Ostrava, 30.05.2006 „Inovace v rozvoji obcí, měst a regionů s důrazem na marketingové řízení“ Ing. Soňa Michálková – projektová manažerka RK CI Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
INstrategy - Institut pro evropské a národní strategie Zkušenosti s přípravou a realizací projektů v rámci 1. strukturální intervence EU (2004-6) Plzeň,
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Členění území naší vlasti
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrované projekty měst
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Členění území naší vlasti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Ostrava, „Inovace v rozvoji obcí, měst a regionů s důrazem na marketingové řízení“ Ing. Soňa Michálková – projektová manažerka RK CI Ostrava RNDr. Jaroslav Koutský – projektový manažer RK CI Ústí nad Labem Role regionálních kanceláří agentury Czechinvest v podpoře regionální konkurenceschopnosti

Podpora technologického rozvoje Podpora podnikání CzechInvest – Podpora investic

 značné rozšíření rozsahu činností CI od zahraničních investic k podpoře MSP  přizpůsobení se nové cílové skupině klientů – malí a střední podnikatelé blíže do regionů možnost reagovat pružněji na specifické podmínky v jednotlivých regionech  nástroj k efektivní implementaci strukturálních fondů Důvody vzniku regionálních kanceláří

Podstata RK CI  RK CI = kontaktní místo CI v regionu  Zajištění těch činností CI, které je efektivní vykonávat v regionu  Znalost regionu  Zainteresování na rozvoji vlastního území

Najdete nás Ústí nad Labem Karlovy Vary Plzeň Liberec Hradec Králové Praha České Budějovice JihlavaBrno Zlín Ostrava Olomouc Pardubice

Regionální implementace programů - SF zajišťování publicity a informovanosti o programech kompletní servis žadatelům o podporu konzultace a kontrola formální správnosti a přijatelnosti žádostí o podporu příjem a kontrola žádostí o platbu fyzické kontroly na místě realizace projektů příjem monitorovacích zpráv příjemců, monitoring realizovaných projektů generování projektů komunikace s ČEA, CzechTrade, příjem zpráv z výběrových řízení, doplňková komunikace se žadatelem, řešení nefunkčnosti a chyb systémů aj. spolupráce při vytváření a úpravě programů

Regionální investiční projekty Projektový management investičních záměrů malého rozsahu („regionální projekty“)  Vyhledávání podnikatelských nemovitostí, práce s DTB nemovitostí  Tvorba nabídek (nemovitosti, subdodavatelé)  Návštěvy investorů  Podpora a spolupráce na velkých investičních projektech  Spolupráce s regionálními partnery v oblasti investic  Zajišťování informování klientů CI

Regionální networking  Spolupráce s regionálními partnery (KÚ, MÚ, HK, ÚP….)  Zajišťování regionálního marketingu agentury CI (podpora image CI v regionu)  Zajišťování regionálního PR, networkingu (spolupráce s RRA, regionálními subjekty, podnikatelskou sférou), lobbyingu  Generování významných regionálních projektů  Sběr a zpracování regionálních informací

Implementace SF – Ústecký kraj + Využití OPPP v Ústeckém kraji: 163 žádostí, podpořených 72 subjektů, podpora přes 93 mil Kč. (Údaje ke konci roku 2005, jsou započítány i Programy Start a Kredit) RK přímo administrovala 81 projektů z nichž 25 dostalo dotaci, žadatelé měli 100% úspěšnost v 1. Výzvě OPRLZ, 80% úspěšnost v programu Marketing, 54% úspěšnost v programu Rozvoj II… (Údaje k březnu 2006) Administrace 91 projektů v rámci 1.1 SROP ( Spolupráce s odborem regionálního rozvoje KÚ Ústeckého kraje) -  Máme velice málo projektů „ sofistikovanějšího“ typu – (Klastry, Prosperita, Inovace). Fakt, že žadatelé z regionu nejsou schopni na dotační tituly tohoto typu dosáhnout je třeba detailně analyzovat

Implementace SF – Moravskoslezský kraj Využití OPPP v Moravskoslezském kraji: 564 žádostí, podpořených 324 projektů, podpora přes 610 mil Kč. (Údaje ke , jsou započítány i Programy Start a Kredit) RK přímo administrovala 224 projektů z nichž 71 dostalo dotaci, žadatelé měli 90% úspěšnost v 1. Výzvě OPRLZ, 75% úspěšnost v programu Marketing, … (Údaje k březnu 2006) Administrace 170 projektů v rámci 1.1 SROP ( Spolupráce s odborem regionálního rozvoje KÚ Moravskoslezského kraje)

Klastrové iniciativy v MSK Moravskoslezský kraj je lídrem ve vytváření klastrů v České republice. V současnosti jsou rozvíjeny iniciativy strojírenského klastru, dřevařského klastru a IT klastru. Připravuje se vodíkový klastr a klastr subdodavatelů pro automobilový průmysl.

Regionální investiční projekty - UK + Zabezpečujeme nejvíce projektů tohoto typu v rámci všech krajů ČR (např. za rok 2005 jsme pracovali s 52 projekty) U několika projektů jsme výrazným způsobem přispěli k jejich další existenci v našem kraji (aftercare) Monitorujeme cca 50 průmyslových nemovitostí v kraji Pravidelně pořádáme semináře s tématikou rozvoje lidských zdrojů, kterých se někteří investoři zúčastňují -  Většina z regionálních investičních projektů je výrobního charakteru s nepříliš vysokými nároky na kvalitu pracovní síly

Regionální networking - UK Vybrané aktivity: Podnikatelské sféra (velcí hráči i MSP) Aktivní spolupráce s UJEP (podnikatelský inkubátor, rozvojové projekty, kulatý stůl, diskuse nastavení studijních programů) Úzký kontakt s Asociací inovativního podnikání (účast v regionální pracovní skupině) Formální i neformální kontakty s KÚ Ústeckého kraje (Odbor hospodářské strategie – studie vyhledávání brownfield, rada VVI, Odbor evropských projektů, Odbor regionálního rozvoje) Spolupráce se všemi většími městy v kraji (zejména Ústí nad Labem) Další partneři: Úřady práce, KHK, OHK, …

Investiční projekty a networking v MSK V Moravskoslezském kraji bylo od roku 2000 připraveno více než 600 hektarů průmyslových zón. Například Karviná, Kopřivnice, Ostrava, Krnov, Třinec a Frýdek - Místek Chlebovice, Ostrava– Hrabová - CTPark. Dále strategické zóny v Nošovicích a Mošnově. Na přípravě projektů spolupracuje RK CI s ARR Ostrava a Regionální kancelář Karviná a regionálními orgány státní správy a samosprávy.

CzechInvest, the Investment and Business Development Agency, is an agency of the Ministry of Industry & Trade of the Czech Republic Děkuji za Vaši pozornost Kontakt na nás: