RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
příprava na dopolední výcvik
Advertisements

MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
Downhill Downhill - Co je to downhill - historie
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
RYCHLOSTNÍ KANOISTIKA
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
Olympijské hry.
SNOWBOARDING.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Rychlost těles.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
CURLING.
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pravidla atletiky 2014/2015.
Lyžařské středisko HINTERTUX
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
Vývoj Karpat.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Vehikl Tour 2015 v sobotu 12. září 2015 proslulého závodu
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Švýcarsko.
Kinematika - příklady.
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Zimní olympijské hry Klikej.
Transkript prezentace:

RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY

Sjezd Jedná se o nejrychlejší disciplínu alpského lyžování, ve světovém poháru je od založení v roce 1966 Trať je nejdelší ze všech disciplín Brány na trati jsou daleko od sebe a jen ohraničují trať Pro sjezd jsou charakteristické vysoká rychlost, dlouhé oblouky, skoky i rovné pasáže Závod se jezdí jednokolově Vítězem se stává závodník, který dosáhne nejrychlejšího času

Sjezd II. Nejznámějšími a také nejobtížnějšími sjezdy jsou Hahnenkamm v Kitzbühelu (Rakousko) a Lauberhorn ve Wengenu (Švýcarsko) Název sjezdu v Kitzbühelu je podle 1712 m vysoké hory, na jejímž vrcholu se závod startuje Jedná se o závod dlouhý 3312 m s převýšením 860 m, nejstrmější místo sjezdu má sklon 85% Závod se jezdí pravidelně každý rok od roku 1931 (mimo válečných let a nedostatku sněhu)

Sjezd III. Nejvíce vítězství na této trati získal Švýcar Didier Cuche (kiš), který zde triumfoval 5x Díky velké specifice je označován Hahnenkamm za vůbec nejobtížnější sjezd na světě Čeští sjezdaři se tohoto sjezdu zúčastňují jen výjimečně

Sjezd IV. Lauberhorn ve švýcarském Wengenu je závodní sjezdová trať pojmenovaná podle 2470 m vysoké hory, pod jejímž vrcholem se ve výšce 2315 m startuje Závody se zde konají od roku 1930 Jde o nejdelší trať v seriálu světového poháru, měří 4480 m a trať má převýšení 1015 m Trať má mnoho specifik, z nichž největší je podjezd železniční tratě, který je široký asi 5 m

Sjezd V. Za posledních 15 let se Lauberhorn nepodařilo žádnému sjezdaři vyhrát více než jednou Nejvyšší dosažené rychlosti se na obou sjezdovkách pohybují kolem 160 km/h Oba sjezdy jsou pouze pro muže, pro ženy se závody na těchto tratích nekonají Všechny tratě pro sjezdy mají stejné profily, konají se na stále stejných sjezdovkách

A to je zatím vše.