Kovy Fe, Al, Cu, Pb, Zn, Ag, Au.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alkalické kovy Prvky alkalických zemin Další kovy
Advertisements

Digitální učební materiál
Kovy. Kovy v periodické tabulce I.VIII. 1H 1 2,20 He 2 2Li 3 0,97 Be 4 1,5 B52B52 C 6 2,5 N 7 3,1 O 8 3,5 F 9 4,1 Ne 10 3Na 11 1,01 Mg 12 1,2 Al 13 1,5.
Kovy Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 11
Kovy Fe, Al, Cu, Zn.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TŘÍDĚNÍ CHEMICKÝCH PRVKŮ I. Chemie 8. ročník
11. skupina.
VY_52_INOVACE_02/1/21_Chemie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
Kovy – nekovy polokovy RZ
AZ KVÍZ CHEMICKÉ PRVKY Hra.
KOVY.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie - periodická soustava prvků Autor VM Gabriela.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Chemie 8. ročník Kovy.
Kovy.
Kovy Chemie 8. třída.
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Kovy Mgr. Helena Roubalová
PRVKY.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie - Kovy Autor VM Gabriela Nápravníková Období.
Přechodné prvky, d prvky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím stříbra,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím železa,
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Zlato a stříbro.
Jsem ušlechtilý stříbrolesklý bílý kov, na vzduchu stálý Patřím do pevného skupenství a mám dobrou kujnost Jsem výborným vodičem elektrického proudu Jsem.
Ch_096_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Slitiny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Kovy 2 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Nejpoužívanější kovy na Zemi Železo, měď, hliník Autor: Mgr. Vlasta Hrušová.
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
Cín, olovo Autor: Mgr. Alena Víchová Škola: Střední umělecká škola v Ostravě Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo dum: VY_32_INOVACE_CHE_1_56.
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název vzdělávacího materiálu: AZ kvíz – chemické prvky Číslo vzdělávacího materiálu: ICT9/20 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
KOVY II MĚĎ, ZINEK, OLOVO, CÍN. latinský název Cuprum značka Cu vlastnosti: červenohnědý kov, velká hustota, malá tvrdost, na vzduchu stálý, výborný vodič.
Kovy. Většina prvků Mají tzv. kovový vzhled Vedou teplo a el.proud Mají vysokou teplotu tání.
KOVY I ŽELEZO, HLINÍK. ŽELEZO latinský název Ferrum značka Fe vlastnosti: šedý, lesklý, pevný, magnetický kov, vysoká hustota, nesloučené se v přírodě.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KOVY STŘÍBRO, ZLATO, HOŘČÍK, RTUŤ. STŘÍBRO latinský název Argentum značka Ag vlastnosti: stříbrolesklý, na vzduchu se pokrývá vrstvičkou sulfidu stříbrného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Ověřování základních znalostí z chemie
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Autor: Mgr. Iveta Studená Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lumír.
Au Pt Ti Kovy budoucnosti Zlato, platina, titan platina zlato.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Druhy a vlastnosti ele.materiálů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Další důležité kovy. Vypracoval: Lukáš Karlík
Autor: Stejskalová Hana
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Kovy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. roč.
Autor: Mgr. M. Vejražková
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_16
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Dostupné z Metodického portálu ISSN
CHEMIE - vybrané prvky Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
Transkript prezentace:

Kovy Fe, Al, Cu, Pb, Zn, Ag, Au

Železo Fe stříbrolesklý pevný, magnetický, koroduje (nestálý) stroje a nářadí Hliník Al stříbrolesklý malá hustota, vede výborně elektrický proud, stálý na vzduchu vodiče, odlehčené konstrukce, slitina dural pyrit http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pyrite_foolsgold.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Bauxit bauxit

výborně vede el. proud a teplo, stálý na vzduchu, velká hustota Měď Cu červenohnědý výborně vede el. proud a teplo, stálý na vzduchu, velká hustota vodiče, varné nádoby, slitiny mosaz, bronz Olovo Pb šedobílý měkký, snadno tavitelný, sloučeniny jsou jedovaté součást akumulátoru, barev, slitina pájka http://cs.wikipedia.org/wiki/Olovo http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:PragueCathedral03.jpg

snadno tavitelný, na vzduchu stálý Zinek Zn šedobílý snadno tavitelný, na vzduchu stálý povrchová ochrana železa proti korozi, výroba baterií, slitina mosaz Stříbro Ag stříbrolesklý na vzduchu stálý, nejlepší vodič el. proudu výroba šperků, el. kontaktů, fotomateriály http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Torun_kosciol_garn_dach.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:1000oz.silver.bullion.bar.underneath.jpg

kujný, na vzduchu stálý, velká hustota, výborně vede el. proud, měkký Zlato Au žlutý, lesklý kujný, na vzduchu stálý, velká hustota, výborně vede el. proud, měkký výroba šperků a elektrotechnických součástek, zubní lékařství http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Toi_250kg_gold_bar.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gold-crystals.jpg