Práce s operačním systémem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows prostředí.
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
MS Windows.
Obecně o operačních systémech
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
NázevSoftware – soubory a složky Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
Opakování učiva pro 7. ročník
Ukládání dat – stromová struktura
Identifikátor materiálu: EU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Malování – popis programu
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Operační systém Windows
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Operační systém Windows - - organizace dat na disku
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Základy práce s OS Windows
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Operační systémy OS.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Informatika Soubory a složky
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Operační systém Windows
Soubor, adresář, stromová struktura
INFORMATIKA – složky a soubory
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Operační systém Windows
Opakování učiva pro 7. ročník
Ing. Anita Sáreníková/ Informatika
Malování - uložení a otevření obrázku
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Práce s operačním systémem PRASOS Práce s operačním systémem

Základní pojmy operační systém (OS) plocha ikona nabídka start hlavní panel oblast s ovládacími prvky

zápis z porady.txt Názvy souborů Název souboru V OS Windows může být až 254 znaků(dříve jen 5). Můžete používat mezery a diakritiku. Nejde ale použít: / \ : * ? < > , ….. Tečka odděluje název souboru od přípony souboru Přípona charakterizuje typ souboru.

Typy souborů (přípony) exe – spustitelný soubor txt – textový soubor avi – videosekvence jpg, gif, bmp – obrázky docx, doc – dokument MS Word html – soubory internetové stránky xlsx, xls – tabulka MS Excel pptx, ppt – prezentace MS PowerPoint

Složka (adresář) Soubory nechceme mít rozházené jen tak na disku (flashce, CD, …), proto vznikly složky. Jsou to takové přihrádky na soubory. Můžeme mít libovolný počet složek (složek v jiné složce) a v nich libovolný počet souborů.

Úkol Na svůj flash-disk: Vytvořte složky, podsložky a soubory podle následujícího schématu.

flash disk škola obrázky zápisky úkoly.txt zápisky.docx prezentace

Úkol Minimalizujte všechna okna, zmáčkněte tlačítko start a vytvořte snímek obrazovky. PrintScreen, PRTSC Otevřete malování a zmáčkněte klávesovou zkratku pro vložit. Uložte obrázek jako škola/obrázkyplocha.bmp

Úkol Otevřete soubor s adresou: flash/škola/zápisky/úkoly.txt na první řádek napiš datum na druhý řádek napiš: udělat si test PRASOS na www.zsivt.wz.cz Uložte a zavřete

Úkol Otevřete webovou adresu: www.zsivt.wz.cz najdi prezentaci PRASOS Ulož ji do: flash/škola/prezentace

Zdroje obrázků bez odkazů NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě 1.díl. 7. vydání. Kralice na Hané: COMPUTER MEDIA, 2009. ISBN 978-80-7402-020-9.

Dotazy?

Děkuji za pozornost