Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Advertisements

Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_148_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Software start počítače a operační systém.
Software – aplikace, programy
SOFTWARE operační systémy
Software Dělení programů.
Systémový software Aplikační software
Akciová společnost Jiří Řípa, C2B.
Ovládací panel Pomocí něj změníte nastavení a přizpůsobíte funkčnost svého počítače.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Historie OS 2. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
OPERAČNÍ SYSTÉMY Hanuš HOLZER 2 EPi. Kancelářské programy Linux ( Ubuntu, Slax ) & Windows Vista.
Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Architektura systému Windows
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Bill Gates Vypracoval:Chrást, Kočí, Sittek
Zpracoval: Michal Kadlec a Petr Mikulica, EI4. Verze 2.0.
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
David Kratochvíl. * Linux – označení pro operační systém (OS) * 1,3 milionu mobilních zařízení s Androidem aktivováno každý den * Většina ze TV.
Historie OS 1. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Operační systémy I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Operační systém Android
Internetový prohlížeč
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Tablety (mobilní zařízení)
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Autodesk – 3Ds Max Chrbolková Markéta. Obsah 1.O programu 3Ds Max 2.Využití 3.Praktické ukázky 4.Formát DWF 5.Užitečné odkazy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Konference CATE 2001 EXPERT & PARTNER engineering.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Bill gates (William Henry Gates III.)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_415_Skype AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Operační systém a BIOS 8. ročník.
HISTORIE POČÍTAČŮ III druhá a třetí generace počítačů
Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Inf Vývoj osobních počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Antivirus Vytvořil Adam Friedl
SOFTWARE Operační systémy.
Windows 7.
Srovnání operačních systémů
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
EXCEL (Tabulkový Editor)
Kancelářské balíky,a jejich porovnání
Operační systémy.
Návod k použití 1 Odstraňte čáry a texty, které nepotřebujete. 2
Lukáš Kozák A1
Transkript prezentace:

Marie Cejnková 5.A

Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost Sídlo: Redmond, ve státě Washington Současný ředitel: Steve Ballmer Počet zaměstnanců: (červen 2014)

Vznik Bill a Paul byli dlouholetí přátelé s velkou zálibou v programování. V sedmdesátých létech začali vyhledávat příležitost k založení úspěšného podniku,kde by využili své dovednosti. Jejich kariéra začala naprogramováním interpreteru pro společnost MITS,který sklidil obrovský úspěch.

Vývoj na trh operačních systémů vstoupil Microsoft s vlastní verzí Unixu nazvanou Xenix, ale až později systém DOS dostal společnost do čela softwarového trhu Paul Allen odchází od společnosti kvůli nálezu Hodkingovy nemoci na trh je uveden kancelářský balíček programů, Microsoft Office; v květnu spuštěno rozhraní Windows 3.0, Office i Windows totálně ovládají trh

rozšiřování působení svých produktů i do oblastí sítí a internetu; v srpnu vydání Windows 95 a novým uživatelským rozhraním a nabídkou Start Bill Gates se vzdává funkce ředitele, předává ji Stevu Ballmerovi a sám se stává hlavním softwarovým architektem vydala společnost operační systém Windows XP a později téhož roku také herní konzoli Xbox, čímž vstoupila na nový trh vydání operačního systému Windows Vista s novými funkcemi a vydání Microsoft Office 2007

Microsoft zakoupil za 8,5 miliardy dolarů společnost Skype Communications Microsoft kupuje telefonní divizi Nokia (za 7 miliard dolarů) odkoupení společnosti Mojang (vývoj a divize hry Minecraft, za 2,5 miliardy dolarů)

Finance Microsoft patří mezi nejstabilnější a nejspolehlivější společnosti na světě Majetek je odhadován na 41 miliard dolarů a jeho nekryté dluhy pouze na 8,5 miliard dolarů Obrat společnosti je k roku ,5 miliard dolarů

Děkuji za pozornost :) Zdroje: