David Rozlílek Me4B.  Co nám umožňují vstupně-výstupní porty…..?  U standardní verze 8051máme kdyzpozici kolik portů v/v……?  Jak se značí tyto porty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektrické stroje - transformátory
Advertisements

S R - klopný obvod.
Klopný obvod JK.
Klopné obvody RS JK D asynchronní K.O. základní klopné obvody
Tato prezentace byla vytvořena
Základy mikroprocesorové techniky
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
MODEL DVOJBRANU - HYBRIDNÍ PARAMETRY
Obecný postup řešení těchto typů jednoduchých příkladů:
Bistabilní klopný obvod
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Digitální učební materiál
MODEL DVOJBRANU - ADMITANČNÍ PARAMETRY
Je dán dvojbran, jehož model máme sestavit. Předpokládejme, že ve zvoleném klidovém pracovním bodě P 0 =[U 1p ; I 1p ; U 2p ; I 2p ] jsou známy jeho diferenciální.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
David Rozlílek Me4B.  K čemu slouží čítač………..?  K čemu slouží časovač…….?  Co počítá čítač………………?  Co čítá časovač……………..?
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Sekvenční logické obvody
MAINBOARD Základní deska (motherboard) je plošný spoj osazený potřebnými obvody, které včetně procesoru tvoří samostatný počítač. Mezi primární funkce.
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA synchronní čítače
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Odborný výcvik II. ročník Tranzistorový stupeň se SK Vypracoval: Bc. Chumchal Miroslav Projekt.
Jan Hrabal ME4B Sekvenční logické obvody. sekvenční logický systém Na č em závisejí hodnoty výstupních prom ě nných ? Co obsahují sekven č ní obvody ?
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity
 K čemu slouží ?  Uveď příklady použití sériové linky.  Je sériová linka duplexní ? Vysvětli pojem.  Jakými registry je tvořena ?  V jakých režimech.
Transformátory.
Tato prezentace byla vytvořena
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Dvojčinné výkonové zesilovače
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
P ROGRAMOVÁNÍ V JSA David Rozlílek. P ROGRAMOVÁNÍ V JSA Co to je zkratka JSA - ………….? Je tvořen z jednotlivých - s……. i…….? a k……… ? Jaký program používáme.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Kombinační logické funkce
2.
Tato prezentace byla vytvořena
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Statické paměti RWM – RAM 2. část Ročník:3. Datum.
Tato prezentace byla vytvořena
David Rozlílek ME4B. 1) k čemu slouží ………? 2)co znamená že je sériový kanál u 8051 plně duplexní…….? 3)V jakém režimu umožňuje komunikovat a kolik rozhraní.
Tranzistory David Rozlílek ME4B.
Nesinusové oscilátory s klopnými obvody
Jaroslav Krahula.  K čemu se využívají?  Kolik portů má 8051?  Můžeme porty využívat obousměrně?
David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?
David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená.
Vstupně – výstupní porty
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vstupně-výstupní porty
ALTERA Stratix – LE až 7427 Kbitů RAM tři bloky RAM pamětí rychlé DSP bloky až 12 PLL (4+8 rychlých) až 16 globálních hodin a 22 zdrojů podpora.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Úloha 1 Projekt CZ.1.07/1.1.16/ David Holoubek 2014 Dotykový senzor na vstupu mikrokontroléru NXT.
Elektronické zesilovače
Realizace klopných obvodů
BIPOLÁRNÍ TRANZISTOR Ing. Jaroslav Chlubný. 1 STRUKTURA NAPÁJENÍ A PROUDY TRANZISTORU ZÁKLADNÍ ZAPOJENÍ TRANZISTORU TYPY A PARAMETRY Bipolární tranzistor.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Definiční obor a obor hodnot
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Čítače - test
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Jednočipové počítače – I2C sběrnice
Tato prezentace byla vytvořena
Číslicová technika.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity
Transkript prezentace:

David Rozlílek Me4B

 Co nám umožňují vstupně-výstupní porty…..?  U standardní verze 8051máme kdyzpozici kolik portů v/v……?  Jak se značí tyto porty u 8051 ……?

 Jedná o obvod s otevřeným nebo uzavřeným kolektorem a proč ……….?  doplň:  -řízení  -vnitřní zběrnice  -vcc  -zápis do KO  -adresa/data

 Má nebo nemá žádnou alternativní funkci, co to znamená…..?  Dopň: -vcc -čtení obsahu KO -čtení stavu pinu -zápis do KO

 K čemu se využívá port 2 společně s portem 0……..?  Adresa portu 2 je kolikati bytová a proč……?  Co kromě standardní funkce port 3 poskytuje…….?

 Který obrázek zapojení pinu P2 a pinu P3….?  Doplň: -řízení -alternativní vstupní funkce -adresa/data -alternativní výstupní funkce

 Předchozí 4 obrázků tvoří pin synchronní nebo asynchronní klopný obvod…….?  Co mají porty 1,2,3 ve výstupních budičích…?  Co znamená že port 0 má výstupy s otevřeným kolektorem……?  Co má port 0 místo odporu……?  ( při kliknutí na určité číslo otevře  se schéma zadaného portu )

 Omlouvám se pane učiteli,prohledal jsem celý internet ale jaksi netuším co zde mám dat.