakování na 2.písemnou práci
Thaletova kružnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Trojúhelník 1 trojúhelník ABC určují tři různé body A, B, C, které neleží v přímce.
Transkript prezentace:

PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje základní druhy trojúhelníků a popíše základní vlastnosti pravoúhlého trojúhelníku; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje pravoúhlý trojúhelník, vyvodí jeho vlastnosti; nachází příklady v praxi Klíčová slova - trojúhelník, strana, pravý úhel, odvěsna, přepona Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 261 kB

Vyber z nabídky geometrických tvarů trojúhelníky

Roztřiď trojúhelníky do skupin

Pravoúhlý trojúhelník Rozděl obdélník úhlopříčkou na dvě poloviny. Vzniknou dva trojúhelníky . Najdi v trojúhelnících pravé úhly. Kolik pravých úhlů může mít trojúhelník? . Trojúhelník, který má pravý úhel se nazývá pravoúhlý.

Pravoúhlý trojúhelník Vyber pravoúhlé trojúhelníky a vyznač pravé úhly. . . . . . .

Pravoúhlý trojúhelník Dorýsuj do obrázku několik pravoúhlých trojúhelníků. . . .

Pravoúhlý trojúhelník Narýsuj pravoúhlý trojúhelník ABC s pravým úhlem u bodu A a stranami AB=5 cm, AC=3cm.

Pravoúhlý trojúhelník Narýsuj pravoúhlý trojúhelník KLM. Pravý úhel u bodu K, strany KL=40mm, LM=5cm. (Udělej si náčrtek) Potřebuješ k jeho narýsování kružítko?

Pravoúhlý trojúhelník Kde ve svém okolí se setkáš s pravoúhlými trojúhelníky? Trojúhelník s ryskou, tousty, přeložený papír, čokoláda Milka, plachta lodě, dvířka stanu

Pravoúhlý trojúhelník Strany pravoúhlého trojúhelníku, které svírají pravý úhel, se nazývají odvěsny. Třetí strana, která leží proti pravému úhlu se nazývá přepona. . Přepona je vždy nejdelší stranou pravoúhlého trojúhelníku.

Pravoúhlý trojúhelník Narýsuj trojúhelník RST s odvěsnami RS=54cm, ST=63cm. U kterého bodu leží pravý úhel?

Pravoúhlý trojúhelník Narýsuj přímku p a bod C, který na přímce p neleží. Sestroj pravoúhlý trojúhelník ABC tak, aby odvěsna c ležela na přímce p. ( Udělej si náčrtek.) Má úloha více řešení?