Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Advertisements

Anotace: Prezentace seznamuje s českými autory prozaiky 19. st. - V
Gestikulace, pantomima
Česká poezie 1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.02
Anotace: Prezentace se slovanskými jazyky a jejich rozdělením.
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Osvobozené divadlo.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo).
Pohádka, hlavní postavy, hlavní myšlenka (ponaučení)
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými básníky 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Česká poezie 20. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.15.
Česká poezie 2.poloviny 19.století
ÚSTNÍ LIDOVÁ SLOVESNOST -PRANOSTIKY
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_11 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Co je pohádka Anotace.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká próza 20. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.18.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.09 Anotace: Žáci si hravou formou ověří své znalosti a všeobecný přehled. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Věcné čtení, klíčová slova, knihovna, archiv
Povídka, hlavní postavy
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
Česká próza1. pol. 19. století VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.04.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici balad a jejich hlavní znaky. Žáci se seznámí s nejznámějším autorem českých.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_I.A.15 Název pro školu:EU ČJ 15 II Název materiálu:Božena Němcová Autor:Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací obor:Český.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
KAREL ČAPEK - DÍLO PRÓZA DRAMA.
Anotace: Doplňují vhodná přirovnání.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury V. Hugo. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_17.
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými autory 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ9_16 Sada DUMČeský jazyk 9 Předmět Český jazyk 9. ročník Název materiálu Božena Němcová Anotace Materiál.
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
Božena Němcová – povídka Karla
Anotace: Popisují kamaráda podle zadaných bodů.
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová Pohádka
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici oznámení a zprávy, jejich hlavní znaky a funkci. Ke každému slohovému útvaru.
autor: Vlasta Lindovská matematika – pamětné odčítání
Druhy vět vedlejších VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.05. Anotace: Prezentace seznamuje žáky se stavbou souvětí – poznává funkcí vět vedlejších. Žák řeší drobné.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
ČESKÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_15_CJI_POHÁDKA.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
VÁCLAV ČTVRTEK Název školy:
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská VY_32_INOVACE_Čj-L4.,5.13 Autoři pohádek Anotace: Kteří spisovatelé psali pohádky pro děti? Uveď, které jejich pohádky znáš. Ukázka některých spisovatelů a názvy jejich děl. Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český Očekávaný výstup: Při jednoduchém rozboru literárních textů používá elementární literární pojmy. Volně reprodukuje text podle svých schopností, tvoří vlastní literární text na dané téma. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: První stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Pátý ročník základní školy

Kteří čeští spisovatelé psali pohádky pro děti Kteří čeští spisovatelé psali pohádky pro děti? Které jejich pohádky znáš? Božena Němcová Národní pohádky a pověsti Slovenské pohádky a pověsti Srbské pohádky Jihoslovanské pohádky

Karel Jaromír Erben České pohádky

Špalíček veršů a pohádek František Hrubín Špalíček veršů a pohádek Pohádky tisíce a jedné noci

Karel Čapek Devatero pohádek Dášeňka čili život štěněte

Václav Čtvrtek Rumcajs Maková panenka a motýl Emanuel Vodník Česílko Pohádky z mechu a kapradí Víla Amálka Hajný Robátko a jelen Větrník Kuba a Stázina

Jan Werich Fimfárum

Použité obrázky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jan_Vil%C3%ADmek_-_Bo%C5%BEena_N%C4%9Bmcov%C3%A1.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Jan_Vil%C3%ADmek_-_Karel_Jarom%C3%ADr_Erben.jpg http://www.kdb.cz/spisovatel-264-frantisek-hrubin.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Karel_%C4%8Capek.jpg http://img.blesk.cz/img/1/full/857684-img-vaclav-ctvrtek.jpg http://www.bezruci.cz/hra/kralovna-kolobezka-i/