VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy teorie řízení 2010.
Advertisements

GENEROVÁNÍ PSEUDONÁHODNÝCH ČÍSEL
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_17 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Fourierova transformace Filtrování obrazu ve frekvenční doméně
Seminář C++ 5. cvičení Dědičnost Ing. Jan Mikulka.
Třída SIMSET je druhou standardní systémovou třídou, která obsahuje prostředky pro práci se spojovými seznamy. KRUHOVÉ SPOJOVÉ SEZNAMY Spojový seznam –
Vnitřní řazení v poli (in sito)
1 Vnitřní řazení s využitím dynamických struktur Tvorba spojového seznamu je vcelku triviální záležitostí: a)Vytvořím prázdný seznam příkazem LIST:=nil.
DATOVÝ TYP POLE.
Fronta - a)Implementace s využitím statických struktur (pole) b)Implementace s využitím dynamických struktur (spojového seznamu) odebírá se ze začátku.
Pole, ukazatele a odkazy
BLIŽŠÍ POHLED NA TŘÍDY, DĚDIČNOST - úvod
Programování v Pascalu Přednáška 10 RNDr. Hana Havelková.
Programování v Pascalu Přednáška 5 RNDr. Hana Havelková.
Algoritmizace a programování Podprogramy v Delphi - 10
JavaScript - 5. část Pole Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky 2.
Příklady z Matlabu (5) Jednoduché scripty.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_15 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
C# - datové typy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Seminář C++ Zadání projektů.
SYSTÉMOVÁ TŘÍDA SIMULATION Třída SIMULATION je třetí systémovou třídou, která obsahuje prostředky pro vytváření diskrétních simulačních modelů. Je podtřídou.
Jazyk vývojových diagramů
Seminář C++ 9. cvičení Šablony Ing. Jan Mikulka. Šablony ► template – vzory, podle kterých může překladač tvořit skupiny podobných tříd nebo funkcí, které.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
13AMP 6. přednáška Ing. Martin Molhanec, CSc.. Co jsme se naučili naposled Synchronizace procesů Synchronizace procesů Producent-Konzument Producent-Konzument.
Deklarace Radim Štefan. 2 Použité zkratky BP – Borland Pascal De – Delphi.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_03 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
MATLAB LEKCE 1.
Programovací jazyk Java Cvičení 6 - Samostatně dokončit!!! Připravil: Ing. Jan Kolomazník.
PB161 Jmenné prostory, I/O proudy PB161 | Jmenné prostory, IO proudy PB161 – Programování v jazyce C++ Objektově Orientované Programování.
Třída jako zdroj funkcionality
C# - OOP (object oriented programming)
DEKLARACE PROMĚNNÝCH A KONSTANT
Jazyk vývojových diagramů
Seminář C++ 4. cvičení Objekty Ing. Jan Mikulka. Co je objekt ► obraz třídy i instance ► třída – definovaná za pomocí klíčového slova class ► instance.
6. cvičení Polymorfismus
Ing. Jan Mittner Životní cyklus požadavku 2. Moduly 3. Pluginy 4. Jak řešit komponenty typu menu 5. atd. 2.
Informatika I 7. přednáška RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Informatika I 8. přednáška RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
KIV/PPA1 cvičení 8 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Objekty v Javě Třída Konstruktor Metody Metody a proměnné třídy x instance Program sestávající.
OSNOVA: a) Úvod do OOPb) Třídy bez metod c) Třídy s metodamid) Konstruktory a destruktory e) Metody constf) Knihovní třídy g) Třídy ve tříděh) Přetížení.
Algoritmizace a programování Objektově orientované programování - 16 Mgr. Josef Nožička IKT Algoritmizace a programování
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_06 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
OSNOVA: a) Přetížení členských funkcí b) Dědičnost tříd Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače a programování 2 pro obor EST BPC2E.
10. Dynamické proměnné Dynamická proměnná se nezavádí deklarací proměnných, ale vzniká za běhu programu provedením speciálního příkazu. Nemá přidělen žádný.
7. Typ soubor Souborem dat běžně rozumíme uspořádanou množinu dat, uloženou mimo operační paměť počítače (na disku). Pascalský soubor je abstrakcí skutečného.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_08 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Juliovy množiny 1.
Netrvaloppa21 Vytvořte třídu Student pro reprezentaci struktury student na ZČU. Atributy třídy budou fakulta a osobniCislo. Název třídy: Student proměnné.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
BINÁRNÍ STROM Vytvořte program, který bude vytvářet "binární strom". Každý prvek bude definován z klávesnice svým obsahem a dvěma dalšími proměnnými, které.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.
4. Typ pole 4.1 Jednorozměrná pole
Pascal – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
Algoritmy Úkol: Vytvořte algoritmus pro zadání PIN do mobilu.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně AUTOR: Ing. Adéla Tomalová NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně AUTOR: Ing. Adéla Tomalová NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Objektově orientované.
Y36PJC Programování v jazyce C/C++
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Strukturované typy proměnných v programovacím jazyce Pascal - 2.hodina
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jaroslav Kudr pro OATGM
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Simulace oběhu družice kolem Země
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
Transkript prezentace:

VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále definujte metodu třídy, která umožní spočítat jeho absolutní hodnotu. SIMULACE DISKRÉTNÍCH SYSTÉMŮ

Řešení: begin class com1(re,im); Real Re,Im; begin Real procedure Vel; Vel:=sqrt(Re**2+Im**2); end; class com2(Re,Im); Real Re,Im; begin Real Vel; Vel:=Sqrt(Re**2+Im**2); end; Třída "com1" dostane při inicializaci dvě čísla (složku reálnou a imaginární). Třída obsahuje funkci (metodu) "Vel", která spočítá velikost komplexního čísla podle aktualních hodnot. Třída "com2" dostane při inicializaci dvě čísla (složku reálnou a imaginární). Už při inicializaci spočítá hodnotu proměnné "Vel„ (ta je spočítána pouze při inicializaci)

SIMULACE DISKRÉTNÍCH SYSTÉMŮ ref(com1) C1; ref(com2) C2; C1:-new com1(3,4); C2:-new com2(3,4); outreal(C1.Vel,5,10); outimage; outreal(C2.Vel,5,10); outimage; C1.Re:=6; outreal(C1.Vel,5,10); outimage; C2.Re:=6; outreal(C2.Vel,5,10); outimage; end; Deklarace proměnných Vytvoření a inicializace objektů proměnných Výpis absolutní hodnoty čísel C1 a C2 po inicializaci. Výpis absolutní hodnoty čísel C1 a C2 po změně reálné části. Je vidět, že správná hodnota je pouze u C1. U C2 se hodnota pro novou reálnou složku nepřepočítá.