Skotsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko.
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Spojené království.
RAKOUSKO.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
BELGIE.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
BENELUX.
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Švédsko.
Norsko.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Austrálie.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
MAKEDONIE.
Švédsko.
RUMUNSKO.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
KANADA.
Velká Británie.
Velká Británie Valentýna Martínková.
DÁNSKO.
Finsko.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
KANADA.
Kanada.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
N ORSKO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Island Jakub Jenšovský.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
INDONÉSIE.
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Švédsko Open Presentation.
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

Skotsko

EDINBURG

GLASGOW

Skotská vysočina Ben Nevis

Státní zřízení : konstituční monarchie Hlavní město : Edinburg Největší město : Glasgow Obyvatelstvo : 5 144 200 Plocha : 78 772 km 2 Úřední jazyky : angličtina, skotština, skotská gaelština Měna :libra šterlinků Nejvyšší pohoří : Skotská vysočina Nejvyšší hora : Ben Nevis Řeky : Clyde a Forth Jezera : Loch Lomond a Loch Ness (Lochnesska) Klima ovlivněno Golfským proudem

PRŮMYSL Počátky – těžký průmysl (lodě,ocel,těžba uhlí a rud,dřevařský a textilní) 70. léta – objevena ropa,rozkvět těžebního průmyslu,lehký průmysl (finančnictví a služby celkově)

ZEMĚDĚLSTVÍ Na vysoké úrovni Farmy (jahody) Brambory, obilniny, mrkev, kořenová zelenina, kapusta, brukev Rybolov (losos, pstruh, štika, úhoř)

KULTURA Hudba, literatura, sport Skotský tanec Skotské dudy

1.Vypálena z vody a sladového ječmene,fermentována na základě enzymového systému 2.Po destilaci musí obsahovat méně než 94,8% alkoholu 3.Musí uzrávat nejméně po dobu 3 let a 1 dne na území Skotska v dubových sudech 4.Nesmí obsahovat jiné přísady než vodu a karamelové barvivo 5.Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40%