Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Naučil jsem se....
Pro mé nejlepší kamarádky
Pro někoho něco znamenáš
Trhlina ve džbánu.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
1. Jak šťastný den, | kdy pozbaven | byl hříchu jsem | tvou krví jen, | můj Jezu! | Smím teď životem | jít blaze již, | neb spasen jsem. | Šťastný den,
Vyvolám na Tvé tváři úsměv? Měla jsem trochu volného času, otevřela jsem svoji mailovou schránku, abych viděla, jestli jsem od Tebe něco dostala.
Dobrý den online příteli - přítelkyně!.
Trhlina ve džbánu.
Trhlina ve džbánu Neklikej Zapni zvuk.
Když jsi se narodil, plakal si a všichni okolo Tebe se usmívali.
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo tebe se usmívali.
Prasklé hliněné nádoby Věnováno všem přátelům. V Číně měl jeden nosič vody 2 velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích klacku, který nosil na krku.
Já vím, takových věcí chodí hodně, ale tohle je vážně miloučký.
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Všem lidem na celém světě přeji…
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte reproduktory! ♫ Zapněte reproduktory! Klikněte na postupné vsunování snímků.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Dopis od Boha.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
1. Mnoho je lidí | v dáli i blíž, | co ještě bloudí, | by hanou již, | neznají toho, | který jim rád | v domově svém | chce místo též dát. | Příteli slyšíš.
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
Stará čínská moudrost Zapni hudbu.
Svátek Valentýna Hudba.
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
Úsměv.
Miluj tak, jako by tě ještě nikdy
Upozorňujeme, že se šíří nový virus... CNN. JEDINÝ ČLOVĚK HO DOKÁŽE ODEVZDAT MILIÓNŮM, PROTOŽE SE PŘENÁŠÍ OHROMNĚ RYCHLE Z JEDNÉ OSOBY NA DRUHOU.
Díky 1. Díky za toto krásné ráno, díky za každý nový den.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Miláčku můj jedinej….
1. Díky za toto krásné ráno, | díky za každý nový den, | díky za to, | co už je za mnou | jako těžký sen.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Úsměv je levnější než elektřina
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Krásné vánoční svátky.
Pro někoho něco znamenáš
Trhlina ve džbánu.
Naučil jsem se....
Trhlina ve džbánu.
Naše 7 Třída.
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
František Saleský Modlitba ve stáří z roku 1567.
Úsměv.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Když jsi se narodil, plakal jsi a všichni okolo Tebe se usmívali.
Myšlenka dne.
On.
Prasklé hliněné nádoby
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Stará čínská moudrost (s hudbou)

Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou. Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.

V jedné nádobě byla prasklina, oproti tomu ta druhá byla dokonalá a vždy přinesla plnou míru vody. V jedné nádobě byla prasklina, oproti tomu ta druhá byla dokonalá a vždy přinesla plnou míru vody.

Na konci dlouhé ženiny cesty od potoku až k jejímu domovu zbyla v prasklé nádobě vždy jen polovina vody. Na konci dlouhé ženiny cesty od potoku až k jejímu domovu zbyla v prasklé nádobě vždy jen polovina vody.

Takto to chodilo po celé dva roky, Takto to chodilo po celé dva roky, žena donesla žena donesla každý den domů jen jeden a půl nádoby vody. každý den domů jen jeden a půl nádoby vody.

Dokonalá nádoba byla pyšná na Dokonalá nádoba byla pyšná na svůj výkon, svůj výkon, vždyť přinesla pokaždé všechnu vodu. vždyť přinesla pokaždé všechnu vodu.

Zato chudáček prasklá nádoba se styděla za svou nedokonalost a cítila se uboze, že je schopna jen polovičního výkonu. Zato chudáček prasklá nádoba se styděla za svou nedokonalost a cítila se uboze, že je schopna jen polovičního výkonu..

„Stydím se, „Stydím se, moc mě mrzí, moc mě mrzí, že prasklinou vyteče cestou domů tolik vody.” že prasklinou vyteče cestou domů tolik vody.”

Ta stará žena jí s úsměvem odpověděla: s úsměvem odpověděla: „Všimla sis, že kytky rostou jen „Všimla sis, že kytky rostou jen na tvé straně chodníku, a ne na tvé straně chodníku, a ne na straně druhé? na straně druhé?

To proto, že jsem vždy věděla o tvém nedostatku a na tuto stranu cesty jsem To proto, že jsem vždy věděla o tvém nedostatku a na tuto stranu cesty jsem rozsévala rozsévala semena květin.” semena květin.”

To ty jsi je každý den zalévala, To ty jsi je každý den zalévala, když jsme když jsme se vracely se vracely od potoka domů. od potoka domů.

„Dva roky trhám tyto krásné květiny, abych si jimi ozdobila svůj stůl.” „Dva roky trhám tyto krásné květiny, abych si jimi ozdobila svůj stůl.”

„ Kdybys nebyla taková, jaká jsi, tak by tato krása nemohla prozářit můj domov.“ „ Kdybys nebyla taková, jaká jsi, tak by tato krása nemohla prozářit můj domov.“

Všichni máme své osobité chyby, Všichni máme své osobité chyby, všichni jsme „prasklé hliněné nádoby.“ všichni jsme „prasklé hliněné nádoby.“

„ Právě tyto praskliny a chyby, které jsou „ Právě tyto praskliny a chyby, které jsou v každém z nás, dělají náš život tak zajímavým a vzácným.“ v každém z nás, dělají náš život tak zajímavým a vzácným.“

„ Jen musíme umět každého přijmout takového, jaký je a vidět v něm to dobré.“ „ Jen musíme umět každého přijmout takového, jaký je a vidět v něm to dobré.“

Přeji vše nejlepší všem „prasklým hliněným nádobám“- všem svým přátelům. Přeji vše nejlepší všem „prasklým hliněným nádobám“- všem svým přátelům.

Nezapome ň te si p ř ivon ě t ke kytkám, co jsou po stranách na vaší cest ě. Nezapome ň te si p ř ivon ě t ke kytkám, co jsou po stranách na vaší cest ě. Bhikkhuní Visuddhi Bhikkhuní Visuddhi