Praha matka měst.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

PRAHA.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Olomouc.
vypracoval: David Šuman 5 . ročník
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
VĚTNÉ ČLENY V PŘÍSTAVKOVÉM VZTAHU
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
STOVĚŽATÁ PRAHA Projekt 6. tříd
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
František Josef I. Lenka Ertlová.
Hrad Karlštejn Vystavěn 1348 Původní majitel Karel IV.
Praha.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Poslední Přemyslovci Lubomír Berka.
1/ Na liště Prezentace Zvolím nastavit prezentaci. 2/ Zvolím Typ prezentace 3/ Napíši, které chci zobrazit snímky 4/ Zvolím předvádění s animací nebo.
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
Praha.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Praha Andy Poláková.
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Republika Rakouska.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D_03.19.Testové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
Středověk - opakování Autor: Mgr. Martina Fišerová Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
Habsburkové 2 Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková. Rudolf II.  byl císařem  vnuk Ferdinanda I. Habsburského  velmi vzdělaný  celý život podporoval vědu.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
RISKUJ! KAREL IV..
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
 1348 založení Nového Města Pražského  1348 – Univerzita Karlova  1357 –začala stavba Karlova mostu- náhradou za Juditin most, který zničili povodně,
Poslední Přemyslovci autor: Jiří Macek.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
JAGELLONCI NA ČESKÉM TRŮNĚ
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
vypracovala Markéta Jurečková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 20– PŘEDVÁDĚNÍ PREZENTACE LEKTOREM. Název školy:
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
KRÁL ČESKÝ A CÍSAŘ ŘÍMSKÝ
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
DUM - Digitální Učební Materiál
Velká písmena - organizace
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
PŘÍČINY A ZÁMINKA VÁLKY
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
Škola:. Základní škola Kladruby
Transkript prezentace:

Praha matka měst

Přívlastky Prahy Praha matka měst - toto heslo bylo součástí znaku hlavního města Prahy od roku 1927 Praha stověžatá - tohoto označení patrně použil poprvé spisovatel Josef Hormayer počátkem 19. století. Pražské věže poprvé spočítal matematik a filozof Bernardo Bolzano a došel k číslu 103, aniž počítal vodárny a soukromé domy. V první třetině napočítali zvídavci na 400 věží, v současné době jich je na 500

Přívlastky Prahy Praha srdce Evropy - Praha leží ve středu Evropy a vzdálenost k Baltskému moři činí přes 600 km, k Severnímu moři přes 700 km, stejně tak jako k Jaderskému moři Praha zlatá - název může pocházet z doby krále českého a císaře německého Karla IV., kdy byly věže Pražského hradu pozlaceny. Další teorie praví, že tento přívlastek získala Praha za Rudolfa II., který podporoval alchymisty při hledání zlata.

Národní divadlo

Tylovo divadlo

Shrnutí vlož obsah do jednotlivých snímků nastav pozadí snímků zvol typ promítání prezentace: ručně lektorem nebo automaticky – nutno nastavit časování snímků prezentaci si nezapomeň uložit: jako prezentaci nebo jako předvádění prezentace

A to je vše, přátelé S pozdravem Honza 22.10.2009