SKOKY 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ploutvové plavání Vybavení Styl Disciplíny ploutvového plavání
Advertisements

Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Tato prezentace byla vytvořena
Parkour Turn vault Two Hand Vault(Side vault) Pop vault Reverse vault
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Nonverbální úlohy - - mechanika Katedrafyziky PF JU Č. Budějovice Katedra fyziky PF JU Č. Budějovice Jiří Tesař KDF MFF UK PRAHA
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
LYŽOVÁNÍ.
VRH KOULÍ.
UŽITÍ LOMENÝCH VÝRAZŮ ROVNICE S NEZNÁMOU VE JMENOVATELI
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
EVOPOWER SS 2015 KOPAČKY VELIKOST Běžná cena:1599,- Cena pro Vás: 999,- Juniorské kopačky evoPOWER 3.2 jsou to pravé pro hráče všech kategorií.
HOD OŠTĚPEM.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY 1.
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Tato prezentace byla vytvořena
Esteticko – koordinační sport
SOFTBALL 2.
Periodizace lidského věku: Období dospělosti Období stáří
SNOWBOARDING.
LETY NA LYŽÍCH.
Rozhodování, základní pravidla
CURLING.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
Pravidla atletiky 2014/2015.
Akrobatická gymnastika
Práce a výkon zábavnou formou Studentská inovace praxí Jakub Šimek 2. Ročník F-VTEn.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Halový víceboj mužů.
Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní.
Mapa webových stránek SSK Kolín Hlavní strana Střelci Střelci Střelci Trenéři Trenéři Trenéři Informace Informace Informace Historie Historie Historie.
TROJSKOK 1896 OH – Conolly 13,71m 1936 Berlín –Tijama 16,00m 1960 Schmidt – 17,03m Sanějev,Oliviera,Edwars - 18,29(1995) Mikuláš-17,53(1988) Kravetsová.
TROJSKOK 1894 OH – Conolly 13,71m 1936 Berlín –Tijama 16,00m
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Psychologie pro sportovní praxi
Starověké olympijské hry
Basketbalová pravidla
ATLETIKA v programu kombinovaného studia TVS Bc. PaedDr. Jitka Vindušková, CSc. Katedra atletiky FTVS UK Praha Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
SKOK O TYČI Historie Materiál (dřevo,bambus,hliník,laminát) Vývoj výkonnosti Wright 402cm(1912), Wright 402cm(1912), Sternberg – 500cm(1963) Bubka- 600cm(1984),615cm-
SKOK O TYČI Historie Materiál (dřevo,bambus,hliník,laminát) Vývoj výkonnosti Wright 402cm(1912), Sternberg – 500cm(1963) Bubka- 600cm(1984),615cm-(1994)
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
Basketbalová pravidla
Osnova Dres Rukavice Trenér Míče Věk Zdroje Úspěchy Závěr.
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
PARKOUR Johana Herbrychová.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
TOMÁŠ NETERDA * 1961 trenér plavání I. třídy Sportovní kariéra:
Transkript prezentace:

SKOKY 2

Vertikální skoky I. Mezi vertikální skoky patří skok vysoký a skok o tyči Při obou vertikálních skocích je smyslem překonat laťku v určité výšce, aniž by laťka spadla Při skoku vysokém je podle pravidel povoleno odrážet se pouze jednou nohou a při překonávání laťky je zakázáno provádět salta, přemety či jiné akrobatické prvky

Vertikální skoky II. Při skoku vysokém se v začátcích využívaly různé styly překonávání laťky („nůžky“, straddle, horine, flop), nyní jsou preferovány dva styly - zádový: flop - valivý: straddle Styl nůžky se využívá spíše v mladším školním věku k nácviku odrazu a dopadu Nejprogresivnějším stylem je flop, kde je možné nejlépe spojit dynamiku rozběhu a odrazu

Vertikální skoky III. Při skoku o tyči využívá atlet k překonání laťky skokanskou tyč, kterou opře po rozběhu o zem pod laťkou a po odrazu a ohnutí tyče je atlet katapultován přes laťku do měkkého doskočiště Skok o tyči byl využíván v antickém světě k běžnému životu, jako bylo naskakování na býky nebo koně Při skoku o tyči je zakázáno šplhání po tyči a přehmatávání tyče Při skoku o tyči se využívaly bambusové a hliníkové tyče, nyní se používají sklolaminátové

Vertikální skoky IV. Zatímco první zmínky o skoku o tyči mužů jako o sportovní disciplíně spadají už do roku 1866, ženy se na oficiální soutěži objevily až v 90. létech 20. století Průkopnicí ženského skoku o tyči byla Češka Daniela Bártová, která v roce 1995 jako 1. žena skočila 420 cm

Vertikální skoky – rekordy I. Světový rekord ve skoku vysokém drží výkonem 245 cm Kubánec Javier Sotomayor a Bulharka Štefka Kostadinovová výkonem 209 cm Českými rekordmany jsou Jaroslav Bába, který skočil 236 cm, a Zuzana Hlavoňová s rovnými 200 cm

Vertikální skoky – rekordy II. Ve skoku o tyči je dlouhodobým vládcem ukrajinský 35 násobný světový rekordman Sergej Bubka výkonem 615 cm z roku 1993, světovou rekordmankou a současnou nejlepší skokankou je Ruska Jelena Isinbajevová, která drží světový rekord výkonem 506 cm Českými rekordmany jsou Adam Ptáček (581 cm) a Kateřina Baďurová (475 cm)

Děkuji za pozornost