C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače a programování 1 Přednáška 13 Jiří Šebesta.
Advertisements

Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
C# - struktury, výčtové typy, pole
C# - datové typy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - Registry Windows Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - znakové typy a řetězce
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - číselné datové typy
C# - Databáze úvod, ADO.NET
C# - Exceptions (výjimky)
C# - pointery Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - funkce a procedury Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Uživatelská dialogová okna
C# - OOP (object oriented programming)
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - Grafika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Přehled vnitropodnikových písemností
C# - prvky UI – vlastnosti a události Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
6. cvičení Polymorfismus
C# - I/O, streamy, práce se soubory
C# - Testování a ladění aplikací Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
C# - Menus, ToolBars and Dialogs Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
André Gide Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ADO.NET – Transakce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
HERMANN HESSE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
12/04/20151 Kolekce (1) Kolekce (collection) představují standardní datové struktury (seskupení) prvků (objektů) Jsou definovány ve jmenném prostoru System.Collections.
ADO.NET – Objekt Command (online scenář) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Elektromagnetické záření
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
PLANIMETRIE MATEMATIKA - 2.ROČNÍK Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
ADO.NET – Objekt DataSet (offline scenář) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výrobní faktory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce v doméně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - konverze datových typů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PLANIMETRIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor: Mgr. Renata Čermáková.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Marcel Proust Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ADO.NET – object Connection Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
John Irving Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anton Pavlovič Čechov Višňový sad
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
INTERVALY ABSOLUTNÍ HODNOTA
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EXISTENCIALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SYMBOLISMUS 2 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Jaroslav Kudr pro OATGM
COM – Práce s objektovým modelem jiné aplikace
Vzorové řešení zápočtového testu
Zadání OOP 4C Vytvořte OOP aplikaci s využitím objektu Systém.Collection ArrayList. Vytvořte objekt s následujícími metodami a properties s odpovídajícími.
Zásahy do tržního mechanismu
Oncreate, SaveInstancestate - demo
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Tvorba webových stránek
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Co jsou to kolekce ? Pro ukládání různých druhů objektů můžete využít Vám dobře známé pole Array Knihovna System.Collections,ale nabízí daleko širší spektrum dynamických datových struktur pro ukládání více objektů např.: – Seznamy – Hašovací tabulky – Slovníky (Dictionary) – Stromy Indian tutor explaining the Collections in C# ArrayList explained on web functionx

Proč ? Máme 3 objekty typu Customer Customer Ferda = new Customer („Ferda“,…) Customer Pytlik = new Customer („Pytlík“,…) Customer Beruska = new Customer(„Beruska“,…) FerdaPytlikBeruska Pro každý objekt v kolekci něco udělěj !

ArrayList Step by Step application Návod na vytvoření aplikace najdete zde Step by Step Array List demo Vytvořte nový projekt typu Empty project a uložte ho pod názvem: ArrayList_demoApp_1

Step 1 Do projektu přidejte class a nazvěte ho main

Step 2 Projekt bude využívat knihovnu pro práci s kolekcemi

Step 3 Vložíme metodu Main – vstupní bod naší aplikace a nadeklarujeme a nadefinujeme objekt typu ArrayList, který nazveme myList

Step 4 Do seznamu přidáme prvek pomocí metody Add a vypíšeme ho na konzoli.

Step 5 Přidáme několik dalších prvků, setřídíme seznam a vypíšeme ho

Step 6 Vymažeme všechny prvky seznamu pomocí metody Clear

Konec Step by Step Demo aplikace 1

Úkol Naprogramujte vlastní formulářovou aplikaci, která bude využívat ArrayList Vytvořte class Person, který bude mít dvě property FirstName a SurName Na tlačítko Add se vytvoří instance objektu Person s údaji zadanými v textboxech aplikace, tato osoba se přidá do seznamu a celý seznam se vypíše do RichTextboxu tak, jak to vidíte na obrázku. Pro výpis seznamu použijte příkaz foreach

Step by Step Demo Application 2 Collections ArrayList Shopping Basket

Aplikace Shopping basket Video prezentaci na vytvoření vzorové aplikace najdete zde : Shopping basket Demo App - video Vstupní znalosti potřebné pro vytvoření aplikace: – Práce s objekty – Dědičnost – Práce se seznamy – viz. předchozí úkol Co se naučíte ? – Vytvořit aplikaci, která umí do seznamu ukládat různé objekty – Seřadit seznam podle různých parametrů a vytvořit vlastní srovnávací kritéria – Poznáte jinou strukturu pro ukládání objektů než je ArrayList a to je fronta - Queue

17 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Použité materiály: Kniha: Programujeme profesionálně, nakladatelství WROX, autor: Jay Glynn,… Seriály o programování v jazyce C# : tutorial