Vytvořil: Petr Hruška G461

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Advertisements

Počítačové sítě Přenosová média
LOKÁLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ
Síťové karty, parametry
Počítačové sítě.
Počítačové sítě.
PC SÍTĚ I.
Sběrnice.
ActuatorSsensorInterface
Rozhraní PC.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Petr Tesarčík, Miroslav Baron
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Sběrnice = soustava vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Přenáší data a zajišťuje komunikaci.
1 Počítačové sítě Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Základy informatiky a výpočetní techniky.
Profibus FMS Fieldbus Message Specification. Průmyslová sběrnice Profibus je určena pro automatizaci výrobních linek (výroba automobilů, plnicí linky,
Universal Serial Bus Petr ChlumskýPZA 2007/2008. USB univerzální sériová sběrnice Plug&Play (bez restartu a instalace ovladačů) rychlost 1,5 a 12 až 480.
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dělení podle topologie
Počítačové sítě základní pojmy
Mgr. Ivana Pechová pro výuku předmětu IVT
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Sběrnice Obr. 1.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Sběrnice. Sběrnice Sběrnici si můžeme obecně představit jako skupinu elektrických vodičů spojujících jednotlivě součásti počítače. Sběrnici si můžeme.
Vestavné mikropočítačové systémy
Elektrotechnika Stroje a zařízení
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
ProCop 3.1 Networks Jak propojovat zařízení systému ProCop do sítí.
Sběrnice II. Sběrnice v automatizační a měřicí technice.
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Industrial ethernet Zpracoval Dne Michal Dědek G461 Michal Dědek G461Podle: Průmyslová automatizace Doc. Ing. František Zezulka CSc. Vysoké učení.
Úroveň přístupu ke komunikačnímu médiu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Topologie.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
LonWorks  Otevřené distribuované systémy  Ucelená technologie  Komplexnost  Libovolná topologie  Nízká cena.
TOPOLOGIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
skupina signálových vodičů - Paralerní - skupiny řídicích, adresových a datových vodičů - Sériové - sdílení dat a řízení na společném vodiči Má za účel.
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
Počítačové sítě Katharina Kočí.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
Počítačové sítě VY_32_INOVACE _SITE_12. PODSTATA PŘENOSOVÝCH MÉDIÍ  Základní fyzikální principy  Rozdělení  přenosová média vodivá  přenosová média.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
PC sestava. Základní deska (MB) Chipset Je skupina integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Systémy moderních elektroinstalací
Topologie počítačových sítí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sběrnice v automatizační a měřicí technice
Číslicové měřící přístroje
Počítačové sítě.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura vyvinutá společ-ností Datapoint Corporation v roce 1982 Používá topologii:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Vytvořil: Petr Hruška G461 ControlNet Vytvořil: Petr Hruška G461 Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNetTM - nová filosofie řešení řídicího systému Dovoluje přenášet informace mezi autonomními zařízeními z nichž každé může být producent nebo spotřebitel Sdílení přenášených dat všemi autonomními zařízeními snižuje provoz na síti a tím zvyšuje prostupnost sítě Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNetTM - nová filosofie řešení řídicího systému V/V zařízení generují data sami na základě změn bez toho, že by byla dotazována Opět se tím snižuje provoz na síti a zvyšuje prostupnost Plánovaný a neplánovaný přenos dat na síti ControlNetTM kombinuje řízení V/V a programování Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNetTM - nová filosofie řešení řídicího systému Plánovaný přenos dat pro řízení V/V garantuje zvolenou dobu odezvy Neplánovaný přenos dat se používá pro programování a přenos zpráv, které nejsou časově kritické Možnost zálohování přenosového media Průmyslová sběrnice ControlNet

Průmyslová sběrnice ControlNet ControlBusTM Tradiční řídicí systémy používají monolitickou sběrnici typu master / slave ( paralelní sběrnice propojující moduly v rámu) jedno ze zařízení na sběrnici řídí  provoz na sběrnici a určuje kdo bude komunikovat jedná se o centralizovaný model řídicího systému Průmyslová sběrnice ControlNet

Průmyslová sběrnice ControlNet ControlBusTM celé zařízení je mimo provoz v případě poruchy  tohoto zařízení ControlBusTM princip řízení sběrnice producent / spotřebitel aplikuje i pro tento typ datové sběrnice vyřazuje procesor z posice centra, které vše řídí Průmyslová sběrnice ControlNet

Průmyslová sběrnice ControlNet ControlBusTM každý modul umístěný v rámu se sběrnicí ControlBusTM může komunikovat s kterýmkoliv jiným bez přítomnosti procesoru zvyšuje se propustnost a rychlost sběrnice zásadně se mění architektura řídicího systém Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNet – technické parametry Typ sběrnice – řízení, V/V data Topologie sítě – lineární, strom, hvězda a kombinace Rychlost sběrnice – 5Mb/s (maximum) Délka – koaxiální kabel 1000 m – 5 Mb/s - se dvěma uzly – 1000 m - se 48 uzly – 25 m – optický kabel 3000 m – 5 Mb/s Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNet – technické parametry Počet opakovačů – v sérii max. 5 – v sérii 6 segmentů (5 opak.) – paralelně 48 segmentů Max. délka s opakovači – 5000 m (koax.) - 5 Mb/s – 30+ km (optický kabel) Typy opakovačů – vysokonapěťový střídavý – nízkonapěťový stejnosměrný Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNet – technické parametry Externí napájení Počet uzlů – 99 adresovatelných – 48 bez opakovačů Velikost datových paket – variabilní, 0 – 510 B Obnovovací doba sítě – 2 – 100 ms (nastavitelné uživatelem) Průmyslová sběrnice ControlNet

ControlNet – technické parametry Komunikační módy (sběrnicové adresování) Master/Slave Multi-Master Peer-to-Peer Průmyslová sběrnice ControlNet