Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku 2008. KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Projekt připojení Třeště
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Integrace infrastruktur MAN/RAN s KIVS a CMS
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
IP telefonie studie a co dál
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Současný stav a další rozvoj Petr Pavlinec Kraj Vysočina.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Portál Jednotné digitální technické mapy
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.
Jednotné komunikační prostředí města Plzně
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
1 Intranet Veřejné správy Současný stav a vize Hradec Králové, 25. března 2003 Petr Moldan Jaroslav Zítek.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Nový KIVS Technologická část
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
1 ČESKÝ TELECOM pro veřejnou správu Ing. Ondřej Felix, CSc Hradec Králové
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Poskytování služeb KIVS prostřednictvím dynamického nákupního systému – stav projektu CMS FORUM
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
KIVS CMS Fórum Další postup realizace KIVS.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Telekomunikační a informační infrastruktura
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Služby CMS 2.0 z pohledu veřejné správy
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku 2008

KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného a řízeného propojení jednotlivých informačních systémů veřejné správy. -Institut centrálního zadavatele -Pluralita poskytování služeb KIVS více operátory -Koncept univerzální koncové přípojky 1. kolo prováděcích soutěží na poskytování služeb KIVS na 1 rok, přineslo: -plošné snížení nákladů na služby: data 5%, hlas 7,3% -navýšení objemu a kvality některých datových služeb (5771 datových přípojek v roce 2007) -lokální snížení nákladů IP VPN v Praze (silná konkurence) : % -snížení nákladů na rychlý internet (silná konkurence): až o 40% -nárůst využití centrálního sdíleného Internetu v rámci CMS -úspora hovorného z objemových slev: 10%

KIVS – právní rámec Právní rámec: -zavádí konkurenci do poskytování služeb KIVS -vymezuje základní podmínky uzavírání smluv na poskytování hlasových a datových služeb v rámci KIVS -upravuje další aspekty spolupráce centrálního zadavatele a příslušných poskytovatelů služeb KIVS Právní rámec je tvořen: −Rámcovými smlouvami na poskytování hlasových a datových služeb KIVS −Prováděcími smlouvami na poskytování hlasových a datových služeb KIVS −Smlouvou na zřízení a provozování Centrálního místa služeb komunikační infrastruktury informačních systémů veřejné správy

KIVS v roce 2008 Proběhly soutěže na technologické aktualizace katalogových listů Datové listy KL - regionyRS0708Důvod ZKS002 (VPN-DSL)xxRychlostní profily, SEC ZKS003 (VPN-P 8M)xxRychlostní profily, SEC, SLA ZKS004 (VPN-P 10M)xxxRychlostní profily, SEC, SLA (07 – Praha, 08 –ostatní kraje) ZKS010 (INTA-DSL)xxRychlostní profily, SEC ZKS011 (INTA 8M)xxRychlostní profily, SEC, SLA ZKS012 (INTA 10M)xxRychlostní profily, SEC, SLA SHH001 (HU)xxCelkové přepracování listů SHH002 (H)xxÚprava listu KL – celé územíRS0708Důvod ZKS005 (LLNet)xxRychlostní profily ZKS006 (ETH)xxRychlostní profily ZKS007 (FR)x ZKS008 (ATM)x ZKS009 (DF)xDiskutována problematika reálného dosahu technologie ZKS013 (AL)x

KIVS v roce 2008 Hlasové listy listy KL - regionyRS0708Důvod HS-P001 (PXS)xxLinka v sérii, změna struktury „doplňkových“ parametrů HS-P002 (ISDN2)xxLinka v sérii, změna číslovacích plánů, změna struktury „doplňkových“ parametrů HS-P003 (ISDN30)xxLinka v sérii, změna číslovacích plánů, počty hlasových kanálů, změna struktury „doplňkových“ parametrů HS-P004 (VPN)xxDrobné textové korekce HS-P005 (GL)x HS-P006 (BL)x HS-P007 (WL)x HS-P008 (YL)xxZměna modelu provizí HS-P009 (PCM2MB)xNový katalogový list

KIVS v roce 2008 Co nás čeká po ISSS: -startujeme 2. kolo prováděcích soutěží od Dokončen a uzavřen Registr požadavků služeb KIVS pro rok 2008 Registr služeb KIVS pro rok 2008: −obsahuje celkem požadavků služeb −3 151 služeb na KL datových služeb celorepublikových −2 946 služeb na KL datových služeb regionálních −9 434 služeb na KL hlasových služeb −v roce 2008 evidujeme nárůst požadavků na hlasové a datové služby oproti 2007

CMS Koncept CMS: -geograficky redundantní centrum jednotné komunikační infrastruktury -místo vzájemného řízeného a bezpečného propojování subjektů veřejné a státní správy -prvek zajišťující komunikaci subjektů veřejné a státní správy s jinými subjekty ve vnějších veřejných či neveřejných sítích (Internet, TESTA-II, s-TESTA) -jediné logické místo propojení jednotlivých operátorů telekomunikačních infrastruktur poskytujících služby pro KIVS. Nové služby CMS plánované pro rok 2008: -Spuštěn provoz Interconnectu (propojovací prostředí poskytovatelů KIVS) -přenos transparentního internet, provider independent adresy -konektivita EU extranet -distribuce IPTV parlamentní a senátní TV -SS7 signalizace, VOIP, videokonferencing

Interconnect -2008: testy → pilotní provoz → produkční provoz -Úspěšně završena etapa testů a pilotního provozu -V současnosti je již v rámci Interconnect zajištěno propojení prvních subjektů KIVS -Do června bude do Interconnectu zapojena i infrastruktura MVČR a MFČR

Děkuji za pozornost Ing. Jindřich Kolář vrchní ředitel sekce informatiky