Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Síť Enterprise Europe Network (EEN) a její informační a komunikační potenciál PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Podnikání v EU Vypracoval: Lukáš Macoun
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Mám zde malý plat, chci raději pracovat v Německu… Seminář v Evropském domě Lukáš Pachta, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM Pracovní příležitosti.
Služby sítě Enterprise Europe Network Ing. Eva Hrubešová Centrum pro regionální rozvoj ČR European Commission Enterprise and Industry.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 EURES European Employment Services Evropské služby zaměstnanosti
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
ELearningové kurzy o daňových a celních otázkách.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Obecní živnostenský úřad Magistrát města Pardubic Jednotné kontaktní místo.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: až mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Hledání partnera - první krok ke kooperaci
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry

Služby pro podnikatele poskytují: Centrum pro regionální rozvoj ČR – subkoordinátor BIC Plzeň, podnikatelské a inovační centrum Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje Agentura regionálního rozvoje Liberec Regionální hospodářská komora Brno Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje Organizace poskytující služby

Poskytování informací a poradenství pro podnikatele na jednotném trhu – za 2,5 roku téměř Organizace a spoluorganizace konferencí, seminářů, školení – cca 200 akcí s více než 5500 účastníky. Organizace a spoluorganizace matchmakingových akcí – téměř 30 akcí s téměř 600 účastníky. Databáze nabídek a poptávek, možnosti: –Zařazení do databáze. –Zasílání zajímavých nabídek/poptávek 2x/měsíc. Možnost adresného zasílání nabídek z databáze evropských veřejných zakázek... Služby pro podnikatele

Jsem OSVČ – zedník. Mám možnost získat zakázku v Rakousku, jedná se o rekonstrukci domku. Jaké podmínky musím splnit? Jsme výrobce strojírenských technologií a máme poptávku z Německa. Potřebují naši zaměstnanci, kteří budou stroje instalovat, pracovní povolení? Mohu získat dotaci na certifikát ISO 9001? Musí být na malý flash disk připojeno označení CE? Je nějaký rozdíl mezi stálou provozovnou a organizační složkou? Příklady dotazů a poradenství

DPH při přeshraničním poskytování služeb – aktualizovaná verze pro rok 2010 Aktualizovaná a rozšířená pravidla pro volný pohyb služeb a svobodu usazování v EU. Kvalifikovaně na kvalifikace – Evropa bez bariér Pravidla pro volný pohyb průvodcovských a doprovodných služeb Příklady brožur

Buď podnik vyšle své zaměstnance nebo OSVČ sama provede zakázku. Přechodné období pro Německo a Rakousko. Notifikace (ohlášení) vyslaných zaměstnanců. Řada aspektů: –Zda lze službu přeshraničně poskytovat. –Kde se bude platit DPH? –Kde se budou platit daně z příjmu? –Jak je to sociálním a zdravotním pojištěním... Volný pohyb služeb

Internet pro podnikání Daně z příjmu a přidané hodnoty Cla a celní procedury Směrnice nového přístupu Finanční řízení projektů Přeshraniční poskytování služeb a vysílání pracovníků Možnosti finanční podpory pro podnikání Veřejné zakázky... Témata akcí

Příklady akcí

Většinou během významných veletrhů. Výhoda „dva v jednom“ - možnost sjednaní individuálních schůzek doplněna účastí na veletrhu. Pro vystavovatele i návštěvníky. Přihlášené firmy vyplní kooperační profily. Na základě kooperačních profilů si firmy vzájemně vybírají své partnery. Již předem je připraven harmonogram schůzek, lze jej ovšem flexibilně měnit dle požadavků firem. Matchmakingové akce

Příklady akcí v roce 2010 AkceOboryAkceObory Hannover Messe, 4/10 Hanover, Německo strojírenstvíVIENNA TEC, 10/10 Vídeň, Rakousko automatizace elektronika e-Me, 5/10 Gdyně, Polsko informační technologie LIGNUMEXPO 7/10 Nitra, SK dřevařství Pro energy, 5/10 Perpignan, Francie energetikaALIHANKINTA, 9/10 Tampere, Finsko strojírenství MSV Brno, 9/10 Brno, ČR strojírenstvíSIAL 2010, 10/10 Paříž, Francie potravinářství Bridging enterprises, 9/10 Birmingham, VB technologie šetřící ŽP Elmia Subcontractor, 11/10 Jönköping, Švédsko strojírenství, automobilový průmysl

Příklady matchmakingových akcí

TED - Úřední věstník EU řady S. ted.europa.eu Vychází každý pracovní den a ve všech úředních jazycích EU. Až 1000 nových záznamů denně - zakázky z členských zemí EU, z institucí EU, z EHP, zakázky financované EIB, ECB, EBRD... Vyhledávání: –dle kritérií, –odborné vyhledávání – nutnost znát programovací jazyk. Povinnost zveřejňovat pouze nadlimitní zakázky. TED - evropské veřejné zakázky

Obsah databáze TED (od ) Povaha zakázkyLimit (€) Zakázky na dodávky a služby pro ústřední orgány státní správy Zakázky na dodávky a služby zadávané jinými veřejnými zadavateli Dodávky a služby ve vodohospodářství, energetice a dopravě Zakázky na stavební práce

Děkuji za pozornost Enterprise Europe Network při Centru pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 RNDr. Jitka Ryšavá