Mezinárodní organizace - 2.díl Nejvýznamnější MO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Advertisements

Mezinárodní politické organizace a seskupení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Mezinárodní integrace
Světové organizace.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE Martin Frumar
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
1. KOLONIZACE SVĚTA (uč.28-29)
Mezinárodní finanční instituce
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Organizace spojených národů
Globalizace z různých úhlů dopadu
Mezinárodní ekonomické právo 3. – WTO
Ruská federace x WTO a OECD
OSN (United Nations Organization)
Mezinárodní vztahy Test 2. – Mezinárodní organizace.
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
Evropská Unie.
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje.
Mezinárodní vztahy Bc. Lukáš Vacík Test Jaký je vztah mezi mezinárodní politikou a mezinárodní ekonomií A. Nijak se neovlivňují B. Pouze ekonomie.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Test 2. Mezinárodní organizace
Žádná země nevyrábí vše,
MEZINÁRODNÍ OBCHOD - úvod
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
Cvičný test Mezinárodní vztahy
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
MEZINÁRODNÍ POLITICKÉ ORGANIZACE. Se vznikem států, světové ekonomiky vznikají i četná mezinárodní uskupení. Sdružování přináší členským států řadu výhod,
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EK020 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
Klasifikace MO Podle typu členství Podle rozsahu členství Podle cílů a pole působnosti.
Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_01_Z9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Globalizace Základní škola Libina, příspěvková.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Prameny, mezinárodní organizace, vztah ČR a EU JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
OSN.
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Stát Definice, funkce, typy.
EU v ekonomických vztazích
Mezinárodní organizace
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
ASEAN Ročník: 2. Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh:
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Globalizace z různých úhlů dopadu
Severoatlantická aliance
Amnesty International
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
Transkript prezentace:

Mezinárodní organizace - 2.díl Nejvýznamnější MO

► Vládní 1. NATO 2. OECD 3. WTO 4. OPEC 5. G8 6. WHO 7. MOV ► Nevládní 1. Amnesty international 2. Greenpeace International 3. Humans Right Watch 4. Doctors without borders

Vládní mezinárodní organizace ► NATO – Organizace severoatlantické smlouvy (jedná se o bezpečnostní organizaci; ČR je členem; hlavní idea: bude- li napaden jeden, ostatní pomohou) ► Organizace zaměřené na hospodářství a obchod (OECD – Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj; WTO – Světová obchodní organizace) ► OPEC – organizace zemí vyvážejících ropu

► G8 – sdružení nejvyspělejších států světa a Ruska (Fra,It, Něm, Ang,Usa, Can, Jap); řeší otázky společných zájmů i globální otázky jako zdraví, práce, ekonomický a sociální rozvoj, energetika, životní prostředí, zahraniční záležitosti, právo, terorismus nebo obchod ► WHO – světová zdravotnická organizace ► MOV – Mezinárodní olympijský výbor; organizuje OH

Nevládní mezinárodní organizace ► Amnesty international - celosvětové hnutí, které monitoruje porušování lidských práv a iniciuje kampaně proti jejich porušování. ► Greenpeace - je kontroverzní hnutí pro ochranu a zachování životního prostředí.

► Humans Right Watch - produkuje výzkumné zprávy o porušování lidských práv a norem, které jsou zakotveny ve Všeobecné deklaraci o lidských právech ► Doctors without borders – lékaři, kteří jezdí do problematických oblastí světa