WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Advertisements

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Obor informační technologie
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
50+ v kurzu Jana Pleskačová Coaching Group. Loňský vánoční dárek Video (zdroj:YouTube) Školení rozšíří možnosti.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Identifikátor materiálu: EU
HOSPODA 2.0 prezentace web 2.0 projektu. O projektu ● 2 fáze: ● zřízení webové stránky obsahující: - chat, blogy - on-line přenosy z kamer umístěných.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Síť podpory nadání – propagace a společné projekty Vojtěch Tutr NIDV.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
PROGRAM Uvítání Představení konceptu Sítě včetně východisek – Rámec projektu PERUN – Zkušenosti ze zahraničí – Představení návrhu Sítě – Konkrétní možnosti:
Šachy do škol 2016/17.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Individuální projekt OP VVV
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
EVVO v operačních programech
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Spolek pro budování a implementaci softwarových open source nástrojů
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ

OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel

PRO KOHO? Osoby 50+ Zástupce organizací pracující s cílovou skupinou 50+(lektoři, metodici …) - vzdělávací organizace, NNO, ÚP ČR, státní správa a samospráva, příspěvkové organizace

ÚČEL Osoby 50+: zdroj informací k ICT, vyhledávání kurzů a organizací, center podpora vzniku dobrovolnických tréninkových center - Dobrovolnická tréninková centra v oblasti e-inkluze Prostor pro společnou platformu – výměna metodických materiálů a know how, propagace

VÝHODY SPOLUPRÁCE I šíření povědomí, sdílení dobré praxe a následné zlepšení práce s cílovou skupinou. lepší pozice pro vyjednávání s firemními dárci vybavení pro cílovou skupinu osob 50+ (hardware, software, internetové připojení apod.). větší možnosti čerpání dotací na činnost jednotlivých center vzdělávání.

VÝHODY SPOLUPRÁCE II Využívání portálu – inzerce, propagace školení, umístění na interaktivní mapu Newsletter 1x 3 měsíce

NÁVRH OBSAHU I O nás (platforma spolupracujících org.) E- inkluze (výstupy, dobrá praxe, osobní příběhy) Tipy a triky pro práci (teamviewer, video návody, klávesové zkratky) Komunikace (Skype, Facebook, Chat, Seznamky) Služby (Internetbanking, nákup letenek, jízdenek, vstupenek, komunikace s úřady)

NÁVRH OBSAHU II Hardware (PC, tablet, smart phone …) Software (operační systémy, textové editory, vč. opensource řešení) Zábava (hry, genealogie, média - YouTube, TV, online rádia, práce s fotografiemi) Fórum - dvě úrovně Interaktivní mapa Kalendář Aktuality

GRAFICKÁ PODOBA Požadavky na web: Nestigmatizující název pro cílovou skupinu Jednoduchost Přehlednost Dobrá čitelnost Vtip, lehkost Blízkost pro cílovou skupinu 50+

MOŽNOSTI ZAPOJENÍ Připomínkování struktury webu Správce sekce webu Účast v pracovních skupinách Účast ve fóru

SHRNUTÍ Zdroj informací pro osoby 50+ a organizace Prostor pro společnou platformu Základní podoba hotova do 08/2013 Pokračování i po ukončení projektu

Děkuji za pozornost Adam Dědič manažer projektu