První pomoc Přivolání pomoci z okolí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tázací zájmena ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh:
Advertisements

Integrovaná střední škola,Slaný
První pomoc Zhodnocení stavu vědomí
Rozmanitost přírody Třídění živočichů II. aktivita
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Šablona: ICT PRV ČAJZ Složky potravy- pracovní listy Anotace: základy zdravého způsobu stravování Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová.
Rozmanitost přírody Třídění živočichů I. aktivita
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Hned si to vyzkoušíme na několika zástupcích hmyzu:
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví
Lékárnička Člověk a jeho zdraví. Lékárnička Člověk a jeho zdraví.
Rostliny podle stavby těla
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceStát a jeho představitelé Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje státní.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Jejda, tady byl někdo veliký popleta! Zkus doplnit zapomenuté čárky nad slovy.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Lípa srdčitá Rozmanitost přírody. Lípa srdčitá Rozmanitost přírody.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
U lékaře Člověk a jeho zdraví. U lékaře Člověk a jeho zdraví.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Traumatologický plán ÚSZS
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Stavba těla živočichů Savci
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Zájmena WHAT, THIS, IT ANOTACE Šablona: ICT AJ Zájmena what, this, it Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk.
Tísňová volání VY_32_INOVACE_1B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Čísla integrovaného systému
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Digitální učební materiál
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

První pomoc Přivolání pomoci z okolí Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví

ANOTACE Šablona: ICT2-2-45 PŘ ČAJZ První pomoc – Přivolání pomoci Anotace: základy první pomoci, zásady volání na tísňové linky Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: uplatňuje základní dovednosti a návyky související s podporou zdraví a jeho preventivní ochranou, ošetří drobná poranění a zajistí lékařskou pomoc Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : první pomoc, nouzová volání Druh učebního materiálu : prezentace ppt. Druh interaktivity: výklad/aktivita Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň, 2. období Typická věková skupina 9-11 let Celková velikost – 78,5 kB -soubor ppt.

Přivolání pomoci Důležitou částí první pomoci je přivolání pomoci z okolí Okolní osoby nám mohou pomoci při poskytování první pomoci: přivolání Zdravotnické záchranné služby (ZZS) polohování zraněných transportu zraněných.

Zásady komunikace se ZZS Snažte se zachovat klid a věcně odpovídat na otázky; největší zdržení před výjezdem posádky záchranné složky mohou způsobit dohady s dispečerem. Obvyklá sada otázek: Co přesně se stalo - tato informace je nutná k posouzení, jakou pomoc vyslat Přesné místo hlášené události- tato informace je nutná ke snadnému a rychlému nalezení místa události Informace o postiženém: pohlaví, přibližný věk, počet postižených (pro zajištění adekvátní pomoci a lůžka pro pacienta) Informace o volajícím: číslo telefonu, z něhož voláte pro případný zpětný dotaz při obtížném hledání místa či jiných problémech, popřípadě i jméno volajícího Upřesnění místa události: V bytě, na pracovišti nebo v jiném uzavřeném prostoru: adresa a čísla domu ( jsou důležitá obě čísla - červené i modré ) patro a jméno majitele bytu jak najít dům (hlavně na sídlištích) Na veřejné komunikaci nebo na volných prostranstvích: stručný a výstižný popis místa události, např. typická budova poblíž, park, křižovatka, poslední vesnice, odbočka, kilometrovník na dálnici, správné číslo dálnice apod. Nikdy nepokládáme telefon, dokud nám to operátor nedovolí! Úkol: pročtěte si tato pravidla, zkuste si ve dvojicích zahrát situaci operátor - volající

Tísňová volání 155 - ZÁCHRANKA (Zdravotnická záchranná služba - ZZS) 150 - HASIČI (Hasičský záchranný sbor - HZS) 158 - POLICIE (Policie ČR - PČR) 112 - TÍSŇOVÉ VOLÁNÍ - jednotné evropské číslo tísňového volání - SOS - k oznámení jakékoliv mimořádné události 156 - MĚSTSKÁ (obecní) POLICIE (není ve všech městech a obcích) Volání bez předvoleb z pevných i mobilních linek zdarma !!!

Spoj čísla tísňového volání s druhem 158 155 150 112 156 Hasiči Tísňové Mezinárodní Policie Záchranka Městská policie

Zdroje: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: První pomoc [online]. c2012 [citováno 7. 02. 2013]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Prvn%C3%AD_pomoc&oldid=9490884> Youtube: kontrola vědomí[citováno 7. 02. 2013]. [online]. Dostupný z www: http://www.youtube.com/watch?v=HhcSemfwCGs&list=UUHcVE517NS9SnmaxC1vJbzQ Přispěvatelé Wikipedie, Mezinárodní červený kříž [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2013, Datum poslední revize 2. 02. 2013, 17:42 UTC, [citováno 7. 02. 2013]<http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_%C4%8Derven%C3%BD_k%C5%99%C3%AD%C5%BE&oldid=9676935> Přispěvatelé Wikipedie, Tísňové volání [online], Wikipedie: Otevřená encyklopedie, c2013, Datum poslední revize 15. 01. 2013, 08:56 UTC, [citováno 7. 02. 2013]<http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=T%C3%ADs%C5%88ov%C3%A9_vol%C3%A1n%C3%AD&oldid=9595292>