Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

KOMUNIKACE U PSOVITÝCH
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby Z boku. - loď kratší 50 m - - vlek kratší 200 m - …a jak to bude ve dne? Bez znaků. Délka vleku je menší než 200.
Psí útulek Vítejte ve světě psů.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
VY_32_ INOVACE_48_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_KLÁVESNICE ENTER
ČLOVĚK – PASTEVEC A ROLNÍK Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
Co všechno lidé potřebují k přežití?
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kočka domácí, pes domácí
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Domestikace.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Zemědělství – živočišná výroba
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Jagdteriér.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Hlasová komunikace psů a vlků
Poznáváme zvířata podle stop
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Třída: savci Řád: šelmy.
MOJE ZÁLIBY Michaela Vránová 6.A.
VY_32_INOVACE_PŘ.4.02-domácí zvířata-PREZENTACE
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Celý Název Čínská lidová republika
Psí Svět.
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
ČR - mírný podnebný pás (živočichové)
Pes domácí je potomkem vlka.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ŘÍMSKÉ HRY Vypracovaly: Světlana Moravčíková, Lucie Zetková, 2. A.
ETOLOGIE a DOMESTIKACE
Savci.
Psovité šelmy.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Psovití RNDr. Václav Procházka.
Střední doba kamenná - mezolit
Tajga Jehličnatý les.
Psovité šelmy By: Petr West.
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorHana Krejčová Datum NázevVY_52_INOVACE_25_pes domácí Ročník4. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ PŘÍRODOPIS NA II. STUPNI ZV-LMP Téma:
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
VY_32_INOVACE_20- pes domácí Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Přírodopis – 8.ročník Savci – psovité šelmy VY_32_INOVACE_
Pes domácí Prezentace o psech.
Kočka domácí, pes domácí
Šikmo ze zadu. Vlek lodí. - za plavby
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_04
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_PŘÍRODOPIS
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_10
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Pes autor: Vítek Dytrych

Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se jedná o zdomácnělého a umělým výběrem změněného vlka obecného celosvětová populace psů je odhadována na 500 miliónů,přičemž toulavých a opuštěných psů je minimálně 370 miliónů,nezisková organizace 600 milion odhaduje počet jen toulavých psů na světě právě na 600 miliónů zvířat

Úloha psa byla vždy rozmanitá, člověku je pomocníkem při lovu nebo při přehánění stád, zaujímá funkci strážce majetku, svého majitele a dalších domácích zvířat, používá se k přepravě nákladů, jako tažný nebo saňový pes, může být cvičen po použití v ozbrojených složkách či k asistenci hendikepovaným osobám je také důležitým laboratorním zvířetem v zemích třetího světa psi žijí v okolí domorodých vesnic psi obecně nazývaní páriové jen ve volném vztahu s lidmi

Původ nejbližší příbuzný domácího psa je vlk obecný od vlka se ale pes liší morfologicky – psi mají kratší a širší čenich, celkově širší lebku, více dopředu postavené oči, méně robustní zuby a menší a plošší bubínkové výdutě na lebce některé pro psa charakteristické morfologické znaky včetně povrchové struktury mozku jsou vlastní též šakalům a kojotům

Obrázky