Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Přídavná jména přivlastňovací
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje přehled mluvnických kategorií přídavných jmen. Zaměřuje se především na druhy a vzory. Vzdělávací.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_004_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_138 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_139 květen 2011Mgr. Hana Patschová.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
PŘÍVLASTEK Mgr. Michal Oblouk.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Přídavná jména - procvičování
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková výchova – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova – Tvarosloví VY_32_INOVACE_137 duben 2011 Mgr. Hana Patschová.
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_303_Druhy zájmen AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 6.,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Podstatná jména rodu ženského
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ
Podstatná jména rodu mužského - vzory
Skloňování základních číslovek
Podstatná jména rodu středního
Přídavná jména - úvod pro 5. ročník ZŠ
Druhy přídavných jmen procvičování
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_19 Sada 22 Základní škola T.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Co víme o zájmenech prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živočichové na jaře
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Markéta Prokopová
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ.
Z ÁJMENA Bc. K. Matějková. Z ÁJMENA zastupují podstatná jména a přídavná jména mohou na věci ukazovat ohebný slovní druh přesný význam poznáme vždy z.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 5 - zájmena Mluvnice pro 2. ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_26_Slovni_druhy_uvod Jazyk a jazyková komunikace
VY_32_Inovace_6.3.7 AZ kvíz tvarosloví Český jazyk 7. ročník
Základní škola Bylany, okres Kolín
Rod a číslo podstatných jmen
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Zájmena Bc. K. Matějková.
Skloňování přídavných jmen měkkých
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
Vzory podstatných jmen rodu mužského
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
PŘÍSLOVEČNÉ SPŘEŽKY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
5 Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr. Nataša Bartoníčková Název: VY_12_INOVACE_ČESKÝ JAZYK A LITERATURA_2_15.TVAROSLOVÍ Téma:
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_33_Zajmena Jazyk a jazyková komunikace –
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Přídavná jména I VY_32_INOVACE_03-06 Ročník: 6. , 7.
Rozvíjející větné členy – 6. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_06_SLOVNÍ DRUHY_ZÁJMENA 1
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
ROZVÍJEJÍCÍ VĚTNÉ ČLENY - PŘEDMĚT
VY_32_INOVACE_42_Slovni_druhy_jinak
Transkript prezentace:

Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová

Prezentace je určena k doplnění výkladu a závěrečné cvičení ke shrnutí a upevnění učiva. Cvičení obsahuje správné řešení.

Z ÁJMENA Zastupují podstatná a přídavná jména nebo na ně ukazují. ten legrační pes Podle významu rozeznáváme různé druhy zájmen. U zájmen určujeme pád, číslo a druh.

Maminka šla s dětmi na výlet. Ona šla s nimi na výlet. Martin je Pavlův spolužák. On je jeho spolužák. V chalupě už lidé nebydleli. Už v ní nikdo nebydlel.

P ODTRHNI ZÁJMENA : Ta lepenková krabice je ve skříni. Těší mě, že jsem ji našla. Ona obsahuje ty drobné poklady, které přežily moje záchvaty uklízení, které mě občas popadnou. Kdyby se do ní podíval zloděj, nic by si nevzal – za nic z toho by nedostal ani pětník.

Řešení: