VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_33 I AM YOU ARE JÁ JSEM TY JSI.
Advertisements

VY_32_Inovace_ICT2.4_3-52 Anotace
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
VY_32_INOVACE_22_20 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Vikingové – postrach Evropy v 9. stol. Anotace – Žáci se formou.
Vrcholný středověk SPOLEČNOST.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePamátná místa naší vlasti Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii,
Sloh - pohádky Hádej pohádku
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Obyvatelstvo Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší složení, rasy a rozmístění obyvatelstva Ameriky Speciální.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Stavba těla živočichů Savci
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
The Space- Vesmír Autorem materiálu, pokud není uvedeno jiak, je Bc. Kateřina najmanová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
STŘEDOVĚKÝ VENKOV A MĚSTO
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VY_52_INOVACE_PR Šablona.
Transkript prezentace:

VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace Žák se blíže seznámí s podobou středověkých měst v našich zemích i v dalších evropských zemích Autor Mgr. Valerie Káňová Jazyk Čeština Očekávaný výstup charakterizuje vzhled středověkého města a účel jednotlivých staveb Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova Náměstí, radnice, farní kostel, ulice, hradby, pevnostní město Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let / 7. ročník Celková velikost 1232 kB – soubor .doc

Středověké město

Středověké město Lübeck r. 1572 obr. 1

Vzhled středověkého města Nejstarší středověká města: dřevěné domy, stavělo se bez urbanistického plánu Od 12. stol.: města se budovala podle jednotného plánu Centrem města tržiště – náměstí, na náměstí sídlo městské správy – radnice V blízkosti náměstí hlavní farní kostel se hřbitovem

Kolem náměstí pravidelná síť hlavních a vedlejších ulic Městské hradby

Počet obyvatel Většina evropských měst měla jen necelé 3 tisíce obyvatel Málo měst v Evropě mělo více než 10 000 obyvatel Jen čtyři evropská města měla nad 100 000 obyvatel Benátky, Milán, Janov, Florencie

Praha - Staroměstské náměstí, Staroměstská radnice obr. 2

Hlavní farní kostel Starého města obr. 3

Cheb - náměstí obr. 4

Lübeck - Holštýnská brána obr. 5

Carcassonne obr. 6

Carcassonne - středověké pevnostní město ve Francii obr. 7

Zdroje: Z. Beneš: Dějiny středověku a prvního století raného novověku, Praha 2001 Obrázky: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012 – 08 - 06]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: 1. < http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Lubeka_kolorowa_litografia_ksi%C4%85%C5%BCkowa_XIVw.jpg >. 7. < http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c5/Carcassonne-vignes.jpg/800px-Carcassonne-vignes.jpg >. Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012 – 08 - 06]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: 2. < Estec GmbH, Billig Hotel in Prag http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/63/Prague_old_town_square_panorama.jpg/800px-Prague_old_town_square_panorama.jpg >. 3. < Ladar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Kostel_Matky_Bozi_pred_Tynem3.jpg/472px-Kostel_Matky_Bozi_pred_Tynem3.jpg >. 4. < Giorgio Gonnella http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Cheb-main_square.JPG/766px-Cheb-main_square.JPG >. 5. < Jorges, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ed/L%C3%BCbeck_Holstentor.jpg/120px-L%C3%BCbeck_Holstentor.jpg >. 6. < Jean - Pol GRANDMONT http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c6/Carcassonne_JPG01.jpg/800px-Carcassonne_JPG01.jpg >.