Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zadání OOP 4C Vytvořte OOP aplikaci s využitím objektu Systém.Collection ArrayList. Vytvořte objekt s následujícími metodami a properties s odpovídajícími.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zadání OOP 4C Vytvořte OOP aplikaci s využitím objektu Systém.Collection ArrayList. Vytvořte objekt s následujícími metodami a properties s odpovídajícími."— Transkript prezentace:

1 Zadání OOP 4C Vytvořte OOP aplikaci s využitím objektu Systém.Collection ArrayList. Vytvořte objekt s následujícími metodami a properties s odpovídajícími metodami get, set: Name - read-only property Strana_a – read-only Strana_b – read-only Strana_c – read-only Valid – read/write property Public metoda objem() – vrátí hodnotu objem kvádru / ošetřete na overflow Public Metoda povrch() – vrátí hodnotu povrch kvádru / ošetřete na overflow Public konstruktor objektu Vytvořte formulář, na kterém budou 4 textboxy pro zadání jména a stran objektu, checkBox Valid a tlačítko btnAdd, bude sloužit pro vytvoření objektu kvádru a jeho přidání do kolekce KvadrArray. Na formuláři vytvořte metodu , která před vytvořením objektu, zkontroluje hodnoty formuláře a využijte konstrukci try- catch k vypsání hlášky, že vstupní hodnoty neodpovídají rozsahu čísla integer, nebo nejsou čísla Na formulář přidejte komponentu RichTextBox, která bude sloužit k zobrazení aktuálního stavu kolekce a bude , vypisovat údaje v následujícím tvaru: Jméno, objem je ….., povrch je ….


Stáhnout ppt "Zadání OOP 4C Vytvořte OOP aplikaci s využitím objektu Systém.Collection ArrayList. Vytvořte objekt s následujícími metodami a properties s odpovídajícími."

Podobné prezentace


Reklamy Google