Comperatives and superlatives Adverbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Advertisements

STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Adjectives Comparative/Superlative Stupňování přídavných jmen
Adwerbs Příslovce.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Stupňování přídavných jmen
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Passive – Present Simple Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
COMPARISON OF ADJECTIVES Autor: Mgr. Ivana Dvořáková Datum vytvoření: listopad 2012 DUM = Digitální Učební Materiál Gymnázium Dr. Karla Polesného, Znojmo.
Relative Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Third Conditional – tvar a použití
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení DUM 13 _ 17 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Used to/ would, be/ get used to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Question tags Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Say or tell? Other reporting verbs. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Reported speech – nepřímá řeč Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN KRÁTKÝCH DLOUHÝCH STUPŇOVÁNÍ NEPRAVIDELNÉ BIG THE BIGGEST BIGGER.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_09
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_680_STUPŇOVÁNÍ_PŘÍDAVNÝCH_JMEN_NEPRAVIDELNÁ.
Modal verbs of probability in present and past Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Directions – prepositions and verbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Stupňování přídavných jmen VY_22_INOVACE_01 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Participle Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
COMPARATIVES Anglický jazyk VY_32_INOVACE_023 – 2.sada, AJ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_52.
Passive tenses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
I wish, If only Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Stupňování přídavných jmen (7.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
Stupňování přídavných jmen (7.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
Reported questions Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: VIII. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_18_Stupňování přídavných jmen AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK,
QUESTION TAGS? (VĚTNÉ DOVĚTKY)
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
Time Expressions Used with Present Perfect Tense Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace je se skládá z přehledu daného učiva a ze cvičení.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_05_A7_Bartonkova TÉMA: Tvoření příslovcí OBSAH: Tvoření příslovcí ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Adjectives basic information. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4B_18_Adjectives.
Adjectives comparative, superlative vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Anotace – Přídavná jména Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby přídavných jmen, opozita, doplňování do věty, písmenkové přesmyčky Autor -
Stupňování přídavných jmen
Tvorba příslovcí a jejich stupňování
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Adjectives I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
First Conditional – tvar a použití
VY_32_INOVACE_Spo_II_11 LONDON´S BURNING
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Zuzana Kadounová, DiS Název materiálu: VY_22_INOVACE_Aj.7.Kd.25_Stupňování_přídavných_jmen.
Stupňování přídavných jmen
COMPARATIVES AND SUPERLATIVES Anotace: Materiál je určen pro žáky 7
Stupňování přídavných jmen
Superlatives – 3. stupeň přídavných jmen
Stupňování nepravidelných přídavných jmen
Comparatives and superlatives
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_42_Adverbs Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_42_ Long adjectives Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Stupňování přídavných jmen
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_INOVACE_238_Stupňování př. jmen
VY_32_INOVACE_09.1/03 ADJECTIVES
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Transkript prezentace:

Comperatives and superlatives Adverbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedogických pracovníků (NÚV).

Comperatives and superlatives s mall – smaller – the smallest nice - nicer - the nicest hot - hotter - the hottest lazy - lazier - the laziest interesting - more interesting - the most interesting good - better - the best bad - worse - the worst little - less - the least much - more - the most

K porovnání dvou podstatných jmen můžeme použít: 1) as..... as A is as big as B. 2) not (so) as as..... A isn´t so big as B. 3) is...+ druhý stupeň..... than A is smaller than B. AB A B A B

?

Adverbs Nejčastěji tvoříme příslovce z přídavných jmen přidáním koncovky - ly: adjective adverb slow slowly funny funnily delightful delightfully hopeless hopelessly aggressive aggressively

Pokud některá přídavná jména končí již na koncovku - ly, tvoříme příslovce takto: lonely – in a lonely way silly - in a silly way friendly – in a friendly way They did it in a silly way. Udělali to hloupým způsobem. I always try to speak with strangers in a friendly way. Vždy se snažím mluvit s neznámými lidmi přátelsky.

Příslovce stejná jako přídavné jméno: hard - tvrdě/tvrdý He works hard. That is a hard job. late - pozdě/pozdní It was late again. We found him in late summer. fast – rychle/rychlý He drove very fast. It was a fast ride. near – blízko/blízký It was near. Where is the nearest police station? high – vysoko/vysoký They were flying high above the clouds. The building is very high. deep – hluboko/hluboký He found it deep under water. The water was very deep.

Pokud mají tato příslovce koncovku - ly, mají jiný význam: hardly – sotva stěží I hardly know him. lately – nedávno Lately I have had this strange feeling. nearly – téměř They are nearly at home. highly- vysoce He is highly paid. deeply- hluboce I love you more with every breath truly, madly, deeply.

?

Comparison of adverbs: quickly (rychle) - more quickly (rychleji) - most quickly (nejrychleji) happily (radostně) - more happily - most happily interestingly (zajímavě) - more interestingly - most interestingly 1) U třetího stupně se nepoužívá určitý člen – the. 2) Menší míru příslovce vyjadřujeme pomocí less a least. quickly – less quickly – least quickly Who finished the exercise least quickly?

Comparison of adverbs : Některá nepravidelná příslovce a jejich stupňování: badly - worse - worst far - farther or further - farthest or furthest little - less - least much - more - most well - better - best Příslovce, která jsou stejná jako přídavná jména se i tak stupňují: early - earlier - earliest fast - faster - fastest hard - harder - hardest high - higher - highest late - later - latest

?

Translate: 1) Is he really happily married? 2) Connect via facebook, it´s the fastest way. 3) McLaren's Lewis Hamilton finished fastest in both races. 4) Prevent office messes, or at least clean them up quickly. 5) They talked noisily and long into the night. 6) You need to work harder. 7) I did the harder tasks first.