Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
Advertisements

Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Kyselost a zásaditost, indikátory
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zvláštnostmi Vatikánu jako církevního.
Významné nekovy 1 Chemie VY_32_INOVACE_225, 12. sada, CH ANOTACE
Rakousko, Švýcarsko III2-Z7-III-17
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Významné oxidy 1 Chemie VY_32_INOVACE_227, 12. sada, CH ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Krajinná sféra a její části
Š V Ý C A R S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 10
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a využitím oxidu vápenatého,
Švýcarsko písnička Photograph od Nickelback Jarošová K., 2.B
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejznámějšími karboxylovými kyselinami,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.
Alpské země.
Evropské regiony – Západní Evropa– Švýcarsko Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Rostlinná buňka Přírodopis VY_32_INOVACE_162, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Oblast: Střední Evropa Švýcarsko
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejvýznamnějšími aldehydy a ketony,
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Zvětrávání a činnost větru
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními poznatky o třídě korýšů.
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Květenství a plodenství
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
ŠVÝCARSKO 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Alpské země Rakousko Švýcarsko.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_ZEMĚPIS Téma: Alpské země Ročník: 8. Číslo.
Alpské země B. Hofmanová. mapa č. 1 Osobitý region s příznačnými přírodními a hospodářskými rysy. Práce s atlasem: 1.Do kterých zemí zasahují Alpy? 2.Které.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
EVROPA STŘEDNÍ EVROPA – NĚMECKO, RAKOUSKO, ŠVÝCARSKO, LICHTENŠTEJNSKO
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Střední Evropa ČR Slovensko Polsko Německo Rakousko Švýcarsko Maďarsko
9. c Alpské státy.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky se základní charakteristikou Lichtenštejnska a učivo stručně opakuje. Obsahuje fotografie z Vaduzu a ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí se zeměpisem Lichtenštejnského knížectví a učivo si zopakuje. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Lichtenštejnsko Zeměpis VY_32_INOVACE_056, 3. sada, Z

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Hlavním městem Švýcarska je: Bern Ženeva Curych Bonn Které jezero není ve Švýcarsku? Curyšské Ženevské Blatenské Bodamské Ekonomika Švýcarska je založena převážně na: zemědělství a průmyslu bankovnictví a cest. ruchu těžbě nerost. surovin jemné mechanice Švýcarsko je členem: G7 NATO Evropské unie OSN Opakování - Švýcarsko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Přiřaďte: Luzern Zermatt Matterhorn Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

knížectví hl. město Vaduz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

úř. jazyk němčina velmi vysoká životní úroveň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

průmysl: přesné strojírenství jemná mechanika (mikroskopy, optické a měřící přístroje) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

příjmy: daně zahraničních společností zde registrovaných, známky, turistika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Z čeho plynou příjmy Lichtenštejnska? turistika, známky přesné strojírenství daně cizích společností potravinářský průmysl Jaká je životní úroveň v Lichtenštejnsku? nízká jako v ČR průměrná velmi vysoká S kterými státy Lichtenštejnsko sousedí? Itálie Německo Švýcarsko Rakousko Jakou vazbu mají Lichtenštejnská knížata na ČR? sídlili zde za II. světové války majetek v záp. Čechách do roku 1938 zde sídlili žádnou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková