Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Vybrané výsledky výzkumu: „Sledování trendů v oblasti veřejných informačních služeb“ Trendy k informační společnosti Prosinec 2005 / Pavel Šimoník - STEM/MARK,
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
ANECT a.s. Komunikační systém lokalit HN v ploše
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Základní registr obyvatel
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Počítačové sítě LAN Pavlína Kolbábková.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
REALIZACE PŘEVODU NA CENTRÁLNÍ SYSTÉM správních evidencí MV Zrušení okresních počítačů Nové funkcionality Nový přístup externích subjektů Čištění dat Školení.
CIS Cizinecký informační systém
Počítačové sítě Počítačová síť vzniká propojením skupiny počítačů a dalších zařízení (tiskáren, pamětí, …) tak, aby tato zařízení mohla vzájemně komunikovat.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
CENTRUM - POČÍTAČ OKRES - POČÍTAČ ZDRO JE OKRES-PRACOVIŠTĚ.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Krajský úřad Libereckého kraje
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Síť a MS Windows.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
osobní prezentace konzultant ICT
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-02.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-10.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Novinky.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Portál územního plánování v praxi
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
ZÁKON O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A LOKÁLNÍ TOPENIŠTĚ Kurt Dědič – odbor ochrany ovzduší MŽP Enviro Ostrravice,
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Živočichopis (taxonomie) sítí
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Trendy k informační společnosti
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV

Vybavení a připojení obcí zákon č. 314/2002 Sb. o vzniku obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností, komunikační připojení a technické vybavení obcí s rozšířenou působností, koncové pracovní stanice - osobní počítače a tiskárny pro tisk dokladů a protokolů dávek dokladů, v roce 2002 nakoupeno 684 PC, 390 tiskárem OKI ML 390 FB a 130 tiskáren OKI ML 3390,

jedna základní sada (5 x PC, 3 x OKI ML 390 FB) na 15 tis. obyvatel v působnosti obce s rozšířenou působností, v roce 2002 většina obcí převzala jednu základní sadu, v roce 2003 nákup dalších koncových zařízení pro obce

Připojování obcí k WAN MV v dubnu 2002 byly vyzvány obce ke sdělení adresy přípojného bodu objektu v listopadu a prosinci bylo připojeno 122 obcí, v 11 případech byly na obci připojeny dva objekty, obce vybudovaly lokální síť pro IISSDE

Činnosti OIVS školení školitelů IISSDE, pokyny pro obce s rozšířenou působností, Zásady provozování IISSDE, Smlouvy o výpůjčce koncových zařízení na obce, IISSDE se provozuje na 76 datových serverech SUN, úprava aplikačního programového vybavení IISSDE, migrace dat u 154 obcích (přesun z jednoho okresu do druhého), akce „kulový blesk“

Vyhodnocení provozu komunikace MV - obce časový skluz v připojování objektů obcí, nedodržení termínů ze strany obcí v předávání podkladů k zavedení uživatelů do IISSDE obce, instalace „ostré“ verze PolTel, nefungovaly tisky technických průkazů a řidičských průkazů, drobné chyby aplikačního programového vybavení IISSDE (občanské průkazy), 6. ledna 2003 první úřední den IISSDE na obcích s rozšířenou působností.

Děkuji za pozornost